Alle optagelser til 2. sæson "Andor" er endelig i hus

Sæsonen er blevet forsinket i flere omgange grundet sidste års Hollywood-strejker, men nu nærmer filmholdet sig målstregen.

Tilbage i 2022 fik "Star Wars"-fans 1. sæson af "Andor" – en serie om en af "Star Wars"-franchisens mindst genkendelige figurer (oprørssoldaten Cassian Andor fra "Rogue One: A Star Wars Story"), som meget få havde efterspurgt, men som blev skamrost af både kritikere og fans, før den sidste år blev Emmy-nomineret i kategorien Bedste dramaserie.

Mange af os har ventet utålmodigt på nyt om 2. sæson oven på den første, pragtfulde af slagsen, og mens udgivelsesdatoen oprindeligt var sat til engang i august i år, så blev premieren for nylig udskudt til 2025.

Årsagen er hhv. manuskriptforfatternes og skuespillernes Hollywood-strejker sidste år, som forståeligt nok stillede seriens produktionsapparat i bero. Og selvom en af seriens hovedrolleindehavere, Stellan Skarsgård, for nylig understregede, at vi i dén grad har noget at se frem til, så har 2. sæsons turbulente tilblivelse og manglende nyt om lanceringsdatoen skabt en masse forvirring og uro blandt fans.

Læs også: "Andor"-instruktør skal lave ny "Star Trek"-film, som foregår flere årtier før Kirk og Spocks tid

Men nu er der godt nyt. Seriens hovedrolleindehaver, mexicanske Diego Luna, har afsløret i et opslag på sin Instagram-profil, at alle optagelser til seriens 2. årgang nu er i kassen.

"I dag er den sidste dag, vi skyder 'Andor'," skriver Luna og fortsætter: "Jeg kunne ikke være mere taknemmelig for vores filmhold, som har skabt denne utrolige oplevelse oven på flere års hårdt arbejde. Flere end 700 mennesker har arbejdet på produktionen, og det er umuligt at sige farvel og tak til jer alle individuelt, og derfor skriver jeg hér. Tak for kærligheden og den vidunderlige oplevelse. Vi ses snart."

Nu går seriens skaber, Tony Gilroy, og hans mange klippere, musikere, lydfolk og computertroldmænd i gang med efterarbejdet på 2. sæsons sammenlagt 12 episoder. Vi ved derudover, at 2. sæson af "Andor" udfolder sig over flere år og slutter lige før dér, hvor "Rogue One: A Star Wars Story" starter. Og den danske filmmager Janus Metz ("Borg", "Hjertelandet") har instrueret flere af de nye afsnit.

Op til streaming-premieren på 1. sæson af "Andor" talte Moovy TV med to af seriens skurkeskuespillere, Denise Gough og Kyle Soller, som begge vender tilbage i sæson 2. Se dét interview her:

Kommentarer

Alle optagelser til 2. sæson "Andor" er endelig i hus

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen