HBO skrotter "Westworld" efter 4 sæsoner

Seriens seertal dalede markant under de sidste to sæsoner.

Da HBO's "Westworld" blev kickstartet i 2016, blev sci-fi-serien lynhurtigt en kæmpe succes, der høstede imponerende seertal, superlativer blandt tv-anmeldere og spandevis af Emmy-statuetter.

Men allerede under seriens 2. sæson i 2018 begyndte mange seere at udtrykke ærgrelse over historiens udvikling, og seertallene dalede hurtigt derefter – og særligt derfor har HBO nu valgt at aflive serien knap tre måneder efter sæson 4's afslutning.

Variety rapporterer, at netop de skuffende seertal var én ud af tre grunde til, at "Westworld" nu kasseres.

Derudover er serien usædvanligt dyr at producere – bl.a. grundet den hyppige brug af futuristiske kulisser og computereffekter samt seriens stjernespækkede cast, der bl.a. består af Ed Harris, Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright, Thandiwe Newton, Aaron Paul og Tessa Thompson – og aflivningen er også en konsekvens af forretningsmæssige evalueringer ovenpå Warner Bros. og Discoverys nylige fusionering.

Læs også: "Westworld"-stjernen Thandiwe Newton poster penge i dansk dokumentar om Zimbabwe

Warner Bros. Discovery sigter efter at spare hele 3,5 milliarder dollars (cirka 26 milliarder kroner i skrivende stund) og har også skrottet andre store projekter – herunder DC's "Batgirl".

"Westworld" var baseret på spillefilmen af samme navn fra 1973, som blev skrevet af "Jurassic Park"-forfatteren Michael Crichton. Serien handlede oprindeligt om en futuristisk forlystelsespark, men bevægede sig senere ud i virkelighedens verden, mens den blev ved med at stille skarpt på skillelinjen mellem mennesker og maskiner og på (mis)brugen af kunstig intelligens.

For blot en måned siden fortalte seriens hovedproducere, Jonathan Nolan og Lisa Joy, at de håbede på at få lov til at runde "Westworld" ordentligt af med en 5. sæson. Det håb er nu blevet slukket. Ægteparret arbejder p.t. på en tv-serie baseret på videospilfranchisen "Fallout", som produceres af Amazon Studios.

Kommentarer

HBO skrotter "Westworld" efter 4 sæsoner

 • ★★★★★1

  Forståeligt. Så vidt jeg husker, blev serien diskuteret livligt i Moovy-forummet, men jeg mindes ikke at have set nogen snakke om de sidste par sæsoner.

  Personligt mistede jeg også interessen. Jeg kan ikke en gang huske, hvor mange sæsoner jeg har fået set...

  chandler75 5-11-22 12:33

 • ★★★★★1

  Det er ikke så længe siden jeg fik mig gennem sæson 1, og det blev jeg ganske glad for at jeg gjorde (til sidst), da den godt kan et eller andet. Det blev dog kun til et par episoder af sæson 2, før jeg mistede motivationen totalt igen. Og nu med denne nyhed gider jeg da slet ikke... 

  Lars! 5-11-22 12:44

 • 0

  Jeg har tænkt mig at se alle 4 sæsoner et sted i fremtiden, men jeg havde håbet på at Nolan og Joy kunne få lov til at lukke og slukke serien med en 5. sæson. Jeg kigger blot på sidste sæson af "Person of Interest", som for mig var en perfekt slutning på trods af at han havde flere sæsoner i tankerne.

  Ericmase 5-11-22 13:00

 • ★★★0

  Jeg mangler kun at se sæson 4, men jeg er da nysgerrig på en ting, hvis nogen der har set sæson 4, kunne fortælle (uden at spoile), om serien får en ordentlig afslutning?

  MOVIE1000 5-11-22 13:10

 • ★★★★0

  Sæson 4 var ikke ligefrem noget højdepunkt. Er kommenteret yderligere her:

  www.moovy.dk/forum/bland-selv/What-we-saw-tv-serier

  Fint for mig at de stopper nu. Så kan de passende i stedet bruge pengene på at gøre House of Dragon endnu mere lækker.

  S. Rico 5-11-22 14:25

 • ★★★★★★0

  Sæson 4 var ikke ligefrem noget højdepunkt. Er kommenteret yderligere her:

  www.moovy.dk/forum/bland-selv/What-we-saw-tv-serier

  Fint for mig at de stopper nu. Så kan de passende i stedet bruge pengene på at gøre House of Dragon endnu mere lækker.

  Har flere gange overvejet at se videre efter 2. sæson - at de forlod parken virkede bare ikke tillokkende.

  Wayne 5-11-22 14:46

 • 0

  Jeg mangler kun at se sæson 4, men jeg er da nysgerrig på en ting, hvis nogen der har set sæson 4, kunne fortælle (uden at spoile), om serien får en ordentlig afslutning?

  Slutningen på sæson fire kan sagtens fungere som en serieafslutning, synes jeg. 

  Jeg var virkelig vild med sæson et, som var velskrevet og medrivende. Sæson to, tre og fire har været meget svingende i kvalitet, og enhver spænding er blevet slået ihjel efterhånden som mere eller mindre hele persongalleriet er blevet dræbt bare for at genopstå i en eller anden form. 

  Der er gode afsnit i alle sæsoner, men der er godt nok også mange scener, der er præget af gode skuespillere, som slås med en blanding af dårligt materiale og materiale, som ikke er så klogt, som manuskriptforfatterne tror. 

  Jeg kæmpede mig igennem de sidste to sæsoner.

  Slayer 5-11-22 21:50

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen