Warner Bros. skrotter "Batgirl" – efter af at have brugt over 600 mio. kroner på filmen

DC-filmen blev færdigindspillet i marts, men den udkommer aldrig – hverken i biografen eller på streaming.

DC's filmmaskineri har mildest talt oplevet en masse turbulens de seneste år – ud over at selskabets tegneseriefilmatiseringer sjældent får lige så flotte anmeldelser eller nyder lige så stor finansiel succes som blockbusterne fra konkurrenten Marvel Studios, så trækker deres projekter ofte en masse uheldige overskrifter i medierne.

Fra kaosset ovenpå udskiftningen af Zack Snyder bag kameraet på "Justice League" over Ben Afflecks pludselige exit (og senere tilbagevenden) som Batman til "The Flash"-skuespilleren Ezra Millers nylige, hyppige sammenstød med ordensmagten... nej, DC's nyere filmhistorik er langtfra super.

Men ingen af de fejltrin og fiaskoer kan måle sig med den nyeste af slagsen:

Variety og flere andre amerikanske medier rapporterer, at Warner Bros. og DC simpelthen skrotter en af deres helt store superheltesatsninger: "Batgirl" – selvom filmen allerede er så godt som færdiglavet og har kostet 90 mio. dollars (cirka 660 mio. kroner) at producere!

Læs også: Michael Keaton spiller Batman igen i "Batgirl"

Vi har flere gange skrevet om "Batgirl" her på Moovy – bl.a. da det kom frem, at selveste Michael Keaton gentager rollen som Batman i filmen, som han oprindeligt spillede i Tim Burtons "Batman" (1989) og "Batman vender tilbage" (1992).

Keaton delte tilmed et gådefuldt billede af sig selv fra "Batgirl"-settet tilbage i februar.

Men nu kommer vi altså aldrig til at se de scener, som ellers er i kassen – faktisk har filmen befundet sig i klipperummet siden marts, efter at filmholdet fik indspillet de sidste scener.

Den nu skrottede film blev instrueret af makkerparret Adil El Arbi og Bilall Fallah, som sammen har lavet hits som "Bad Boys for Life" og Marvels anmelderroste MCU-serie, "Ms. Marvel".

Katastrofale testvisninger

Warner Bros. – som har haft filmrettighederne til DC's tegneseriefigurer i flere årtier – slår fast, at beslutningen om at droppe "Batgirl" ikke har noget af gøre med kvaliteten af den færdige film, der var udset til at udkomme senere i år direkte på HBO Max.

I stedet fastslår Warner Bros., at selskabet fremadrettet udelukkende vil satse på store, ambitiøse biograffilm – som fx den kommende "Black Adam" med Dwayne 'The Rock' Johnson samt fortsættelser til "The Batman" og "Joker" – og således lever "Batgirl" ikke op til selskabets nyetablerede superheltefilm-standarder.

Men da "Batgirl" slet ikke blev nævnt under Comic-Con tilbage i juli, begyndte der at florere rygter om, at Warner Bros. havde mistet tilliden til projektet – og flere andre amerikanske underholdningssites, inklusive Comic Book Resources, beretter, at "Batgirl" – ifølge interne kilder hos Warner Bros. – er blevet decideret slagtet af tilskuere til diverse testvisninger. Filmen skulle simpelthen have været "ubeskriveligt" og "uhjælpeligt" ringe.

Keaton var i øvrigt ikke den eneste store skuespiller i "Batgirl" – mens hovedpersonen blev spillet af Leslie Grace, så blev skurken, Firefly, spillet af en angiveligt veloplagt Brendan Fraser, og J.K. Simmons vendte tilbage som den retskafne politibetjent James Gordon.

"Batgirl 2" lå angiveligt også allerede på tegnebrættet, men nu er hele franchisen i stedet blevet smidt i papirkurven. Det er ikke usædvanligt, at Hollywood trækker stikket på et projekt – men det er næsten helt uhørt, at det sker så sent i processen og på så dyrt et projekt.

Kommentarer

Warner Bros. skrotter "Batgirl" – efter af at have brugt over 600 mio. kroner på filmen

 • ★★★★★0

  Fuck, hvor er det vildt. Jeg har svært ved at mindes en vildere (eller i hvert fald dyrere) Hollywood-fadæse på stående fod.

  The Insider 2-08-22 23:46

 • ★★★★★1

  Synd for de mange mennesker, som sikkert har lagt så mange kræfter i filmen. Men hold da op, hvor jeg heller ikke havde tro på det koncept. 

  Lars! 2-08-22 23:52

 • ★★★★★0

  Synd for de mange mennesker, som sikkert har lagt så mange kræfter i filmen. Men hold da op, hvor jeg heller ikke havde tro på det koncept. 

  Ja, det må især være hårdt for den kære Leslie Grace, der spiller hovedrollen, og som stensikkert have lagt mange kræfter i både skuespil og stunts og forventede, at det her ville blive gennembruddet (og starten på en franchise).

  Men selvom jeg selv fandt "Bad Boys for Life" ujævn, så er de to instruktørers "Ms. Marvel"-afsnit virkelig fremragende (resten af serien kunne ikke leve op til dem, desværre), og deres æstetik er sgu ganske imponerende, så det er helt vildt, at WB og DC ikke bare smider filmen ud på HBO Max og satser på at tjene lidt ekstra skillinger på nogle abonnementer derigennem... det her er godt nok vildt, og jeg nægter at tro på, at det kun skyldes en opdateret distributionsstrategi.

  The Insider 3-08-22 00:01

 • 0

  Æv, Brendan Fraser som Firefly. Den ville jeg gerne have haft set. 

  Nickell 3-08-22 01:04

 • 0

  Fuck, hvor er det vildt. Jeg har svært ved at mindes en vildere (eller i hvert fald dyrere) Hollywood-fadæse på stående fod.

  Den danske pris er måske også en anelse misvisende eftersom dollar-kursen ift. den danske krone er steget helt vildt det sidste halve år. Men nej, 90 mio. dollars lyder som et helt absurd tab.

  Sichlau 3-08-22 08:02

 • 0

  Hvad med at hive Joss Whedon ind og gove den en overhaling...gik super godt sidste gang....

  Goodspeed 3-08-22 09:03

 • ★★★2

  jeg nægter at tro på, at det kun skyldes en opdateret distributionsstrategi.

  Jep. Når man tænker på hvad de tidligere har været villige til at udgive, må der godt nok være godt noget helt, helt galt med den her.ee

  gi-jones 3-08-22 09:05

 • ★★★★★0

  Hvad med at hive Joss Whedon ind og gove den en overhaling...gik super godt sidste gang....

  Denne her gang var det HAM, der blev erstattet :-)

  www.moovy.dk/nyheder/film/Batgirl-mister-instruktor-Joss-Whedon

  The Insider 3-08-22 09:13

 • ★★★★★★0

  Ret vild beslutning, når den er så tæt på færdig. Nu ville jeg ærligt rigtigt gerne se den. 

  T. Nielsen 3-08-22 09:38

 • ★★★★★1

  Der kunne godt have været en enkelt linje i nyheden om, at det samme gør sig gældende for efterfølgeren til animationsfilmen “Scoob!”. Det gør det endnu mere vildt, at det er to næsten færdige film de skrotter.

  Kruse 3-08-22 10:11

 • 0

  Manner - bad news - Bredan Fraser gjorde filmen et MUST see.

  Pistolprinsen 3-08-22 10:27

 • 0

  Hvad med at vise filmen og lade den tjene det den kan og begrænse sit underskud?

  Ved godt det vil ikke give folk lyst til at se andre dc film, men stadigvæk.

  Geekalot 3-08-22 11:08

 • ★★★★★0

  Hvad med at vise filmen og lade den tjene det den kan og begrænse sit underskud?

  Ved godt det vil ikke give folk lyst til at se andre dc film, men stadigvæk.

  Tror mere de er urolige for, at det afholder folk fra at se fremtidige DC-film.

  David Lund 3-08-22 11:10

 • 0

  Det også den eneste grund jeg lige kan se.

  Geekalot 3-08-22 11:11

 • ★★★0

  Vildt - der må virkelig være noget helt galt siden de ikke engang vil have den direkte på HBO. Gad vide om der er en helt anden årsag til beslutningen. 

  Gormanden 3-08-22 11:20

 • ★★★★★★0

  Det kan godt være faktisk, at de frygter at deres DC film ikke holder til mere kritik og latterliggørelse. Meeen har flere af dem da ikke alligevel været pæne succeser?

  T. Nielsen 3-08-22 12:54

 • ★★★★★0

  En ting der stortset ikke nævnes er Discovery det er dem som sidder på toppen, det er dem der beregner de her tab, Discovery tænker meget langsigtet og har vel kalkulerede det her ikke ville tjene sig ind. Så jo jeg tror det er en by strategi, jeg tror bare ikke folk er vandt til at se så agressiv et turn.

  Top management trækker nye linier, og afslutter de her projekter før de kommer ud fordi de har kalkulerede at de ikke vil give det de skal senere hen og hvis franchise skal køres videre.

  Så nej jeg tror blot Discovery ikke så nogen i mangel af bedre ord fremtid i projektet og så ingen grund til at fortsætte.

  Problemet indtil videre er vi ikke reelt har set hvad den nye retning blir, vi har blot igangværende projekter. Og indtil vi ved mere er det nok svært at vide hvad præcis hvad deres retning blir.

  Elwood 3-08-22 13:14

 • ★★★★★★0

  Releese The “Batgirl” movie

  Det har virket før ;-)

  Wayne 3-08-22 13:20

 • 0

  Ifølge Variety, så har uofficielle kilder påstået, at der også er skattemæssige årsager til det. Men for at drage fordel af dét, så må WB ikke tjene på filmen, og derfor ikke smide den på HBO Max. Det er en vild nok beslutning.

  variety.com/2022/film/news/batgirl-movie-why-not-releasing-warner-bros-1235332062/

  cans 3-08-22 14:01

 • 0

  The Flash filmen hænger også i limbo med Ezra Millers opførsel, og Batgirl og The Flash hænger sammen, da Michael Keatons batman skulle reintroduceres i The Flash og tage ovrr som batman i DC Universe, og nok have en mentor rolle i Batgirl.

  The Flash burde også være færdig, medmindre der mangler reshoots + postproduktion. Men hvem ved om denne også bliver droppet.

  Jeg ser trods alt frem til at se Ben Affleck i Aquaman 2.

  Johnny42 3-08-22 19:54

 • 0

  seneste rygter er, at HBO Max står foran en nedskæring på op til 70% af deres scripted content-personale, da HBO Max åbenbart ikke skal gøre sig i originalt materiale fremover. Det vil Discovery overlade til HBO. I den optik virker beslutningen om Batgirl vel nogenlunde logisk-ish. 

  Mon Discovery pønser på en sammenlægning af HBO Max med Discovery+? 

  steadi 4-08-22 07:29

 • 0

  Ja det ville da være et frygt cenarie hvis de 2 selskaber blev slået sammen...

  Geekalot 4-08-22 08:07

 • 0

  Det kan tilføjes, at der på det seneste åbenbart er blevet fjernet HBO Max Originals fra tjenesten, hvilket ifølge Indiewire også relaterer sig til mulighederne for skattefradrag. 

  Fx er An American Pickle med Seth Rogen ikke længere at finde, ej heller på den danske. 

  steadi 4-08-22 12:01

 • ★★0

  Det kan tilføjes, at der på det seneste åbenbart er blevet fjernet HBO Max Originals fra tjenesten, hvilket ifølge Indiewire også relaterer sig til mulighederne for skattefradrag. 

  Fx er An American Pickle med Seth Rogen ikke længere at finde, ej heller på den danske. 

  An American Pickle, er på HBO Nordic....i hvert fald når jeg søger på pick, dukker den op. Og det er endda når der søges på humax 4000 boksen fra Yousee 

  Ryder666 4-08-22 15:40

 • 0

  An American Pickle, er på HBO Nordic....i hvert fald når jeg søger på pick, dukker den op. Og det er endda når der søges på humax 4000 boksen fra Yousee 

  Mærkeligt, jeg får ingen resultater på HBO Max, hverken på ATV eller iPhone. 

  steadi 4-08-22 16:21

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen