Podcast: Spotlight: Dune (2021) m. Peter Skjøtt

I anledning af premieren på "Dune: Del 2" kigger Moovy Podcast nærmere på første kapitel af Denis Villeneuves episke sci-fi-filmatisering.

Efter flere udskydelser af premieren kan der ikke herske nogen tvivl om, at "Dune: Del 2" er en af årets mest ventede film. Det er tre år siden, vi fik første del med "Dune", hvor instruktør Denis Villeneuve ("Blade Runner 2049") gav os sin version af Frank Herberts episke sci-fi-fortælling.

Som opvarmning til premieren på den længe ventet storfilm varmer Moovy Podcast op til braget med en Spotlight-episode, der går i dybden med det første kapitel.

Her blev vi introduceret for en fremtid med politiske intriger og blodige krige, hvor familien Atreides kæmper mod de onde Harkonnen, der begge kæmper for at få fat i ressourcerne på den ubarmhjertige ørkenplanet Arrakis, der er bedre kendt som Dune. Her findes nemlig det ekstremt værdifulde spice, som giver brændstof til at rejse gennem galaksen.

Midt i det hele står også den unge Paul Atreides (Timothée Chalamet), der spiller en nøglerolle i en oldgammel profeti om en ny messias.

HØR OGSÅ: ANMELDELSER - ARGYLLE, DEN GRÆNSELØSE, DRENGEN OG HEJREN, MASTERS OF THE AIR, FRIT FALD, DREAM SCENARIO + OSCAR-VÆDDEMÅL

Sammen med hyppig gæst af podcasten (og sci-fi-entusiast), Peter Skjøtt, dykker værterne, Mikkel Abel og Joachim Jelle, ned i filmen. Her kommer snakken rundt om filmens tilblivelse og forsøger at finde ud af, hvorfor Denis Villeneuve har ladet op til "Dune" hele sin karriere.

Der skal også uddeles priser i de faste kategorier, hvor værterne kårer alt fra filmens bedste karakternavn – hvem kan stå for Baron Vladimir Harkonnen og Duncan Idaho? – bedste citat, bedste scene, kedeligste øjeblik og meget andet. Kunne andre skuespillere end et stjernespækket cast, der tæller Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Josh Brolin og Jason Momoa, måske havde gjort det bedre?

Slutteligt vurderes det også, om filmen er en ny sci-fi-klassiker, der vil blive husket mange år frem, eller om "Dune: Del 2" skal rette op på første kapitels fejl.

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Spotlight: Dune (2021) m. Peter Skjøtt

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen