Forum - Forum-tråd: Den politiske tråd

Den politiske tråd

  • ★★★4

    Jeg er ikke blandt de såkaldte rige og jeg har det helt fint med at smide afgifter på oksekød, både på produktionen og i butikkerne. Jeg kan ikke helt forstå hvorfor folk ofte fremstiller problemet på en måde, der næsten får det til at lyde som om at fattige mennesker så må gå sultne i seng, bare fordi de ikke kan æde sig igennem 500 gram hakket oksekød på daglig basis.

    Som Gormanden er inde på, bliver det jo bare en luksusvare, som andre former for fødevarer og der er jo masser af andre muligheder.

    Danskerne bræger så højt om at gøre noget ved klimaet, mens vi forbruger på livet løs og er komplet uvillige til at lave noget som helst om i vores hverdag. Ser man på Earth Overshoot Day, skal verdensbefolkningen bruge 1,75 jordkloder for at blive ved med at leve som vi gør nu, men levede alle som danskere, skulle vi bruge over 4.

    Og ja, jeg ved godt at Danmark er så småt at vi ikke gør en forskel globalt, men omvendt kan vi jo ikke bare sidde med pikken i hånden og forvente at alle andre fikser magisk atomenergi, mens vi stopper ansigtet med oksekød og flyver på 3 ferier om året.

    NSF 3-09-23 08:07

  • ★★★2

    Det har intet med oksekød at gøre.. Har I set Oppenheimer? Det er vel “bare” at sætte 100.000 amerikanere ud i en ørken, og sige de ikke kommer tilbage før de har løst problemet.

    Kommer alt energi fra atomkraft, til biler, fly, skibe, tog, rumrejser osv. ja til ALT! Så kan vi æde alt det oksekød vi vil. Atomkraft er jo unægtelig fremtiden.

    Bare den her affaldssorterings måde, er jo helt til grin. Vi bruger så meget energi på at køre på genbrugspladser, flaskeautomater, tøjgenbrug osv. Det energi vi i Europa bruger på bare at rengøre, det vi skal smide ud, kunne brødføde et helt afrikansk land.

    I 2075 har forhåbentlig alle husstande en kasse, hvor man putter skrald ind i toppen, og så kommer der strøm og varme ud i bunden.

    God Søndag :)

    Det er ikke kun et spørgsmål om klima, men også hvordan vi brødføder en voksne befolkning. Det er nu engang ineffektivt at dyrke afgrøder for derefter at fodre dem til dyrene. I Danmark importer vi primært Soja fra Sydamerika, hvor det også resultere i fældning af regnskov.

    Synes måske det unfair at det altid er de fattige det skal gå ud over, men sådan er det selvfølgelig. Nu er jeg heller ikke selv ligefrem rig :)

    Personlig vil jeg ikke undgå kød og mejeriprodukter, da det er gode kilder til første klasses protein og jeg har et arbejde der er mere fysisk hårdt end de flestes, så der skal noget til for at kunne vedligeholde min fysik.

    Aranyhajú Nyárszépe 3-09-23 09:07

  • ★★★★★★1

    Det er jo en skrue uden ende. Vi har lige tømt skuret, og brugt hele weekenden på at finsortere alt, så det kan komme i de rigtige containere, når vi i dag kører de ca. 8 km. på genbrugspladsen.

    Skuret er isoleret, med varmepumpe, og skal bruges til et gamerrum til ungerne. De sætter så playstations, fjernsyn, projector, forstærker osv. til, og bruger samtidig nettet og dets monster servere.

    De bestiller garantert også burgere og æder chips...

    Vi kunne også lade være, men hvem ville gøre det?

    davenport 3-09-23 09:22

  • ★★★★★★1

    Det er da lige meget om man kan få oksekød. Det er ikke en menneskeret og det er ikke en essentiel fødevare.

    55% af danskernes mad-klimaaftryk kommer fra oksekød. Det bruger suverænt mest land - især økologisk kød, som er mindre bæredygtig end konventionel kød. Danmark er det land i Europa, der har mindst andel af fri, vild natur, og netop fri natur er en af nøglerne til bedre klima og biodiversitet. 

    Så det er helt fint med co2-afgift på oksekød

    Guldager 3-09-23 15:39

  • ★★★★★★2

    Vi har 7300 km. kystlinje, men fisk er stadig ekstremt dyrt. Det kunne være man skulle kigge lidt på det? Vi elsker fisk hjemme hos os, men spiser det sjældent, da det ville koste en formue, hvis vi skulle have de fisk og den mængde vi har lyst til. Så det bliver en fiskefilet på tilbud ind imellem, men stort set aldrig andet, end hvis vi får foræret det legefrem.

    Og det med woke, du skrev længere oppe... Nu skal kalendere med smukke damer være forbudt på virksomhederne (som værksteder og den slags) - Jeg er bare sådan lidt prøv nu at slappe lidt af, for fanden...

    davenport 3-09-23 15:55

  • ★★★2

    Man kan jo ikke forbyde at virksomhederne har dem, så det er jo faktuelt forkert at kalde det et forbud. Man opfordrer til, at man ikke har dem hængende af hensyn til kvinder i faget.

    Edit: og jeg kan tilføje, at i alle de år jeg har arbejdet på kontor i en eller anden form og har haft ansvar for indkøb af IT- og teleudstyr, har jeg aldrig tænkt "fuck, mit forhold ville være så meget bedre med TDC, hvis de sendte mig en kalender med nøgne damer, som trækker kabler" eller "jeg ville være så meget mere glad for at gå på arbejde, hvis jeg bare havde en plakat af en dame med kæmpestore kasser, der lige arbejdede på et Excelark".

    NSF 3-09-23 16:29

  • ★★★1

    Om der er gode alternativer, er vel spørgsmål om smag. Og Oksekød er jo også en del af vores madkultur.  Men det er fint hvis i går forrest med et godt eksempel.

    Det laver jo heller ikke om på at afgifter ville ramme socialt skævt. Sådan er det jo.

    Vi har 7300 km. kystlinje, men fisk er stadig ekstremt dyrt. Det kunne være man skulle kigge lidt på det? Vi elsker fisk hjemme hos os, men spiser det sjældent, da det ville koste en formue, hvis vi skulle have de fisk og den mængde vi har lyst til. Så det bliver en fiskefilet på tilbud ind imellem, men stort set aldrig andet, end hvis vi får foræret det legefrem.

    Og det med woke, du skrev længere oppe... Nu skal kalendere med smukke damer være forbudt på virksomhederne (som værksteder og den slags) - Jeg er bare sådan lidt prøv nu at slappe lidt af, for fanden...

    Er der ikke noget med at havene er overfisket? Fordi ingen rigtigt ejer internationalt farvand, så store trawlere kan sejle rundt og ødelægge havbunden.

    Vi har har den slags kalender i vores skurvogn. Den er så populær, at udgaverne fra de to foregående år stadig hænger der. Vi har ingen klager af hvad jeg ved, men hvis jeg ser bort fra den polske rengøringsdame, så kommer der heller ikke sådan lige nogle kvinder forbi der. Selv hvis de skulle få lyst, så ville de næppe kunne holde til det fysisk. Af samme årsag er der også kun omklædnings- og bad facilitet til det mandlige køn.

    Jeg synes måske også snart det lyder som om alt det krænkelses og ligestillingshalløj er ved at tage overhånd. Sagen er jo at kvinder og mænd ikke er ens og heller ikke bliver det så længe det er kvinderne der føder børnene. Men det betyder jo ikke at det ene køn er mere værd end det andet, men det lyder lidt som om nogle feminister opfatter det sådan. Har for lidt tid siden hørt at man overvejede at indføre værnepligt for kvinder. Det ville virkelig være en dårlig ide, hvis man ikke vil have endnu lavere fødselsrate.

    Aranyhajú Nyárszépe 3-09-23 17:04

  • ★★★★★★1

    B: Det siger alle kontor-paverne med pikhud på fingrene... ;)

    /jysk mekaniker off

    davenport 3-09-23 17:07

  • ★★★2

    B: Det siger alle kontor-paverne med pikhud på fingrene... ;)

    /jysk mekaniker off

    Hvis du svarer mig, så kan jeg skyde igen med lollandsk grafisk trykker lærling. Såeh..

    Men altså, uanset din baggrund og hvor tilfældighederne sørgede for at du blev poppet ud af din mor, så ændrer det jo ikke på, at hvad du skrev er faktuelt forkert. Opfordring, ikke forbud.

    NSF 3-09-23 17:24

  • ★★★5

    Jeg synes måske også snart det lyder som om alt det krænkelses og ligestillingshalløj er ved at tage overhånd.

    Hvordan tager det overhånd? Der er tale om en erhvervsorganisation der essentielt påpeger, at hvis håndværksfagene har brug for flere hænder og samtidig gerne vil have kvinder i faget, så kan det være en god idé at pille de nøgne kvinder ned.

    Der er ikke tale om et forbud, men en opfordring. Hvis man som 15/16-årig pige kommer ind og skal til jobsamtale hos en mester, er der jo en god chance for at man siger nej tak til en læreplads, hvis man bliver mødt med nøgenhed i frokoststuen. Så kan gamle håndværkere argumentere for kultur alt hvad de har lyst til, men det sender jo et signal til den unge person, at de ikke kan forvente at blive respekteret som person.

    NSF 3-09-23 17:34

  • ★★★★★★2

    Meeen.. Hvis de unge nu ikke blev stopfodret med, at de skal føle sig krænket over enhver lille åndsvag detalje og småting, kunne det jo være, at der var nogen, der bare synes det var sjovt?

    davenport 3-09-23 17:56

  • ★★★5

    Meeen.. Hvis de unge nu ikke blev stopfodret med, at de skal føle sig krænket over enhver lille åndsvag detalje og småting, kunne det jo være, at der var nogen, der bare synes det var sjovt?

    Måske skulle voksne begynde at lære at verden er i konstant forandring og lade være med at blive krænket over åndssvage småting, som eksempelvis at det generelt anses at være dårlig stil at glo på patter i arbejdstiden. ;)

    Og hvis du faktisk var dykket lidt ind i debatten, udover en overskrift på Ekstra Bladet som er designet til at få dit blodtryk op og være sur over ungdommen, så ville du jo først og fremmest have opdaget at der var tale om en opfordring og dernæst opdaget at der, ikke overraskende, er delte holdninger til det mellem de unge. Nogle der synes det er ligegyldigt at der er nøgenkalendere, andre der ikke kan lide det og endda nogle der argumenterer for at det bare er en del af håndværkerkulturen.

    Næsten som om at alle unge ikke deler samme holdning.

    NSF 3-09-23 18:19

  • ★★★★★★2

    Jeg må være gået glip af EB, men læste dog TV2s artikel om det, og den havde ikke de nuancer du beskriver.

    Men jeg kunne godt lide den der med patter i arbejdstiden :D (Det er vel egentlig ret beset i pausen?)

    davenport 3-09-23 19:09

  • ★★★★2

    Jeg kan godt lide en god bøf eller pasta bolognese, men hvis det er så stor en belastning, så gør for min skyld gerne oksekød ulovligt - så komme vi også uden om problemet med, om en større afgift er socialt skævvridende :)

    chandler75 3-09-23 19:31

  • ★★★★★★0

    De skal jo bare gøre den der dyrkningsteknologi billig, så er den (metan) skid slået...

    davenport 3-09-23 19:49

  • ★★★1

    Nu da Jordan Peterson blev hevet op så ofte i de tidligere dage af tråden og vi jo er på et filmforum.

    vxtwitter.com/MovieHooligan/status/1698584985958219994

    NSF 4-09-23 12:46

  • ★★★★★★3

    Han er en fucking idiot. Og folk sluger råt, hvad han siger, men det er noget forbandet vrøvl.

    Så - krabber har et hierarkisk struktur, og derfor er der også hierarki i samfundet. Say what?

    En af de ting, der får alvor kan få mit blod op at koge er folk som Jordan Fuckhat Pedersen, Ben Shapiro osv. Veltalende, karismatiske, men hvis man dykker ned i deres taler og tekster, er det noget værre lort, de siger. 

    Guldager 4-09-23 19:34

  • ★★★2

    Ja, jeg så et par afsnit af Petersons show på Shapiros streamingservice og det er bare det samme usammenhængende vrøvl, som han har sagt i årevis, om og om igen. Det virker dog som om at han bliver mere og mere unhinged. Der går historier om at hans datter (samme datter som overtalte ham til at blive lagt i koma og fik ham til at gå på en kød-kur) har forsøgt at få Elon Musk til at begrænse hvor meget Peterson kan tweete om dagen, fordi han nærmest gjorde det konstant. En af mine favoritter var da han postede en fetish-video, hvor mænd ligger og bliver "malket" og han oprigtigt troede at det var sådan man behandler mænd i Kina.

    NSF 4-09-23 19:43

  • ★★★★★★0

    Jeg er ret vild med at blive "malket"...

    davenport 4-09-23 21:51

  • ★★★0

    Jeg er ret vild med at blive "malket"...

    Og jeg er ret vild med at se på imens

    MOVIE1000 5-09-23 01:57

  • ★★★0

    Go get a room…

    Gormanden 5-09-23 17:56

  • ★★★★★★0

    The room?

    davenport 5-09-23 18:23

  • ★★★★★★0

    Jeg forstår ikke rigtig krigen i Israel? Måske har jeg ikke fulgt med, eller været ret døv overfor alt den ballade der altid er i Mellemøsten. 

    Altså: palæstinenserne betegnes som terrorister. Men kæmper de ikke for at få deres land tilbage? Gav FN ikke deres land til jøderne efter WW2? Jeg ved virkelig ikke noget om den konflikt, men nu er verdens største krigsskib på vej med 90 fly og en del tju bang. Det kan sgu da godt gå helt galt...?

    Someone fill me in, please..

    davenport 9-10-23 18:44

  • ★★★★0

    Altså: palæstinenserne betegnes som terrorister.

    Palæstinenserne betegnes ikke som terrorister. Hamas betegnes som terrorister.

    chandler75 9-10-23 18:54

  • 1

    Hamas er en terrorbevægelse som støtter et frit Pælastina men hvor jeg synes det skinner mere og mere igennem at deres had til Israel er større end deres kærlighed til Pælastina.

    De skyr ingen midler og er ligeglade med om der er børn, kvinder, ældre, Israelere, udlændinge eller turister. De dræber alle der kommer i vejen for dem.

    Deres angreb kan kun fordømmes.

    I det hele taget så er noget af det der irriterer mig i denne konflikt og altid har gjort det, at folk er så hurtige og synlige med at bekende kulør til den ene eller anden side, som om det var en landsholdskamp. Imens er der uskyldige mennesker der dør på begge sider. Hvordan nogen kan forsvare at der på den måde bare bliver dræbt uskyldige mennesker, kan jeg på ingen måde forstå. 

    Det bliver endnu værre når folk der har en stor følgeskare på sociale midler, bekender kulør til en af siderne, i dette tilfælde Hamas. De aner ikke hvor sårende det er for dem som har familie, venner eller på en eller anden måde relation til området. Der er ingen af dem som ønsker krig. 

    Når du har en så stor følgeskare så har du et ansvar og bør vide bedre.

    Kiyonji 9-10-23 19:57

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen