Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★1

    Skal til at lave 2 kg frikadeller. Brun sovs og kartofler! Og svigermors rødbeder. Det rumler allerede i posen...

    davenport29-10-23 15:44

  • ★★★★★★0

    Er ved at genopvarme lasagne fra i aftes. Der blev næsten ikke spist noget, så det bliver rester. Tror familien er ved at være træt af tomatretter generelt, så jeg skal til at gentænke aftensmaden. Jeg synes bare det er svært, når man surfer rundt i de samme 20-25 retter, alt efter hvad Rema lige har på hylderne. (Vi har kun en Rema herude)

    Hvis det stod til mig, så er efteråret jo en kongeårstid, men det hjælper ikke rigtigt, når de andre ikke kan lide ting som kålretter, sammenkogte retter og i den dur. 

    davenport 1-11-23 17:05

  • ★★0

    Du skal bare lave braiseret tilbudskød med mos og lussinger til dem der piver.

    Mandag, Medister og mavepumper

    Tirsdag, Karbonader og kindheste

    Onsdag, Haggis og hestebid

    Torsdag, Deller og dylf

    Fredag, Suppe med boller og baghånd

    HelmerJ 2-11-23 07:08

  • ★★★★★★1

    Vi havde bryllupsdag i går, og det fejrer vi altid på en god restaurant. Denne gang var det på I Pupi Siciliani, som er ægte italiensk. 

    Vi fik:

    Starters

    • Blæksprutte i tomatsauce med kapers og oliven
    • Sicilianske fritter på kikærtemel 
    • Siciliansk ratatouille med oliven, kapers, aubergine, artiskok

    Antipasti 

    • Burrata med frisk tomat og pesto (Pia)
    • Carpaccio med parmesan, frisk basilikum og trøffel-ricotta creme (mig)

    Principali

    • Linguini i tomatsauce med burrata (Pia)
    • Rigatoni alla carbonara (mig)

    Dolce

    • Mascarpone-is med varm espresso og kakaopulver (Pia)
    • Kaffepannacotta med bær og bærsorbet og æblesauce (mig)

    Simpelt og virkelig lækkert.

    Fik også en sodavand lavet på chinotto. Forestil jer en meget bitter cola. Den var interessant. De havde kun import fra Sicilien, så ingen Pepsi max 

    Guldager 2-11-23 20:56

  • ★★0

    I aften står den på en portion Boller i Karry...

    Ryder666 4-11-23 19:52

  • ★★★1

    Jeg fik marnieret svinemørbrad med rodfrugter og tzatziki. Sundt og proteinrigt.

    Aranyhajú Nyárszépe 4-11-23 20:14

  • ★★★★★★0

    Fik kalvefilet, brasede og ovnkartofler med svampe, et helt blomkål med sennep og brun farin og en brun sovs. 

    davenport 4-11-23 21:00

  • ★★★★★★0

    I dag bliver det simple burgere med ovnkartofler

    Ellers er madplanen for næste uge:

    • Mandag: Vegetar-tagine med sød kartoffel, græskar og cous-cous
    • Tirsdag: Lasagne - fra Knorr. Jeg når ikke at komme hjem til at lave aftensmad, så den står Pia for
    • Onsdag: Gratineret pasta i tomatsauce og masser af grøntsager
    • Torsdag: Nudler, wokket grønt og hjemmelavede forårsruller. Har ikke prøvet at lave dem hjemmelavet, så har nogle i fryseren som backup
    • Fredag: vi spiser ude
    • Lørdag: Kød, sovs, kartofler og gratineret grønt
    • Søndag: Hjemmelavet pizza. En med skinke til Lauge og en hvid pizza med kartoffel, mascarpone, nigellafrø og frisk rosmarin til Pia og jeg.

    Sådan forholdsvis sundt.

    Guldager 5-11-23 10:38

  • ★★★★★★0

    Vi prøver igen med en madplan, for at spare nogle penge. Det er ikke altid det holder, men så er layoutet der da, og vi handlede for godt 600,- i dag til hele ugen:

    I dag: Paneret flæsk med kartofler, persillesovs og rødbeder. Vi havde flæsk i fryseren.

    Man: Tærte med salat

    Tir: Kylling i noget fløde med syltet peber og hvidløg - ris (!) Vi får gæster, og har 6 bryster i fryseren.

    Ons: Millionbøf med mos/ pasta. 3/5 spiser mos...

    Tor: Tarteletter med høns i asparges. Kyllingen er i fryseren som hel, så den plukker jeg.

    Fre: Mortensaften på Den Gyldne Hane

    Lør: Jane skal i en hjernescanner, så ved ikke helt hvad vi finder ud af. Nok noget nemt...

    Søn: Ny madplan

    davenport 5-11-23 15:49

  • ★★★0

    Pita er en af mine nye hofretter. Det er sundt og giver mig mulighed for at få tømt køleskabet for salat og grøntsager.

    Det står den også på i dag, dog bruger jeg i stedet en form for pandekage. Noget der hedder "Tortilla Wraps". Det er selvfølgelig fuldkornsudgaven. Jeg steger noget Kebab i lidt olie. Det er nok det usundeste af det. Dertil Feta. Majs. Agurk, salat, tomat og rå løg. Dressing er en fedtfattig Fraise rørt med hvidløg, salt og peber.

    Aranyhajú Nyárszépe 5-11-23 17:13

  • ★★★★★★1

    Noget der hedder "Tortilla Wraps"

    Jeg kan  aldrig finde ud af, om du tager pis på ting eller om du faktisk mener det :)

    Har du ikke set tortilla wraps før?

    Men det er et af de steder, hvor jeg ikke gider fuldkorn. Synes de er ret forfærdelige...

    Guldager 5-11-23 17:21

  • ★★★★★★0

    Lidt som fedtfattige tarteletter...

    (Og AN må tage pis... ;) )

    davenport 5-11-23 17:32

  • ★★★★0

    Jeg kan  aldrig finde ud af, om du tager pis på ting eller om du faktisk mener det :)

    Har du ikke set tortilla wraps før?

    Men det er et af de steder, hvor jeg ikke gider fuldkorn. Synes de er ret forfærdelige...

    Enig, fuldkorn holder ikke lige der. Hos os kører vi altid majs tortillas.

    dyg 5-11-23 19:40

  • ★★0

    I aften stod den på parisertoast, 2 stk, som var nok til at dulme en lille appetit...

    Ryder666 5-11-23 20:07

  • ★★0

    Til aften andehotdog

    Vi har plukkede ande rester fra lørdag. Har lavet en råsyltet rødkålsting med balsamico og ribsgele til at toppe med. Som smørelse har jeg blendet de svesker æbler og løg fra andestegen, sammen med en hjemmerørt sennep og lidt vand til den blev cremet. 

    Nøj hvor jeg glæder mig til at prøve 

    HelmerJ 6-11-23 08:15

  • ★★★★0

    Har nogen af Jer prøvet Hello Fresh? Vi overvejer at give det et shot, men er der nogen der ved, hvor store portionsstørrelserne er?

    dyg 6-11-23 08:24

  • ★★★★★★1

    Har nogen af Jer prøvet Hello Fresh? Vi overvejer at give det et shot, men er der nogen der ved, hvor store portionsstørrelserne er?

    Vi har prøvet det et par gange. Portionsstørrelserne er fine, og er som regel angivet til både 2 og fire personer.

    Det meste er med i pakkerne, der kan dog godt være helt basale ting som man selv skal have i skabet.

    Wayne 6-11-23 09:16

  • ★★★★1

    Vi har prøvet det et par gange. Portionsstørrelserne er fine, og er som regel angivet til både 2 og fire personer.

    Det meste er med i pakkerne, der kan dog godt være helt basale ting som man selv skal have i skabet.

    Og kvaliteten er acceptabel?

    Angående portionsstørrelse, så er det pga vores to små rollinger, de spiser jo ikke som voksne, så en 3 personers menu ville sikkert passe os bedre. Men så må vi spise rester på de andre dage. Jeg tror bare at vi kaster os ud i det.

    dyg 6-11-23 09:23

  • ★★★★0

    De fleste dage skal jeg aflevere og hente børn i institution, samt købe ind og lave aftensmad, så det ville være rart at kunne tage en genvej nogle af dagene i ugen, derfor overvejer vi dem.

    dyg 6-11-23 09:24

  • ★★★★★★1

    Og kvaliteten er acceptabel?

    Angående portionsstørrelse, så er det pga vores to små rollinger, de spiser jo ikke som voksne, så en 3 personers menu ville sikkert passe os bedre. Men så må vi spise rester på de andre dage. Jeg tror bare at vi kaster os ud i det.

    Det kan I roligt gøre - vi har ikke børn hjemme længere og laver som regel dobbelt portion, så er der til en nem aften senere på ugen. Ofte er der lige til en mapakke til fruen, oveni.

    Jeg kan i øvrigt anbefale at prøve deres vegetarretter, vi har 4 som vi genbruger et par gange om måneden - virkeligt lækkert.

    Wayne 6-11-23 09:44

  • ★★★★★★0

    Jeg ramte godt nok tærten lige i røven i dag. Havde lavet karamelliseret løg, som jeg kom i. Det gav en helt vild lækker smag. 

    davenport 6-11-23 18:06

  • ★★0

    Natmad skal der til, så menuen står på: kyllingeburgere, inden sengetid...

    Ryder666 9-11-23 01:12

  • ★★★★★★0

    Jeg skal ha kogt en kylling til tarteletter i aften. Og jeg må hellere komme tideligt i gang, da jeg ikke gider brænde fingrene, når den skal plukkes. Det bliver en dejlig duft, men de små kager bliver aldrig en favorit. 

    davenport 9-11-23 07:17

  • 0

    Jeg har ikke noget imod selve tarteletterne, men jeg bryder mig ikke om det der hønsefyld som oftest er i dem. Ikke mindst fordi der skal asparges i og jeg bryder mig ikke om bløde asparges på grund af konsistensen. Det er næsten ligeså vammelt som gule ærter, som så også smager helt forfærdeligt.

    Kiyonji 9-11-23 08:48

  • ★★★★1

    Tarteletter med høns i asparges er uden tvivl min danske livret! 

    dyg 9-11-23 10:27

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen