Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★1

    Elsker også tarteletter med høns i asparges! Gudemad!

    Kruse 9-11-23 14:28

  • ★★★★★0

    Elsker også tarteletter med høns i asparges! Gudemad!

    Ditto! Jeg kan snildt klemme 5 stks ned til aftensmad :)

    chandler75 9-11-23 16:15

  • ★★★★★★0

    Har vi ikke haft tartelet-snakken før? :)

    For mig er det en forret, for det bliver lidt ensformigt. Men er ellers helt enig - det smager sgu godt!

    Guldager 9-11-23 16:35

  • ★★★0

    Jeg kan  aldrig finde ud af, om du tager pis på ting eller om du faktisk mener det :)

    Har du ikke set tortilla wraps før?

    Men det er et af de steder, hvor jeg ikke gider fuldkorn. Synes de er ret forfærdelige...

    Jeg har da hørt om det før, men det er ikke rigtig noget jeg rigtigt har dyrket. Synes det smagte fint, selvom det var fuldkort. Det eneste tidspunkt hvor jeg springer fuldkorn over, er når jeg vil have hvidløgsflute til den der købelasagne fra Netto. Der smager den almindelige hvide udgave altså betydeligt bedre. Men de sidste par gange har jeg kogt grøntsager til. Ellers altid fulkornspasta, fuldkornsbrød og brune ris. Ligesom jeg altid køber koldpresset rapsolie. Kan ikke se hvorfor jeg skulle købe et ringere produkt, for at spare et par kroner.

    Har to tilbage af de der pandekager. Har tænkt mig at lave noget fyld ala Chili Con Carne og stoppe det i dem.

    Aranyhajú Nyárszépe10-11-23 13:57

  • ★★★★★★0

    Om lidt - afsted til Den Gyldne Hane og så skal der høvles andesteg. Jeg er ved at være sulten! 

    davenport10-11-23 17:17

  • ★★0

    Har fået andebryst, med hvide kartofler, brunkartofler, rødkål, chips plus en lækker brun sovs...

    Ryder66610-11-23 20:34

  • ★★★★★★0

    ...Mine bøvs smager af and...

    Men en fin servering. Bryst i første ombæring, med brune, hvide, rødkål, æbler, svesker, agurkesalat og sovs. Lårstykker i anden ombæring. Det var vidst lærlingen, der havde stået for sovsen. Den smagte godt, men var noget tynd. Der var udsolgt, så der var godt proppet. Tror hele kroen kan bære omkring 300, så støjniveauet var for meget for mig, og mine gamle ører.

    Der var ris ala mante til dessert, men den var nu ikke noget særligt. Hvis jeg endelig skal spise det lort, kan jeg godt lide, at sukkeret knaser, og der er en form for crumble på også. Det kunne være karamelliseret hasselnød eller noget i den retning. Men er heller ikke den store dessertspiser. 

    Vi var 10 ved vores bord, med voksne og professionelle tjenere, som altid er et plus. Svigerfar smed så også 3800,- for seancen, men det er vel egentlig en ok pris? 

    Jeg har selv arbejdet i køkkenet der i en kort periode, og det er sgu et godt sted. De har endda en mongol i køkkenet, der er som en dværg på speed. Han får satme noget fra hånden i løbet af en service :D  

    davenport10-11-23 21:14

  • ★★★★★★0

    Vi er lidt under the weather, så har lavet en kyllingesuppe med nudler og flutes. Der er lidt forårsløg og friskhakket chili på siden, til dem der kan ha det. 

    davenport12-11-23 17:07

  • ★★★★★★0

    Den står på korma med kylling i dag. Marinerede kyllingestykker i græsk yoghurt, garam masala, lime, hvidløg tidligere i dag, og så har jeg lavet en paste af bukkehornsfrø, hel kanel, hel spidskommen og koriander, lidt stødt gurkemeje samt blendet, udblødt cashew og tomatpure - det bliver stegt sammen med kokosmælk, fløde og frisk koriander til sidst. Med ris til.

    Og det smager fandme godt!

    Guldager12-11-23 17:46

  • ★★★0

    Lavede hjemmelavet Lasagnette i går, som jeg har genopvarmet i dag. Den mangler godt nok den der syntetiske smag fra Knorrpakkerne og jeg burde nok også have brugt en masse margarine, men forsøger jo at holde den sunde linje.

    Dertil min egen variant at Tzatziki. Lavt på fedt og høj på protein. Og så er det med agurk. En fantastisk grøntsag, der er en kilde til massere af gode vitaminer og mineraler. Ja, der bliver skubbet et par agurker ind her om ugen ;)

    Aranyhajú Nyárszépe12-11-23 17:52

  • ★★★★★0

    Og så er det med agurk. En fantastisk grøntsag, der er en kilde til massere af gode vitaminer og mineraler.

    Virkelig? Jeg synes ellers jeg har læst, at den ikke er specielt sund - og mest af alt bare består af vand...

    chandler7512-11-23 18:21

  • ★★★★★0

    I weekenden var jeg rykket fra kolonien til civilisationen i lejligheden, hvor det er alt for nemt bare at bestille udbringning.

    Fredag blev det til pizza med shawarma, og lørdag Burger K med en Whopper, en hamburger, en cheeseburger og en medium fries - suppleret med lidt chips senere på aftenen. Alt den fedt var min krop ikke glad for, og jeg har rendt på toilettet seks gange i dag. I dag har jeg så også kun haft appetit til to små bananer...

    Næste uge må stå på vegetarkassen fra Årstiderne.

    chandler7512-11-23 19:54

  • 0

    Virkelig? Jeg synes ellers jeg har læst, at den ikke er specielt sund - og mest af alt bare består af vand...

    Den består af ca. 95 procent vand men indeholder samtidig vitaminer, mineraler og antioxidanter. Især indeholder den en masse vitamin K, men også Vitamin C og magnesium

    Kiyonji12-11-23 18:44

  • ★★★0

    og lørdag Burger K med en BigMac,

    Det var alligevel vildt, havde de udsolgt af whoppere? 

    MadMartigan12-11-23 19:21

  • ★★★★★0

    Det var alligevel vildt, havde de udsolgt af whoppere? 

    Haha, rettet :)

    chandler7512-11-23 19:56

  • ★★★★0

    Har haft min fatter på besøg i weekenden. Her til aften ville jeg udfordre ham en smule (han er meget kræsen og konservativ når det kommer til mad). Så jeg serverede bao med hoisin/soya glaseret svinekød, og nogle færdiglavede wontons..

    Han nåede at æde fire bao, og viste sig at være ret vild med det, på trods af at have været yderst skeptisk da jeg fortalte ham menuen.

    dyg12-11-23 20:15

  • ★★★★★★0

    Apropos asiatisk, så overvejer jeg at købe sådan en her:

    pandasia.dk/vare/tristar-pz-9150-koreansk-grill-saet/

    ----

    I går lavede jeg en vanvittig god korma! Kylling blev marineret i græsk yoghurt, garam marsala, hvidløg og lime, og så lavede jeg en paste af en hel kanelstang, hel spidskommen og koriander og bukkehornsfrø, lidt stødt gurkemeje, udblødt cashewnødder og tomatpure. Det blev så mikset sammen med kokokosmælk, fløde og toppet med frisk koriander.

    Guldager13-11-23 07:29

  • ★★0

    Åh den gad også ha.

    HelmerJ13-11-23 07:56

  • ★★★★0

    Normalt, når vi får lasagne, så er det den nemme slags med sovs og bechamel fra Dolmio. Men i dag lavede jeg for første gang alt udover pastaen fra bunden.

    Sovsen blev lavet med en mirepoix, kalv/svin, rødvin, passata og masser af oksefond, og fik lov til at stå og hygge sig i 3-4 timer. Det smager så meget bedre end det færdiglavede bras, og der er virkeligt ikke meget arbejde i det.

    Det var første gang jeg lavede en bechamel, men det smager også meget bedre end det købe-bras fra Dolmio!

    dyg15-11-23 19:42

  • ★★★★★0

    Normalt, når vi får lasagne, så er det den nemme slags med sovs og bechamel fra Dolmio. Men i dag lavede jeg for første gang alt udover pastaen fra bunden.

    Sovsen blev lavet med en mirepoix, kalv/svin, rødvin, passata og masser af oksefond, og fik lov til at stå og hygge sig i 3-4 timer. Det smager så meget bedre end det færdiglavede bras, og der er virkeligt ikke meget arbejde i det.

    Det var første gang jeg lavede en bechamel, men det smager også meget bedre end det købe-bras fra Dolmio!

    Pastaen er også bedre fra bunden af, så det vel næste projekt :)

    Elwood15-11-23 20:18

  • ★★★★0

    Pastaen er også bedre fra bunden af, så det vel næste projekt :)

    Ja, må få købt en pasta-dims til min Ankarsrum!

    dyg15-11-23 20:33

  • 0

    Livet er for kort til hjemmelavet pasta (på hvor mange måder kan man blande æg og mel?).

    Popeye15-11-23 21:06

  • ★★0

    Meh, jeg er ikke så sulten idag, så det bliver kun til en enkelt pose nudler fra Coop, tilgengæld er der olie og chili i den med beef flavor. Den er iøvrigt lige så god som yum yum, og så koster en pose kun 4kr...

    Ryder66615-11-23 23:20

  • ★★★★★1

    Jeg var til Spise med Price fordrag i går i Århus, det var hyggeligt, de to brødre er virkelig oplagte, humor og med gode historier fra deres noget anderledes opvækst.

    De lavede mad på scenen, og diskuterede danskernes madvaner, blandt andet den tendens med at mange har store køkkener, men fortsat køber alt det der færdig mad, fordi de ikke mener de har tiden til at lave mad i køkkenet.

    De indledte aften med en fortælling om den perfekte Middag, hvor alle havde tid til hinanden, alt var økologisk, og nænsomt behandlet, og ingen blev krænket over noget af maden eller folks forhold til hinanden, de smurte tykt på.

    Og den overdådige middag nydes i den solbeskinnede have i ro og mag.

    For derefter at vise den nok mere virkelige verden. Med stress mor, 20 min til lave mad, faren til psykolog igen, børn skriger får mælkesnitte for at holde det hen men inden dens effekt slipper op skal maden laves og fristelse er Burgeren fra Hjørnegrillen, Adam laver den mest uhumske karakter sådan en rigtig snuskede grill ejer der skælmer skælmsk til James. under fortællingen.

    Risotto viste de som retten (de lavede på scenen) der kunne ha reddet familien i introen, hvor der ikke var tid til noget, har faktisk aldrig selv rigtig spist Risotto, jeg synes blot altid jeg har hørt det en ret der nemt kan gå galt, fordi der skal røres konstant osv.

    Så havde de lidt kort statistik snak, om danskernes middagsmad, hvor Rugbrød lå øverst på listen f.eks. Så Kylling, i alle mulige former, SU Pastaen, og så Centergrillens Burger, og efter den hjemmelavede burger blandt nogle af tingene.

    Så fortalte de om da deres Far John Price der tog Adam Price, med på de her store madrejser, som han blev betalt for, men James Price var på det tidspunkt 18 år, og tog på Interrail med hans kæreste, men de havde ikke lige sammenlignet deres oplevelser, så de lavede lige lysbillede show, med først Adam's 3 stjerne Michelin besøg rundt i verden, med overdådige hoteller og store middager, i kontrast til James's små hostel lokaler, og sandwich med eller uden indpakning.

    Og til James's Konfirmation lavede deres far alt maden, det var noget med at tilberede alt og så overtrak det hele med gelatine, det hed noget hel specielt den form for madlavning, og det var ikke en succes blandt gæsterne eller deres far selv, da det smagte af intet.

    Og da de sluttede af kom de lige med en liste over de mest basale ting, man sku ha i et køkken, dette tog self. overhånd, hvis man kender lidt til de to brødre og deres samler mani :) 

    Men ja deres klare budskab var det her med at lave mad selv også, så tit man kunne.

    Fik også hilst på dem bagefter og de er nogle charmerende herre begge to.

    Jeg er selv i den gruppe der gerne vil lave mad, men der er bare aftner jeg ikke lige kan overskue det, især hverdagen, weekend plejer jeg som regel at lave deciderede mad selv, men jeg er også så heldig at ha en far der er rigtig glad for at stå i køkkenet, så tit er jeg forbi for lige at ordne lidt IT for ham, så spiser vi aftensmad sammen, og jeg tager resterne med hjem.

    Elwood16-11-23 09:00

  • ★★★★★★1

    Stegte ål, hvide kartofler og persillesovs. Med beder. (2. dag - rester fra i aftes ved svigerforældrene. Min svigermor brugte 5 pakker Lurpak til at stege i... )

    davenport19-11-23 16:28

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen