Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★0

    Den ser fed ud - hvad endte du med at bløde for den?

    Jeg fik den på påsketilbud til 3700kr. Så skal jeg se om jeg kan få solgt den gamle, eller om jeg ender med at give den væk, for den er ikke speciel køn længere. Men den kostede dog 5-6k da jeg købte den for 5 år siden, og skal man have den fra ny nu, så ligger den i 7k.

    dyg 2-04-24 12:52

  • ★★★1

    Jeg har ikke noget imod at skulle starte med at tænde op en time før, der er også noget hyggeligt ved at det hele ikke foregår i et opskruet tempo.

    Desuden synes jeg man opnår en bedre smag ved kulgrilning i forhold til gas.

    Ja, den røgede smag kommer bedst ved kul….. og så er man dømt til at nyde et par glas hvidvin eller en øl i ventetiden

    Gormanden 2-04-24 21:35

  • ★★★★★★1

    Ja, den røgede smag kommer bedst ved kul….. og så er man dømt til at nyde et par glas hvidvin eller en øl i ventetiden

    What’s not to like :-D

    Wayne 3-04-24 00:11

  • ★★★★★★0

    Min kone og datter er taget over til min søster, for at hjælpe med at få amningen i gang. (Konen har trods alt 16 års erfaring). Og de ville spise noget på hjemvejen. Så jeg lavede kyllingeburgere og fried chicken til drengene og jeg. Det var et hit, og på ingen måde sundt. Men what the hell? 

    davenport 3-04-24 18:15

  • ★★★0

    Min kone og datter er taget over til min søster, for at hjælpe med at få amningen i gang. (Konen har trods alt 16 års erfaring). Og de ville spise noget på hjemvejen. Så jeg lavede kyllingeburgere og fried chicken til drengene og jeg. Det var et hit, og på ingen måde sundt. Men what the hell? 

    Har din kone ammet i 16 år …??

    :)

    Gormanden 3-04-24 23:39

  • ★★★★★★0

    Har din kone ammet i 16 år …??

    :)

    Ja, Dave har hængt godt i!

    Wayne 4-04-24 01:09

  • ★★★0

    jAmmen, hvordan kan det lade sig gøre..?

    MadMartigan 4-04-24 16:24

  • ★★★★★★0

    I aften bliver det squash, peberfrugt, aubergine stegt med lidt vin, passata og puré og pasta til.

    Guldager 4-04-24 16:47

  • ★★1

    Jeg er i mit Uber kulinariske hjørne idag....så pære og banan yoghurt fra yoggi med cornflakes og rosiner... Mega mums si'r jeg bare!!!

    Ryder666 4-04-24 18:23

  • ★★★★★★0

    Har lige lavet blomkålsris. Og da jeg havde maskinen svinet til, syltede jeg lige en pose rødløg og agurk. 

    Har en bakke kyllingefileter, så ser lige om jeg kan lave en lækker kombi på de forskellige ting.

    Det hele fra REMAs grøntkasse, som medarbejderne kan tage af, så = gratis!

    davenport 5-04-24 14:00

  • ★★★★★★0

    Lavede lige en kraftig hvidløgsolie også, og så har jeg marineret kyllingerne i soya, farin, hvidløg og peber. Der var nogle bagekartofler med hjem også, så tror jeg halvere dem, krydrer op og så bare i ovnen. 

    Lavede en suppe på rød peber i aftes, som godt kunne gå som sovs, hvis jeg lige maizer den op. 

    davenport 5-04-24 15:22

  • ★★★0

    Jeg har købt en lasagne i Netto

    Aranyhajú Nyárszépe 5-04-24 17:02

  • ★★★★★★0

    Vi er virkelig på røven denne måned. (Har ca. 1000,- til alt resten af måneden)

    Så har lige kogt en bakke æg, og lavet en mayonnaise, som bliver til en ordentlig portion æggesalat, og purløg er lige kommet op, så en dusk af det i også.

    Så koger jeg kartofler til kartoffelmadder.

    Og vi har ca. 15 dåser tun på zombielageret, så en masse tunsalat også. 

    Rugbrød har vi nok af i fryseren, så tror ikke ungerne kommer til at mærke nogen forskel - det er jo lækre ting, de er bare lavet af det vi lige har.

    davenport 6-04-24 11:20

  • ★★★★★★0

    Til aften skal vi ha chili con carne. Eller... det er sgu nok ikke som i en original, men der hen ad. Det har noget med pris og udbud at gøre.

    Har stegt 2 pakker kalv/flæsk med løg og en pose tex mex taco mix. Og lidt madkulør og krudt, så det ligner oksekød, og faktisk også smager sådan.

    2 poser chili con carne grønt, som Rema har til en 10er denne uge, og en dåse hakket tomat og lidt cayennepeberpulver. Og masser af hvidløgsolie.

    Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har lavet det, men det er nok 15+ år siden, og det er egentlig ikke noget jeg bryder mig om, derfor laver jeg det på min måde. Men det der nu står og simrer smager nu godt.

    Har lavet en honey/mustard med finthakket hvidkål til, og så bliver tilbehør en blanding af ris og blomkålsris. 

    Har lavet nok til madpakker og i morgen også, hvis de kan lide det.

    davenport 7-04-24 14:51

  • ★★0

    Skal have den sidste Maxi portion boller i karry fra Steff Houlberg inden længe...

    Ryder666 7-04-24 20:44

  • ★★★0

    Skal have den sidste Maxi portion boller i karry fra Steff Houlberg inden længe...

    Min favorit er bøf bearnaise. Købte to i går i Rema, men tror det var en kopi. Der var i hvert fald kartoffelmos i stedet for kartoffelbåde. Det var ikke lige så godt.

    Aranyhajú Nyárszépe 7-04-24 20:52

  • ★★0

    Min favorit er bøf bearnaise. Købte to i går i Rema, men tror det var en kopi. Der var i hvert fald kartoffelmos i stedet for kartoffelbåde. Det var ikke lige så godt.

    Bøf bearnaise med kartoffelbåde er bestemt også god, men det var kun boller i karry, som var på tilbud til 20kr pr bakke...ellers køber jeg også typisk bøf bearnaise når de ligeledes er på tilbud...

    Ryder666 7-04-24 22:10

  • ★★★★★★0

    Hapsede en gang kyllingesalat i IKEA, godkendt.

    Wayne 7-04-24 22:49

  • ★★★★★★1

    Ok, jeg har fået min sag for. Vi var til speciallæge i dag, og min kones prøver viser, at hun ikke må spise gluten og alle former for olier - både til stegning og i maden. Vi blev anbefalet kun at stege i smør.

    Desuden kun meget low fat mælkeprodukter.

    Det bliver sgu noget af en udfordring. Der er jo fanme olie og gluten i alt. Jeg undersøgte lige om man kan lave en form for mayo uden olie, men det kan man jo selv sagt ikke, da det jo er mest æg og olie. 

    Glutenfri er lidt nemmere, men stadig... Så jeg skal lige omlægge hele køkkendriften herhjemme. Vi andre kan jo spise som vi plejer, men det er dobbelt madlavning for det meste, som jeg kan se det. Og så koster et frosset glutenfri rugbrød så lige 32,- (Lige hvad vores økonomi kan holde til...)

    Det er lidt som at passere start uden at få de 4000,- :/

    davenport 8-04-24 18:46

  • ★★★★★★1

    Ah, træls. Vil det ikke være meget billigere at bage selv så? Og ja glutenfrie produkter er fandeme dyrt! Men så kan I få en masse ris ;)

    Hvad er der i olier, som hun ikke må få? Og er det alle? Der er jo både nøddeolier, majs, oliven osv?

    Guldager 8-04-24 20:19

  • ★★★★★★0

    Vi skal lige læse papirerne i morgen, når vi modtager dem. Det er noget med, at hun ophober inflammationer i leveren, eller noget. Det er lidt svært at huske, da det tog en time med info.

    Men lavede en mayo på smør som forsøg, og det fungerer ganske fint. Og smager sgu ret godt :) 

    davenport 8-04-24 20:58

  • ★★★0

    Normalt er olier at foretrække, da det er det sunde umættede fedt, hvorimod smør er er det usunde mættede. Så det er også lidt øv sundhedsmæssige.

    Fedtfattige mælkeprodukter kan man vende sig til. Man kan endda købe en fedtfattig flødeerstatning. Synes det virker fint.

    Aranyhajú Nyárszépe 9-04-24 01:00

  • ★★★★★★0

    Nu er jeg på ingen måde læge, jeg er bare god til at Google ;)

    Men det ser ud til, at nogen mennesker får noget a la skrumpelever af for meget omega-6, og det findes der en masse af i grøntsagsolie. 

    Der er dog meget lidt i palmekerneolie og kokosolie(hvilket dog har meget mættet fedt) og der er heller ikke så meget i olivenolie.

    Guldager 9-04-24 06:32

  • ★★★★★★0

    Laver både medister og kylling. Kartofler og sovs. Syltede agurker og rødløg. Tomatsalat og marineret hvidkål. Ingen olie...

    Har også bagt to stenalderbrød og snittet 2 bundt porre og 10 rød peber til fryseren. (Madspild)

    davenport 9-04-24 17:58

  • ★★★0

    Lavede beef wrap i dag, efter knægten faldt over denne short I dag :D Kæft det blev godt, og en dressing blandet af ketchup, burger dressing, hakkede løg og hakkede pickles.

    youtube.com/shorts/gXKXG4GQk-w

    MadMartigan 9-04-24 18:37

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen