Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    Har lige smidt et par kilo svinekæber i sous viden. De skal ha 18 timer v. 65 grader. Det er jeg spændt på. Har aldrig sous videt så lang tid før. Nå, vi får at se kl. 9 i morgen tidlig :D

    Jeg er spændt på at høre resultatet fra chefkokken himself. Har du gjort noget særligt ved dem?

    T. Nielsen12-01-18 22:39

  • ★★★0

    Jeg har gjort det! Jeg har bestilt en sous vide (eller rettere sådan en vandcirkulationspumpestavtingest), vakuumpakker og en 10l suppegryde (samlet sæt fra coops webbutik).

    Det har jeg så fejret ved at sidde og se omkring 4 timers youtube her til aften med forskellige tips, tricks, tests og så videre. Oh how my life has changed.

    Nu glæder jeg mig inderligt til at prøve alskens ting og sager!

    HonoDelLoce13-01-18 00:22

  • ★★★★★★0

    Nåe, det er ikke første gang jeg skal spise det. Det er bare første gang jeg har sous videt i 18 timer ;)

    davenport13-01-18 09:38

  • ★★★★★★0

    Nåe, det er ikke første gang jeg skal spise det. Det er bare første gang jeg har sous videt i 18 timer ;)

    Men gjorde du noget ved dem inden, altså i forhold til at krydre dem, putte krydderurter med i eller hvad? Eller det er måske en “fabrikshemmelighed”:-D

    T. Nielsen13-01-18 09:54

  • ★★★★★★0

    Nå ja, jeg har så vidt jeg ved heller ikke spist dem før. Ikke at den slags generer mig. Har bare ikke lige “stået” der. Men var tæt på at købe nogle den anden dag i Rema1000. Tror jeg gør det næste gang jeg støder på dem. Så må vi se om jeg kan få fruen til at spise med. Hun er så pokkers kræsen og sart:-/ 

    T. Nielsen13-01-18 09:56

  • ★★★0

    Jeg har prøvet det en enkel gang i kantinen på Svendborg rådhus. Det var dælme godt. Meget mørt.

    Aranyhajú Nyárszépe13-01-18 10:00

  • ★★★★★★0

    Denne gang har jeg ikke gjort noget ved dem. Normalt ville de nok få en kvist rosmarin, en sjat svampefond, en squiz porter og hele peberkorn. Men jeg var lidt i tidsnød, så de er naturel, og vil komme til at smage af den fløde sovs, de serveres i senere.

    Det er nok det møreste stykke på grisen, og noget alle vil kunne lide. Det har navnet i mod sig, ligesom nyretapper. (Tror nogen sidder og finder på klamme navne, for at kunne rage det hele til sig selv..)

    davenport13-01-18 10:38

  • ★★★★★0

    Svinekæber er lækkert! Jeg har dog ikke prøvet at smage det tilberedt i sous vide.

    Kruse13-01-18 11:44

  • ★★★★0

    Jeg er ikke nogen stor kok, men jeg nyder alligevel at bruge tid på at lave noget god mad i weekenden, hvor jeg har tid til det.

    I dag blev det til sous vide confit de canard, lagt på køl i 24 timer med en rub af salt, peber, laurbær blade, rosmarin og timian, derefter 11 timer ved 80grader i sous viden, og så til sidst stegt af i andefedt på panden.

    Tilbehøret blev jordskokkechips, jordskokkepure, smørstegt spidskål, hjemmesyltede rødløg og en omgang uinspirerede hasselback kartofler krydret med herbes de provence (havde jeg haft andefedtet tidligere, så havde jeg nok lavet kartoflerne i det, men det var der desværre ikke tid til.

    dyg25-02-18 18:53

  • ★★★★★0

    Jeg er altid imponeret over at læse folks beskrivelser her. Hos mig står den som regel højst på Knorr-lasagne eller pitabrød...

    Jeg har af flere omgange prøvet at bestille fra Årstiderne, da jeg egentlig synes, det er meget hyggeligt at lave mad, men jeg dropper det altid efter et par gange. Dels fordi det ofte tager dobbelt så lang tid at lave, som der står, dels fordi der ofte ikke er nok til at blive rigtig mæt (selvom det modsatte nogle gange også er tilfældet, og så ender man med at grovæde), og dels fordi det bare ikke altid smager særlig god. F.eks. er jeg ikke så glad for svin, og det begrænser det en del.

    chandler7525-02-18 19:38

  • ★★★★★★0

    Jeg tror at leg og nysgerrighed er vigtigt i et køkken. Man skal også have lyst til at lave mad, selvom det tager tid. Man behøver slet ikke alle de fancy maskiner, bare en stille og rolig tilgang. Så kommer det helt af sig selv. Her hjemme hader Obersten at lave mad, og det gør at de sjældne gange hun er nødt til det, ender i det samme som sidst. Jeg laver selv sjældent det samme to gange, udover klassiske retter, og hvis jeg lige falder over noget jeg finder ekstra lækkert. (Fx pocheret æg i hønsefond lige pt...) Jeg står også tit og leger om aftenen, når de andre er gået i seng. Bare fordi det er sjovt. Det er så en lidt dyr hobby, hvis man skal prøve forskellige råvarer af, og have fat i de lidt mere specielle ting. Der er jeg jo heldig at arbejde med min hobby, så jeg har adgang til lidt andre ting end de fleste :)

    davenport26-02-18 19:17

  • ★★★0

    Jeg er så god kunde ved pizzamanden, at de forære mig rødvin til jul.

    Aranyhajú Nyárszépe27-02-18 14:56

  • ★★★★★★0

    Hygger lidt med torskeloins, stegte kartofler, julliennegrønt og en beurre blanc. (Og frittede rejer til ungerne - og sikkert Obersten... Og mig...)

    davenport28-02-18 17:59

  • ★★★★★★0

    Jeg er altid imponeret over at læse folks beskrivelser her.

    Nu er det godt lidt tid siden, jeg har lavet noget mere avanceret mad, men som Davenport skriver, så er det jo klart, det kræver en interesse for madlavning. For mange er mad meget funktionelt, men for nogle (som mange af os herinde i tråden) er det også en interesse i selve processen. Min kone synes f.eks. det er vildt irriterende at handle med mig, fordi jeg ofte lige skal kigge på ting for at se, om jeg skal bruge det i en ret...

    Jeg laver aftensmad næsten hver dag og altid noget forskelligt, og det hygger jeg mig ganske godt med. Det er på ingen måde en stress-faktor at skulle gøre det. Jeg smider en podcast på, og så nusser jeg lidt rundt i køkkenet :)

    Guldager 1-03-18 12:12

  • ★★★★★★0

    He he - jeg kom til at snakke med min ene assistent i dag, om det at porchere æg. Hun var fuldt ud overbevist om, at det er noget hun overhovedet ikke kan! Hun havde prøvet et utal af gange, og det har fejlet hver gang. Så smed jeg en gryde over, og det viste sig at min anden assistent heller ikke kunne det. Så de fik lige et 10 minutters crash course, med afsluttende anretning i en skål med marksyre og purløg. Hende den første var helt perpleks, for hun fattede det ikke. :D (Det er pisse nemt!)

    davenport 7-03-18 18:18

  • ★★★★★★0

    Fik lavet mig en lagkage i dag...bagning er ellers ikke noget, jeg går så meget i, men den blev sgu god - og temmelig skæv.

    Chokoladebunde og blåbærcreme i lag, hvid chokoladeganache på toppen og så lige drysset med kandiseret citronskal...

    Guldager11-03-18 17:03

  • ★★★★★★0

    Har lige delt 2 kg. onglet med min datter (som åd mest!) og Obersten. Det er sjovt med den lille. Hun er fuldstændig vild med rødt kød. Og jo rødere dets bedre. Hun spiser heller ingen garni til. Kun kød! (Og det får hun lov til, den sjældne gang jeg gider lave rødt kød...)

    davenport11-03-18 18:47

  • ★★★★★★0

    Det bliver ret simpel mad i aften:

    Laks med ærtepure og kartofler vendt i smør, dild og persille.

    I går stod den på hakkebøf med bagte rodfrugter og hjemmelavet favoritsauce, og i morgen og overmorgen, hvor jeg skal spise alene, står den på en kødsauce med mange rodfrugter og grøntsager i.

    Jeg glæder mig til sønnike bliver lidt ældre, og kan spise det meste. Lige nu er det lidt besværligt at tænke i, hvad der lige kan moses til ham.

    Guldager13-03-18 15:41

  • ★★★★★★0

    Jeg elskede at lave babymad :) Man kan veksle mellem nærmest alt og benytte stavblender :D

    davenport13-03-18 16:21

  • ★★★★★★0

    Jeg har lige prøvet noget nyt: Jeg har spist mig mæt i grøntsager! Lavede et blomkål bagt i ovnen, dertil en hurtig schwitzzz af tigerrejer, broccoliasparges, porre, gulerødder og grønne asparges. (Rejer gælder ikke!) Det smagte sgu godt!

    davenport13-03-18 19:01

  • ★★★★★★0

    Jeg prøver for første gang detdér "plantefars" som man kan finde hos Dansk supermarked, så må vi se hvad det kan.

    Zero Cool13-03-18 19:11

  • ★★★★★★0

    Hva ku det?

    Er ved at lave store pølser.... Kogte dem ved 78 grader i et par timer fra frost. (Pølser sprækker ved 79-80 grader) og nu får de stegeskorpe ved lav pandevarme. Dertil stuvet spidskål og kartofler kogt med løvstikke, persille og forårsløg. Det bliver satme guf!

    davenport17-03-18 17:59

  • ★★★★★★0

    Lidt brok: Jeg står dagligt og laver lækkert mad. Og det er som oftest ikke værdsat. Der lyder ALDRIG et "det ser lækkert ud" eller "det smager dejligt". Og de gider nærmest ikke spise noget. Og det er ikke fordi jeg kører det over kanten, for det er ligemeget om det er frikadeller eller oksesteg. Jeg kender rigtig mange forældre fra skole, SFO og børnehave, der tit servere en leverpostejsmad eller cornflakes til aften, men det nægter jeg allegorisk! Der skal være rigtig mad på bordet. Jeg er bare ramt på, at det virker ligegyldigt.

    Har overvejet at "straffe" familien med noget skodmad, men det ligger ikke lige til mig ifa min faglighed. Ved ikke om de er blevet for forvendte og forkælede? De kan fx få en lille laksemad som hyggemad om aftenen, eller noget tilsvarende, men det er bare ikke som om det vækker det store. Er jeg for præsentiøs? Skal de prøve en omgang havregrød eller hvad?

    Det er bare træls, når man har brugt 3 timer på mad, og de er fuldstændig ligeglade. Er det bare mig der gør for meget?

    davenport17-03-18 19:17

  • ★★★★★★0

    Det er bare træls, når man har brugt 3 timer på mad, og de er fuldstændig ligeglade. Er det bare mig der gør for meget?

    Ja, jeg vil mene, at du gør det for meget. Lav "normal mad" i hverdagene og så brug de tre timer i weekenden. Hvis man nu får lækker mad hver dag, så bliver det jo til den nye normal.

    Det er jo heller ikke sikkert, de har samme syn på mad, som du har. For mange er mad bare en funktionel ting, der skal ned i skrutten, og en McD-burger er ligeså godt som en confiteret and...

    Jeg bruger ca. 1 time på mad hverdag, men det er inkl. oprydning i køkkenet. Det er ikke specielt avanceret mad, men det smager godt. I dag var det en tomatsauce med San Marzeno-tomater bagt i ovn, derefter blendet med hvidløg og smagt til med sukker, æbleeddike og salt og med nogle gode kødboller, pasta og så toppet med frisk basilikum, parmesan og Bacon.

    Guldager17-03-18 19:54

  • ★★★★★★0

    Så kører jeg med en helt almindelig spaghetti og rød kødsovs til aften. Ikke noget usædvanligt i. Ingen torskesæd eller fermenteret sæl. Bare "børnemad". Så ser vi. - Har hakket en skovlfuld urter på siden, men de kommer kun på min egen tallerken. Kødet er godt nok fra en slagter, men mon ikke de overlever, at det ikke er lavet af de gode folk på REMAs fabrikker?

    davenport18-03-18 17:55

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen