Trailer: 4K-udgaven af "Star Trek: The Motion Picture - Director’s Edition" får endelig en premieredato – og en trailer!

Om blot få uger kan trekkies omsider se den ultimative udgave af den allerførste "Star Trek"-film.

Tilbage i juli 2021 annoncerede Paramount Pictures, at efter flere års opråb og opfordringer fra trekkies over hele kloden så ville selskabet omsider restaurere og genudgive den såkaldte Director's Edition-udgave af den allerførste "Star Trek"-film: "Star Trek: The Motion Picture".

Og nu har Paramount netop annonceret, at den opdaterede 4K-version af "Star Trek: The Motion Picture" udkommer på Paramount+ den 5. april – den udkommer også fysisk på 4K UHD engang i september 2022.

Læs også: Film om "Star Trek"-skaberen Gene Roddenberry er på vej

Da "Star Trek: The Motion Picture" oprindeligt udkom i biograferne tilbage i 1979, var det ovenpå adskillige måneders hektisk efterarbejde, der bl.a. gav flere af filmens special effects-folk mavesår og alvorlig stress. Og takket være filmens fastsatte premieredato så nåede dens instruktør, den legendariske Robert Wise ("West Side Story", "The Sound of Music"), simpelthen aldrig at færdiggøre filmen ordentligt.

Først i 2001 fik Wise lov til at vende tilbage til klipperummet og både frasortere flere sekvenser og genindsætte flere slettede af slagsen, og filmselskabet Paramount finansierede derudover en masse nye computereffekter, som erstattede visse scener, som ikke var blevet færdiggjort ordentligt.

Wises Director's Edition af "Star Trek: The Motion Picture", som udkom på dvd, fik langt bedre anmeldelser end den oprindelige biografudgave, og både fans og kritikere betegnede den nye version som en mere helstøbt og underholdende film.

Desværre blev de nye computereffekter produceret i en relativt lav opløsning (720x480), idet man ikke var fremsynet nok til at spå, at det snart ville blive normalt at se film i HD (1920x1080) og endnu højere opløsninger i hjemmebiografen.

Men nu har Paramount altså brugt et lille års tid på at udskifte de 21 år gamle computereffekter med opdateret CGI i høj opløsning, og samtidigt har man scannet, renset og brugt de oprindelige kameranegativer.

En forsmag på det imponerende resultat kan ses i en trailer, der kan ses i høj opløsning på den officielle "Star Trek"-hjemmeside her og også via YouTube her:

Kommentarer

4K-udgaven af "Star Trek: The Motion Picture - Director’s Edition" får endelig en premieredato – og en trailer!

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen