Trailer: Nyt overvældende kig på skabelsen af Guillermo del Toros "Pinocchio"

Der er tydeligvis blevet lagt masser af kræfter og kærlighed i Netflix' ambitiøse stop-motion-film.

For blot få uger siden udgav Disney selskabets stort anlagte "Pinocchio"-remake baseret på deres egen, ikoniske tegnefilm fra 1940.

I den film var fortællingens centrale trædukke lavet som en kulørt og ren computerlavet figur. Men i Guillermo del Toros kommende, filmiske nyfortolkning af Carlo Collodis oprindelige eventyr er alt nænsomt og nydeligt konstrueret med menneskehænder i virkelighedens verden.

Det kan man bl.a. se i det nedenstående og forbløffende 'bag om kameraet'-indslag, som tydeligt viser, hvor meget arbejde det kræver at indspille filmens stop-motion-sekvenser, hvor figurerne flyttes forsigtigt og fotograferes 24 gange, hver gang der skal skabes bare ét sekunds levende billeder.

Guillermo del Toro er da også en passioneret filmskaber, hvilket også var tydeligt i Moovy TV's interview med den mexicanske Oscar-vinder tidligere i år:

Se også: "Nightmare Alley"-interviews med Guillermo del Toro og Dan Laustsen

Som filmens trailer også understregede tilbage i juli, så er del Toros "Pinocchio" tydeligvis et storladent, rørende filmeventyr med en pæn dosis humor – men også med hjertesorg og langt mere uhyggelige figurer og omgivelser end i Disneys spritnye film om trædukken, der higer efter at blive til en rigtig dreng.

Manden bag "Nightmare Alley" og "The Shape of Water" har instrueret den nye "Pinocchio" i samarbejde med den erfarne og Emmy-belønnede animator Mark Gustafson ("Fantastic Mr. Fox", "A Very Harold & Kumar 3D Christmas").

Filmens replikker er blevet indtalt af stjerner som Ewan McGregor, Ron Perlman, Finn Wolfhard, Tilda Swinton, Cate Blanchett, John Turturro, Tim Blake Nelson og Christoph Waltz.

"Pinocchio" udkommer i udvalgte biografer i november og på Netflix engang i december – premieredatoen er stadig ikke blevet annonceret. Det omtalte indslag kan ses her:

Kommentarer

Nyt overvældende kig på skabelsen af Guillermo del Toros "Pinocchio"

 • ★★★★★1

  Wow! Jeg troede faktisk, at det meste af det var lavet som "digital stop-motion", der bare efteraber den gamle metode, men det her er ægte, håndstøbt filmmagi <3 Glæder mig!

  The Insider26-09-22 14:02

 • ★★★★★1

  Altså, hvis din bror mangler Udklædning til Halloween, skal han bare lade skægget vokse, og så anskaffe de der sorte runde briller :)

  Elwood26-09-22 14:04

 • ★★★★★2

  Nåja og filmen ser også blændende ud!

  Elwood26-09-22 14:07

 • ★★★★★★2

  Det ser vildt ud! Tvivler på at jeg nogensinde får set Disney's remake - men denne skal jeg se.

  Wayne26-09-22 15:21

 • 1

  Wow! Jeg troede faktisk, at det meste af det var lavet som "digital stop-motion", der bare efteraber den gamle metode, men det her er ægte, håndstøbt filmmagi <3 Glæder mig!

  Same! Intet kommer nogensinde til at leve op til Kubo, men er altid en sucker for stop-motion :)

  Nexiz27-09-22 18:05

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen