Moovy TV: Bag om "Den, der lever stille" med instruktør Puk Grasten

Grasten har også skrevet manuskriptet til filmatiseringen af Leonora Christina Skovs prisbelønnede bestseller, som er blevet læst af hele 400.000 danskere.

En af de seneste års største, danske bogsucceser er nu blevet omdannet til levende billeder: "Den, der lever stille".

Puk Grasten er instruktøren og manuskriptforfatteren, som har haft modet til at filmatisere Leonora Christina Skovs prisbelønnede bestseller, som næsten ti procent af befolkningen har læst og således har en klar mening om.

Og vi har interviewet Grasten, som vi også sludrede med tilbage i 2016, da hun var aktuel med sin debutfilm, "37":

Se også: Moovy TV møder dansk debutant bag kontroversiel mordfilm

Ligesom "37" er "Den, der lever stille" en film om en ægte tragedie – i dette tilfælde Skovs egen, dysfunktionelle opvækst, som var præget af manglende accept og kærlighed fra hendes hårde forældre.

Vi har talt med Grasten om bl.a. hendes films unikke (og David Lynch-inspirerede) stil og om hendes samarbejde med skuespillerne – heriblandt Frederikke Dahl Hansen, som spiller Skov, og som forfatteren i første omgang var skeptisk omkring. Indtil hun besøgte filmoptagelserne.

"Den, der lever stille" udkommer i de danske biografer i morgen, og du kan bl.a. se den i FORMAT Biograf, hvor filmens lamslående lydside for alvor kommer til sin ret. Book billetter her. Vores interview med Grasten kan ses her:

Kommentarer

Bag om "Den, der lever stille" med instruktør Puk Grasten

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen