"Pigen med nålen": Se det første stemningsfulde klip fra den danske Guldpalmen-kandidat

"Pigen med nålen" er en af de to danske filmproduktioner, som i år dyster om at vinde filmverdenens største festivalpris.

Årets udgave af Cannes-filmfestivalen er netop skudt i gang, og to danske produktioner dyster om at vinde den eftertragtede hovedpris: Guldpalmen eller Palme d'Or.

Den ene er Ali Abbasis "The Apprentice", der handler om en ung Donald Trump, som spilles af Sebastian Stan, der nok er bedst kendt for rollen som The Winter Soldier i Marvels MCU-saga. Abbasis "Holy Spider" var i 2022 nomineret til Guldpalmen, og om halvanden uges tid finder vi ud af, om den delvist danskproducerede "The Apprentice" snupper de guldlakerede palmeblade med hjem.

Der er naturligvis også den mulighed, at det danske historiske drama "Pigen med nålen" vinder hovedprisen. Det første flotte klip fra filmen kan ses herunder.

Læs også: "The Holdovers": Dansk filmfotograf vinder prestigefyldt pris for sin billedside til Oscar-favoritten

"Pigen med nålen" er instrueret af svenske Magnus von Horn ("Efterskælv"), som har skrevet manuskriptet sammen med Line Langebek Knudsen ("I'll Come Running").

Filmen fortæller den sande historie om seriemorderen Dagmar Overbye, der fik tilnavnene Englemagersken og Menneskedyret fra Enghavevej, og som i starten af 1900-tallet dræbte adskillige spædbørn.

Overbye spilles af Trine Dyrholm, mens Vic Carmen Sonne spiller den unge fabriksarbejder Karoline, som har svært ved at få tilværelsen til at hænge sammen umiddelbart efter 1. verdenskrig – og især da hun mister sit job, mens hendes gravide mave bugner. Men så støder hun på Overbye, der har et adoptionsbureau, som hjælper hårdt prøvede mødre som Karoline. Men da Karoline indser sandheden om Overbye, krakelerer hendes verden.

"Pigen med nålen" får efter planen dansk biografpremiere her til efteråret, og du kan få en lille forsmag på filmen her:

Kommentarer

"Pigen med nålen": Se det første stemningsfulde klip fra den danske Guldpalmen-kandidat

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen