Anmeldelse: Pixels (Blu-ray)

Det kommer nok bag på mange, at spilindustrien er så lukrativ, som den er. Ikke alene koster produktionen af spil det samme som film (det dyreste spil indtil videre har kostet 500 mio. dollars at lave), men de tjener også typisk pengene hjem igen - mange gange. Historierne fylder mere og mere i spil, og flere bliver sammenlignet med film. Derfor er det vel også ganske naturligt, at film kan tage udgangspunkt i spil. "Scott Pilgrim vs. the World" sammensmeltede de to verdener optimalt - "Pixels" gør ikke.

Som barn var Brenner (Adam Sandler) meget tæt på at vinde verdensmesterskabet i arkadespil. Hans bedste ven, Cooper (Kevin James), beroligede ham med, at han nok skulle blive til noget andet stort en dag. Som voksne ser det dog helt anderledes ud. Brenner installerer software i folks private hjem, imens Cooper er blevet USA's præsident. Pludselig bliver verden dog angrebet af ting fra rummet, som både ligner og opfører sig som 80'ernes arkadespil. Soldater må melde pas, men Brenner har regnet deres system ud og bliver kaldt til fronten af Cooper.

Jeg husker stadig med glæde tilbage på mine teenageår i 90'erne, hvor Adam Sandler rent faktisk var sjov. Mine VHS-udgaver af "Billy Madison" og "Happy Gilmore" blev slidt helt ned, og en af mine første cd'er var tilmed også en med Adam Sandler. Og så udkom "The Waterboy", og Sandler var ganske enkelt ikke længere sjov. Eller måske er han egentligt stadig sjov, men hans film er i hvert fald ikke mere. I "Pixels" er han da til tider stadig sjov, men materialet er ikke. Faktisk kan de gode vittigheder tælles på én hånd, men der er faktisk ikke så mange i det hele taget. Plottet er derimod en glimrende drivkraft, der holder et fast greb om tilskueren, for hvem finder det ikke underholdende, at Pac-Man smadrer New York? Tilsæt nogle glimrende praktiske effekter samt CGI, og filmen kan faktisk kaldes seværdig.

Dog er der absolut intet nyt under solen med "Pixels". Det er på alle måder en helt typisk Adam Sandler-film i ny indpakning, men med Chris Columbus i instruktørstolen er der generelt en smule mere at holde af end normalt. Columbus har et godt greb om spænding og formår at afvikle filmen nogenlunde tilfredsstillende. Men hvis hverken Columbus eller Sandler er problemet, hvorfor ender filmen så som en førende Razzie-nomineret? Manuskriptet er svaret. Selv spækket med gode effekter og fantasifulde scenarier er det svært at lægge skjul på den abnorme mangel på logik, manuskriptet besidder. Spækket med plothuller, utroværdige karakterer og drejninger, der ingen mening giver, bliver "Pixels" druknet i fejl og mangler, der sagtens kunne have været lappet sammen vha. en smule mere arbejde. Det hjælper heller ikke, at Sandlers nye bedste ven er Kevin James, for den mand har simpelthen ikke været seværdig siden "Kongen af Queens". Fik jeg nævnt, at han i øvrigt spiller USA's præsident?! For helvede altså…

Det er dog først helt til sidst, at "Pixels" løber fuldstændigt af sporet. Når Q*Bert bliver introduceret som et trofæ til menneskene for at vinde et slag, vil de fleste sikkert stå af, for sjældent har en mere enerverende figur optrådt på film. Det er naturligvis meningen, at han skal være sød, men fandt du Jar Jar Binks sød? Nej vel? Q*Bert er på samme niveau. Samtidig fungerer "Pixels" som en lang reklame. Dan Aykroyd har en mindre rolle, så naturligvis skal hans Crystal Head-vodka være drinken, Brenner senere drikker sig fuld i. Sony har produceret, så selvfølgelig skal en dreng senere spille "Last of Us" på en PlayStation 4. "Pixels" ender som en svag rysten på hovedet og et kort træk på skuldrene. Lynhurtigt glemt og hamrende ligegyldig.

Billede & Lyd

"Pixels" er en virkelig flot film på Blu-ray. Effekterne er gode og kvaliteten af billedet ligeså. Med 80'ernes arkadespil som omdrejningspunkt er filmen fyldt med farver og naturligvis pixels. Men at gøre pixelerede væsener så livlige er en bedrift i sig selv, og at få dem til at virke organiske i en live-action-film kræver sit. Her hjælper det knivskarpe Blu-ray-format alligevel en del, og med stor fokus på blåtoner bliver billedet ganske behageligt at se på, selvom man kunne have forventet, at det ville blive vanvittigt hidsigt. Lydsiden er dog en smule mere hidsig. Lydeffekterne brager derudaf, og til tider bliver dialogen lidt druknet i al det kaos, der foregår omkring den. Alle højttalere er nærmest konstant i brug, og selvom det lyder virkelig godt, bliver det til tider en smule for meget af det gode.

Ekstramateriale

Otte meget korte featurettes (sammenlagt på under 30 minutter) fokuserer hovedsageligt på de forskellige figurer. Mest interessant bliver det, når der bliver vist og snakket om filmens mange effekter, for det er her, at filmen er bedst. Mindre interessant er det, når der dukker lidt rygklapperi op fra tid til anden. Der kunne sagtens have været blevet brugt meget mere tid på Toru Iwatani (skaberen af Pac-Man) samt manden, der vandt en rolle i filmen pga. sin high score i "Space Invaders" - begge har historier, der er værd at høre, men bliver løbet hurtigt henover. Derudover er der også en musikvideo, trailere og et galleri blandt ekstramaterialet.

Pixels (Blu-ray)

Kommentarer

Pixels (Blu-ray)

 • ★★★★★0

  "Fik jeg nævnt, at han i øvrigt spiller USA's præsident?!"

  Ja, i fjerde linje i anden paragraf (lige under billedet af James og Sandler).
  You're welcome. ;) 

  Mit eneste spørgsmål er, om den her skal ses før eller efter "Fantastic Four", når man en weekend beslutter sig for at torturere sig selv? 

  Lars!19-01-16 09:31

 • ★★★★★0

  Haha Moovy's redaktion er virkelig ud på og pine sig selv må man sige :)

  Nu i er i gang kan i så ikke lige tage 50 shades of grey når den udkommer.

  Elwood19-01-16 09:38

 • ★★★★★★0

  Ved ikke om jeg gider spilde tiden på denne her, men jeg er nysgerrig mht F4, med den dårlige omtale den får....Min nysgerrighed er ikke mindre af at The Few and the Proud finder den god:)

  T. Nielsen19-01-16 09:42

 • ★★★★★★0

  Elwood, den er desværre udkommet på BD, men måske når toeren kommer til næste år!

  Zero Cool19-01-16 09:44

 • ★★★★★0

  Billede 1

  Vi gør opmærksom på der er Spøgelsesbilister på vejen.

  Elwood19-01-16 09:45

 • ★★★★0

  Men den er ikke så dårlig som "The Cobbler".

  Åkepool20-01-16 15:13

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen