Anmeldelse: Uncharted

Slukkes hjernen, venter en overraskende vellykket, hæsblæsende og sjov skattejagt.

Nathan Drakes rejse fra PlayStation til det store lærred har været langvarig. Fjorten år har produktionen været fanget i en svingdør for forskellige instruktører og forfattere. Nu er rejsen dog overstået. Instruktøren bag "Zombieland", Ruben Fleischer, overtog roret, og nu er "Uncharted" endelig endt som filmatisering. Og ventetiden har været det hele værd.

Nathan Drake (Tom Holland) lever af at være bartender i New York, samtidig med at han i skjul agerer tyv. En aften møder han sin overmand i Sully (Mark Wahlberg), der lokker den unge mand med på skattejagt i form af den den verdensomrejsende Ferdinand Magellans forsvundne guld, alt imens Drake også søger at finde ud af, hvad der er blevet af hans forsvundne storebror, Sam. Undervejs bliver de to herrer dog jagtet af Moncada (Antonio Banderas) og hans hær af lejesoldater, der også er på sporet efter fortidens guld.

"Uncharted" tænker mindre på historien end eventyret. Skattejagten er lige ud ad landevejen, hvor én gåde fører til den næste. Til tider hænger logikken ikke sammen, hvor vores helte tilsyneladende kan teleporteres mellem steder med et knips. Ligeledes kan der stilles spørgsmål ved gåderne i sig selv, der læner sig op ad. hvordan spillene er opbygget. De samme spørgsmål kunne stilles ved Indiana Jones-filmene, som Naught Dogs spilfranchise er mere end en smule inspireret af.

Disse ting kan tilgives langt hen ad vejen. "Uncharted" er fløjtende ligeglad med realisme og logiske problemstillinger. Som set i PlayStation-spillene er omdrejningspunktet overdrevet spektakel og persongalleriets relationer. Actionsekvenserne er storslåede med kreative påfund og sjov koreografi. Især med en kæk hovedperson i Nathan Drake, der kan slå fra sig, men som hverken er uovervindelig eller altid ved, hvad han egentlig laver. Alt dette er med til at gøre rejsen over stok og sten enormt underholdende.

Skattejagten hjælpes godt på vej af karakterernes charme og udvekslinger. Holland og Wahlberg har en smittende kemi med kække bemærkninger, mens deres forhold udvikler sig. Generelt har filmen en veloplagt besætning, hvor det især er sjovt at se, hvordan de forråder hinanden på skift. Dette – sammen med de nævnte actionsekvenser – gør, at filmatiseringen af videospillet fanger spillenes sjæl. Selvom man ikke kommer i nærheden af en PlayStation-controller, føles "Uncharted" som en naturlig forlængelse af videospil-franchisen. Og dette uden, at man behøver at have kendskab til spillene for at finde filmen underholdende.

I sig selv er "Uncharted" bestemt ikke en original film. Men legesyge kampscener, et velskrevet persongalleri og smittende humor redder dagen. Fans af Naughty Dogs elskede franchise får en filmatisering, der overraskende fuldstændig fanger videospillets ånd. Alle andre får et sjovt eventyr, hvor kendskab til spillene slet ikke er påkrævet. For "Uncharted" er en herlig popcorn-gnasker, hvor man, ligesom Nathan Drake, tager tingene på gefühl og får det bedste ud af oplevelsen. Filmen er langt fra perfekt. Men slukkes hjernen for den mildest talt mangelfulde logik, venter en overraskende sjov og hæsblæsende skattejagt.

Uncharted

Kommentarer

Uncharted

  • 0

    Juhuuu den glæder jeg mig til at se. Det lyder som en af de mere vellykkede spil-filmatiseringer.

    Sichlau10-02-22 01:06

  • ★★★★★★0

    “en herlig popcorn-gnasker”

    Ja tak

    Wayne10-02-22 01:08

  • ★★★★0

    Jeg synes simpelhen den så ringe ud, fra traileren, da jeg var inde og se Scream. 

    Babo10-02-22 06:00

  • ★★★0

    Lyder som en god familiehyggefilm :)

    Forbedringsforslag til jeres anmeldelser: film skal selvfølgelig ses i biografen, men hvis I har viden om eller et kvalificeret gæt på hvor (og omtrentlig hvornår) filmen vil dukke op på en streamingtjenesten ville det være en god og oplysende forbrugeroplysning :)

    Gormanden10-02-22 08:02

  • ★★★★1

    Lyder som en god familiehyggefilm :)

    Forbedringsforslag til jeres anmeldelser: film skal selvfølgelig ses i biografen, men hvis I har viden om eller et kvalificeret gæt på hvor (og omtrentlig hvornår) filmen vil dukke op på en streamingtjenesten ville det være en god og oplysende forbrugeroplysning :)

    Ha! Det får du aldrig The Insider til at gøre :)

    Elwood10-02-22 09:00

  • ★★★0

    Ha! Det får du aldrig The Insider til at gøre :)

    Han er jo ung, og dermed i stand til at udvikle og ændre sig …. Og følge med tiden :)

    Gormanden10-02-22 09:22

  • ★★★★1

    Han er jo ung, og dermed i stand til at udvikle og ændre sig …. Og følge med tiden :)

    Det jeg han blir glad for du siger :)

    Elwood10-02-22 09:45

  • ★★★0

    Ekstra Bladet giver 0 (nul) stjerner.

    ekstrabladet.dk/underholdning/anmeldelser/uudholdelig-og-pivringe-ebs-anmelder-skred-fra-biffen/9120940

    Steffan Rasmussen11-02-22 11:07

  • ★★★★0

    Ekstra Bladet giver 0 (nul) stjerner.

    ekstrabladet.dk/underholdning/anmeldelser/uudholdelig-og-pivringe-ebs-anmelder-skred-fra-biffen/9120940

    Forlad han filmen eller? 

    Babo11-02-22 11:10

  • ★★★★★2

    Hvor er det dog pinligt useriøst.

    The Insider11-02-22 11:12

  • ★★★★0

    Forlad han filmen eller? 

    "Jeg kunne ikke holde ud at se så mange millioner dollars blive brændt så skødesløst af, så jeg forlod biffen under filmens finale; en slåskamp på en 500 år gammel skonnert, der helt urealistisk bliver fløjet rundt af en bette helikopter."

    chandler7511-02-22 11:13

  • ★★★★★★1

    Hvor er det dog pinligt useriøst.

    0 stjerner er useriøst - og man kan sgu da ikke forlade en biograf og så kalde det for en anmeldelse.

    Jeg ville fyre idioten på stedet for ikke at lave sit arbejde færdigt.

    Wayne11-02-22 11:20

  • ★★★★★★1

    en slåskamp på en 500 år gammel skonnert, der helt urealistisk bliver fløjet rundt af en bette helikopter."

    Shit - er det i virkeligheden Battleship 2 i forklædning?

    Så forstår jeg ikke Moovy's 5 stjerner? Det må da være en ren 6/6'er...

    Wayne11-02-22 11:31

  • ★★★★1

    Lidt pinligt når man skriver for en avis. 

    Babo11-02-22 11:27

  • ★★0

    Det er Ekstra Bladet. Kliks og opmærksomhed. Fortsætter vi sådan her, får anmelderen i stedet snart en lønforhøjelse.

    Michael Andersen11-02-22 12:19

  • ★★★★★0

    journalisten.dk/rene-fredensborg-blev-bortvist-nu-svarer-han-igen-jorgen-er-ude-i-et-ynkeligt-forsog-pa-at-fralaegge-sig-ansvaret/

    Her er et fedt interview med manden. Tænker at EB nok ikke kan finde en anmelder, der passer bedre til dem end ham her.

    David Lund11-02-22 14:15

  • ★★★0

    journalisten.dk/rene-fredensborg-blev-bortvist-nu-svarer-han-igen-jorgen-er-ude-i-et-ynkeligt-forsog-pa-at-fralaegge-sig-ansvaret/

    Her er et fedt interview med manden. Tænker at EB nok ikke kan finde en anmelder, der passer bedre til dem end ham her.

    Så, Treo har ALDRIG underholdt dig, EWAR!?? ;-) 

    Avs! Herfra :-/

    Gasivodo12-02-22 04:32

  • ★★★★1

    Uncharted The Movie, or as I call it Uncharted the Double Cross, there are two crosses in the movie, and people constantly double cross each other.

    Non Half tugged Shirt review først:
    Tom Holland og Mark Wahlberg fungere ganske fint som et par tyveknægte/treasure hunters, det er dog klart Tom Holland der stjæler billedet, med hans bartending fight skills (Hvis de rebotter Cocktail, og ikke har fundet deres Young Tom Cruise... this guy) Samt akrobatik som vi jo kender fra Spiderman, alt dette får han rigeligt brugt i filmen. plottet er som det er, og nej jeg udvandrede ikke i 3. act, og det er ikke den væreste film jeg har set, men den var heller ikke noget specielt, og nej jeg kobler ikke hjernen fra for at se den.

    Half Tugged Shirt review, brace yourself: Da jeg første gang hørte om de ville lave en Uncharted movie tænkte jeg, but why, spillene var jo nærmest en film i sig selv, men så husker jeg at de jo blot prøver at ramme et andet publikum også, and money. (har mere faith i den kommende TLOU serie) Filmen har ligesom ja Uncharted 4 har en noget turbulent vej, før det færdige resultat, men konstant instruktør skift osv. Og lad mig sige det mest åbenlyse først der er ingen grund til den her film sku hedde Uncharted... Uncharted delen er basicly, karakter navne, enkelt scener inspireret af spillene især Uncharted 4, og et Naugthy Dog Logo som easter egg, samt en anden ting jeg ikke vil spoile, og så themet, som vi høre tre gange i løbet af filmen første gang er det hel rigtig sted, og jeg blev hel glad i mig selv, da det skete.


    Og nu er det her self. blot instruktøren og holdet bags version af Uncharted, men jeg studsede aligevel over mange af de valg man har taget, Skuespillerne gør hvad de kan med det de har at arbejde med, men Clohe f.eks. de har taget et bestemt karakter træk ved hende og så blot trykket på cut'n paste, og det går bare hen og blir komisk til sidst og alt for forudsigeligt.
    Tom Holland gør hvad han kan, og jeg tror også på han virkelig holder af rollen, og er også bakket op af Nolan North, og Neil Druckmann, så jeg har ingen tvivl om han gerne vil det, men når alt kommer til alt så er der bare ikke meget Nathan Drake over hans skildring, og jo der er det med alderen, men det er mere måden han er skrevet på, der er f.eks. hele to Shirtless scenes, og jep jeg ved da godt hvorfor de er med, men de bidrager ikke til noget, en er en workout scene, og den anden er fordi i den her scene "Eh. Mr. Fleischer, I think this scene would be a great opportunity to take my shirt off" hvis så bare scenerne blev kommenteret på eller noget i den stil, men nej de er bare indsat fordi.


    Antonio Banderas kan være formiddable skurk tror jeg, men hans rolle er desværre bare ret uintressant. Mark Wahlberg som Sully, det er her det her med alderen især kommer i vejen, og hvorfor jeg mener de bare ku ha lavet en hel seperart film uden Uncharted Brandet, fordi hvor end han prøver så fremstå han bare ikke som den her mand der har en go fidus og bare er en livsnyder, og han har ja ikke alderen. Set pieces en af de store kendetegn ved Uncharted, udover det vi har set i traileren med flyet, som virker ekstrem greenscreen. Så har vi skibene, som man har set i traileren, men og det her kommer til at lyder weird jeg synes den er for minimalistisk? if forhold til de ting Nathan render rundt og gør i scenen, og de har gjort en ting i starten af 3. act eller der omkring som tager en del af luften af det hele, som får et værkelig underligt payoff hen mod slutningen, jeg havde ønske de havde fuundet på noget andet her.


    Jeg siger ikke filmen her aldrig sku ha være blevet lavet, men jeg ser ingen grund til at den sku kobles sammen med Uncharted Franchisen, udover den desværre åbenlyse Money.
    Jeg elsker Uncharted serien og alle dets karakter, og vil da gerne ha flere folk stifter bekendtskab med Naugthy Dogs univers som måske ikke spiller, jeg synes bare ikke det her er filmen der er det rette start sted.

    Sic parvis magna

    Blot ikke for den her film.

    Elwood12-02-22 22:17

  • ★★★★★★0

    Uncharted The Movie, or as I call it Uncharted the Double Cross, there are two crosses in the movie, and people constantly double cross each other.

    Non Half tugged Shirt review først:
    Tom Holland og Mark Wahlberg fungere ganske fint som et par tyveknægte/treasure hunters, det er dog klart Tom Holland der stjæler billedet, med hans bartending fight skills (Hvis de rebotter Cocktail, og ikke har fundet deres Young Tom Cruise... this guy) Samt akrobatik som vi jo kender fra Spiderman, alt dette får han rigeligt brugt i filmen. plottet er som det er, og nej jeg udvandrede ikke i 3. act, og det er ikke den væreste film jeg har set, men den var heller ikke noget specielt, og nej jeg kobler ikke hjernen fra for at se den.

    Half Tugged Shirt review, brace yourself: Da jeg første gang hørte om de ville lave en Uncharted movie tænkte jeg, but why, spillene var jo nærmest en film i sig selv, men så husker jeg at de jo blot prøver at ramme et andet publikum også, and money. (har mere faith i den kommende TLOU serie) Filmen har ligesom ja Uncharted 4 har en noget turbulent vej, før det færdige resultat, men konstant instruktør skift osv. Og lad mig sige det mest åbenlyse først der er ingen grund til den her film sku hedde Uncharted... Uncharted delen er basicly, karakter navne, enkelt scener inspireret af spillene især Uncharted 4, og et Naugthy Dog Logo som easter egg, samt en anden ting jeg ikke vil spoile, og så themet, som vi høre tre gange i løbet af filmen første gang er det hel rigtig sted, og jeg blev hel glad i mig selv, da det skete.


    Og nu er det her self. blot instruktøren og holdet bags version af Uncharted, men jeg studsede aligevel over mange af de valg man har taget, Skuespillerne gør hvad de kan med det de har at arbejde med, men Clohe f.eks. de har taget et bestemt karakter træk ved hende og så blot trykket på cut'n paste, og det går bare hen og blir komisk til sidst og alt for forudsigeligt.
    Tom Holland gør hvad han kan, og jeg tror også på han virkelig holder af rollen, og er også bakket op af Nolan North, og Neil Druckmann, så jeg har ingen tvivl om han gerne vil det, men når alt kommer til alt så er der bare ikke meget Nathan Drake over hans skildring, og jo der er det med alderen, men det er mere måden han er skrevet på, der er f.eks. hele to Shirtless scenes, og jep jeg ved da godt hvorfor de er med, men de bidrager ikke til noget, en er en workout scene, og den anden er fordi i den her scene "Eh. Mr. Fleischer, I think this scene would be a great opportunity to take my shirt off" hvis så bare scenerne blev kommenteret på eller noget i den stil, men nej de er bare indsat fordi.


    Antonio Banderas kan være formiddable skurk tror jeg, men hans rolle er desværre bare ret uintressant. Mark Wahlberg som Sully, det er her det her med alderen især kommer i vejen, og hvorfor jeg mener de bare ku ha lavet en hel seperart film uden Uncharted Brandet, fordi hvor end han prøver så fremstå han bare ikke som den her mand der har en go fidus og bare er en livsnyder, og han har ja ikke alderen. Set pieces en af de store kendetegn ved Uncharted, udover det vi har set i traileren med flyet, som virker ekstrem greenscreen. Så har vi skibene, som man har set i traileren, men og det her kommer til at lyder weird jeg synes den er for minimalistisk? if forhold til de ting Nathan render rundt og gør i scenen, og de har gjort en ting i starten af 3. act eller der omkring som tager en del af luften af det hele, som får et værkelig underligt payoff hen mod slutningen, jeg havde ønske de havde fuundet på noget andet her.


    Jeg siger ikke filmen her aldrig sku ha være blevet lavet, men jeg ser ingen grund til at den sku kobles sammen med Uncharted Franchisen, udover den desværre åbenlyse Money.
    Jeg elsker Uncharted serien og alle dets karakter, og vil da gerne ha flere folk stifter bekendtskab med Naugthy Dogs univers som måske ikke spiller, jeg synes bare ikke det her er filmen der er det rette start sted.

    Sic parvis magna

    Blot ikke for den her film.


    Wow - Wall of text!!

    Enig - det er altid nærmest en umulig opgave at sætte billeder på nogle karakterer man elsker.

    Der gælder det samme for bøger oversat til film - jeg er som regel altid irriteret over resultatet fordi det aldrig ligner min personlige udgave.

    Når det drejer sig om spil - er det vel også som at se en anden udføre det - mens man ser passiv til?

    Jeg foretrækker klart film hvor jeg ikke har præferencer - derfor satser jeg på at få en ok oplevelse med den.

    Wayne13-02-22 01:35

  • ★★★★2

    Jeg har ikke preferencer med Xmen men det gør stadigvæk ikke Dark Phoenix til en okay oplevelse.

    Elwood13-02-22 05:18

  • ★★★★2

    Og Yep Wall of text, mdn det også et projekt jeg har fulgt længe, LOTR filmene er stadigvæk mesterværker og de er også omskrevet fra bøgerne. Det er kun et spørgsmål, om hvor meget arbejde og dedikation man ligger i projektet, Peter Jackson sammen med hans team bruger lang tid på at udvælge de tingvsom sku være med, og hvad som ikke sku, og hvordan ting kunne fortælles til folk som intet kender til universet, så de også føler de får et godt billede af, hvordan det hele hænger sammen, og det bare frugt så at sige.

    Spilfilmatiseringer skal ikke ha et get out of jail free card, jeg er stadigvæk overbevist om man kan få et godt resultat, hvis man behandler kildematerialet godt, det er derfor jeg er meget spændt på The Last Of Us serien, hvor det virker til de har gjort forarbejdet og med et stærkt hold bag kameraret også.

    Så nej jeg vil ikke give holdet her en easy time blot fordi det er en filmatisering af et spil :) 

    Elwood13-02-22 05:30

  • ★★★★★★0

    Jeg har ikke preferencer med Xmen men det gør stadigvæk ikke Dark Phoenix til en okay oplevelse.

    Det vil jeg give dig 200 procent ret i :-)

    Men det er de fleste også enige i.

    Wayne13-02-22 08:17

  • ★★★★★★0

    Og Yep Wall of text, mdn det også et projekt jeg har fulgt længe, LOTR filmene er stadigvæk mesterværker og de er også omskrevet fra bøgerne. Det er kun et spørgsmål, om hvor meget arbejde og dedikation man ligger i projektet, Peter Jackson sammen med hans team bruger lang tid på at udvælge de tingvsom sku være med, og hvad som ikke sku, og hvordan ting kunne fortælles til folk som intet kender til universet, så de også føler de får et godt billede af, hvordan det hele hænger sammen, og det bare frugt så at sige.

    Spilfilmatiseringer skal ikke ha et get out of jail free card, jeg er stadigvæk overbevist om man kan få et godt resultat, hvis man behandler kildematerialet godt, det er derfor jeg er meget spændt på The Last Of Us serien, hvor det virker til de har gjort forarbejdet og med et stærkt hold bag kameraret også.

    Så nej jeg vil ikke give holdet her en easy time blot fordi det er en filmatisering af et spil :) 

    Og jeg er ikke uenig med dig - jeg forstår præcis hvad du mener.

    Personligt har jeg ikke noget på spillene - og det er kun baseret på feks Moovy’s - og andre at jeg håber min oplevelse vil være en anelse bedre end din.

    Wayne13-02-22 08:16

  • ★★★0

    Jeg var faktisk hyped på Uncharted, ikke pga at jeg er stor fan af spillene, men den genre. Filmens svaghed er at alt skulle være påklistret med Uncharted, så derfor virkede filmen utrolig kunstig, både med action, humor, plot og skuespil. Jeg håber på en fortsættelse og at de prøver at skabe deres eget, istedet for at prøve at efterligne spillene. Måske vil jeg nyde filmen mere, nu når jeg har set den og havde nogle andre forventninger til den. Kan også være det modsatte, men lige nu ligger jeg på en lille 6/10

    MOVIE100013-02-22 08:42

  • ★★★★1

    Og jeg er ikke uenig med dig - jeg forstår præcis hvad du mener.

    Personligt har jeg ikke noget på spillene - og det er kun baseret på feks Moovy’s - og andre at jeg håber min oplevelse vil være en anelse bedre end din.

    Anmelder her på Uncharted gav Dark Phoenix Fire stjerner i sin tid :)

    Elwood13-02-22 10:13

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen