Anmeldelse: Better Call Saul - Sæson 6, del I (Netflix)

Som med de andre fem sæsoner er det fortsat et privilegium at være vidne til Slippin’ Jimmys transformation til Saul Goodman og konsekvenserne ved dette.

Siden 2015 har det været et privilegium at være vidne til Jimmy McGills transformation fra Slippin’ Jimmy til Saul Goodman. Som spin-off til "Breaking Bad" har forventningerne til "Better Call Saul" altid været høje. Alligevel har skaberne, Vince Gilligan og Peter Gould, altid formået at overgå disse forventninger med en prequel-serie, der er mindst lige så fremragende som sin forgænger. Baseret på de første to afsnit af første halvdel af den sjette, og sidste, sæson, er der lagt op til medrivende drama, som kun Gilligan og Gould kan skabe, når tingene spidser til i den kriminelle underverden.

Jimmy (Bob Odenkirk) har fuldstændig omfavnet sit persona som Saul Goodman, og bevæger sig på kanten af loven som lyssky advokat. Hovedmålet for Saul er at ruinere sin rival, Howard (Patrick Fabian), i ledtog med sin kæreste Kim (Rhea Seehorn), som efterhånden har smidt sit moralske kompas væk. Alt imens er Nacho (Michael Mando) på flugt efter sit mislykkede mordforsøg på Lalo (Tony Dalton). Hvilket skaber stridigheder mellem den kriminelle Salamanca-familie og narkobaronen Gustavo Fring (Giancarlo Esposito).

Som altid, hvad angår den sleske advokat, er dette en slow burn-fortælling. "Better Call Saul" har aldrig været bange for at hvile i sine karakterer, hvilket før har resulteret i medrivende drama. Denne tendens gør sig stadig gældende, som nu er endnu mere effektiv, da dette er den sidste sæson, hvor karaktererne er ude på dybt vand. Dramaet spidser til og konsekvenserne mere massive end nogensinde før. Såsom med Nacho, der prøver at flygte fra Mexico. Eller Kim, der er i moralsk forfald i sin deroute sammen med Jimmy. Det er nærmest angstprovokerende at tænke på hvad der, måske, venter dem forude.

Det effektive drama bliver dog også flot suppleret af fantastisk fotografering. Som i "Breaking Bad" er billedsiden utrolig kreativ. Hvad end det gælder stemningsfulde billeder af omgivelserne, symbolisme eller actionsekvenser. Såsom afsnit to, der er mesterligt instrueret af Vince Gilligan og rummer visuelt vidunderlige øjeblikke. Få serier, og film for den sags skyld, er så flotte som hvad "Better Call Saul" fanger på kameraet.

Prikken over i’et er skuespillet. Der findes ikke nok ord i den danske ordbog, der kan beskrive hvor vidunderligt castet er. Fremmest står Bob Odenkirks Jimmy, der kender alle de juridiske genveje, men som bekymrer sig over kærestens adfærd. Eller Jonathan Banks’ fanfavorit, Mike, der er brutal, ærlig og alligevel en elskværdig farfar for sit barnebarn. Alle skuespillere gør deres bedste, når de bringer nuancer og dybde til deres roller i en mængde, der nærmest er surrealistisk godt. Især når serien har giftet sig med "show, don’t tell"-metoden.

Seks sæsoner inde viser "Better Call Saul" ingen svaghedstegn. Dette er en af de bedste spin-offs og vil sandsynligvis stå tilbage som en af de bedste serier nogensinde. Med visuelle vidundere, fantastisk skuespil og medrivende drama tangerer vi her mod slutningen niveauet fra "Breaking Bad". Det er svært at få ned på ord, hvorfor denne serie, og disse to nye afsnit, er så fremragende som de er. Som med de andre fem sæsoner, er det fortsat et privilegium at være vidne til Slippin’ Jimmys transformation til Saul Goodman, og konsekvenserne ved dette for ham selv og hans omgivelser. Som med "Breaking Bad", og "El Camino: A Breaking Bad Movie", er dette endnu en fantastisk tilføjelse til et fantastisk meth-univers.

Anmeldelsen er baseret på to ud af syv afsnit.

Better Call Saul - Sæson 6, del I (Netflix)

Kommentarer

Better Call Saul - Sæson 6, del I (Netflix)

  • ★★★★★★0

    Fedest - nu glæder jeg mig endnu mere :-)

    Wayne22-04-22 09:20

  • 0

    Kunne ikke være mere enig. Det er noget af det bedste TV, som nogensinde er lavet. Og sikkert også forbliver det i min levetid. 

    ZimaBlue22-04-22 11:33

  • ★★★1

    Better Call Saul er et mesterværk. Jeg glæder mig afsindigt til alle afsnittene er klar. Så skal hele serien genses fra start til slut. 

    S. Rico22-04-22 11:36

  • ★★★★★★1

    Better Call Saul er et mesterværk. Jeg glæder mig afsindigt til alle afsnittene er klar. Så skal hele serien genses fra start til slut. 

    Fedt du kan vente så længe - jeg starter i week-enden :-)

    Wayne22-04-22 12:09

  • ★★★1

    Fedt du kan vente så længe - jeg starter i week-enden :-)

    God fornøjelse :-)

    Jeg hæftede mig dog ved, at anmeldelsen kun er baseret på 2 afsnit. Så det er jo ikke til at sige, om fornøjelsen varer ved. Jeg håber virklig ikke, at det hele ender med et aniklimaks.

    S. Rico22-04-22 12:18

  • ★★★★★★0

    God fornøjelse :-)

    Jeg hæftede mig dog ved, at anmeldelsen kun er baseret på 2 afsnit. Så det er jo ikke til at sige, om fornøjelsen varer ved. Jeg håber virklig ikke, at det hele ender med et aniklimaks.

    Præcist - det noterede jeg også, men mon den falder til jorden med et brag?

    Det er ikke sandsynligt, heldigvis.

    Wayne22-04-22 13:38

  • ★★★★1

    Jeg er fuldstændig enig i hvert eneste ord af anmeldelsen. Det er en serie som er utrolig nem at holde af, og selvom den ofte kan være dvælende i sit tempo, så føles den for mit vedkommende aldrig kedelig eller stillestående.  Den time et afsnit varer føles meget hurtigere fordi, at "Better Call Saul" bare er så pokkers godt skuet sammen.

    Jeg glæder mig i denne sæson i sær til at se hvordan, den flettes ind i "Breaking Bad" og så til at se hvilken skæbne, der venter to af mine nye yndlings-karakterer, Kim og Nacho.

    Og så er Saul Goodmans skæbne jo heller ikke afgjort endnu. Bliver spændende at se, hvad de små flash forward scener man har set der foregår efter "Breaking Bad" kommer til at udmunde sig i.

    NightHawk22-04-22 15:23

  • 0

    Glæder mig enormt til at se sæson 6, men tror jeg venter med at se den til hele baduljen er ude.

    Vince Gilligan er en gave i serie branchen. Han er i øvrigt en vanvittig dygtig instruktør, der fortjener langt mere anerkendelse på den front. Han er selvfølgelig en fantastisk historiefortæller, men hans evner som instruktør bør virkelig også fremhæves. Måden han får production design og kamera til at spille sammen er så pokkers smukt. Manden kan fandme sit håndværk.

    Sluppermand22-04-22 16:17

  • 0

    selvom den ofte kan være dvælende i sit tempo, så føles den for mit vedkommende aldrig kedelig eller stillestående.

    Præcis. Breaking Bad var den første serie, hvor jeg følte mig underholdt og kælet for, når karakterene blot vaskede op. Alt bliver leveret med en så udsøgt fornemmelse for atmosfære og menneskets sanser, at selv de mest trivielle hverdagsting bliver løftet op. Det er ren lise for sjælen :) Og herligheden fortsætter bare i Better Call Saul.

    ZimaBlue22-04-22 16:21

  • ★★★★★★0

    Synes nu også at Bob Odenkirk bærer en stor del af æren, for at løfte serien op.

    T. Nielsen22-04-22 16:25

  • ★★★★0

    Jeg var vild med "Breaking Bad", men jeg så kun de 1-2 første afsnit af "Saul" og syntes ikke rigtig, at den fængede. Måske bør jeg give den en chance til...?

    chandler7522-04-22 17:10

  • ★★★★0

    Jeg var vild med "Breaking Bad", men jeg så kun de 1-2 første afsnit af "Saul" og syntes ikke rigtig, at den fængede. Måske bør jeg give den en chance til...?

    Absolut! Det tog mig nok også et par afsnit før jeg var fuldt ud overbevist af “Better Call Saul”. Det er klart det værd, da serien har vist sig fuldt ud på niveau med “Breaking Bad”.

    Kruse22-04-22 17:20

  • ★★★★★1

    Jeg så de første to sæsoner, og havde ikke lyst til mere. Det undrer mig meget, at serien får så store ord fra mange. Altså - det er da bestemt ikke skidt, men det kørte meget i tomgang i de første to sæsoner i hvert fald. Er der noget derfra, der bliver betydeligt bedre?

    David Lund22-04-22 22:49

  • ★★★★0

    Jeg så de første to sæsoner, og havde ikke lyst til mere. Det undrer mig meget, at serien får så store ord fra mange. Altså - det er da bestemt ikke skidt, men det kørte meget i tomgang i de første to sæsoner i hvert fald. Er der noget derfra, der bliver betydeligt bedre?

    Hvis du tænker på Jimmy/Saul's dueller med sin bror, så er det noget der bliver afsluttet i sæson 3. Herefter kommer Gustav Fring og Salamanca-familiens magt-kampe for alvor i spil og serien bliver også mere og mere intens og spændende. Så det kan varmt anbefales at fortsætte efter sæson 2. :)

    NightHawk23-04-22 00:16

  • ★★★★★1

    Hvis du tænker på Jimmy/Saul's dueller med sin bror, så er det noget der bliver afsluttet i sæson 3. Herefter kommer Gustav Fring og Salamanca-familiens magt-kampe for alvor i spil og serien bliver også mere og mere intens og spændende. Så det kan varmt anbefales at fortsætte efter sæson 2. :)

    Det tror jeg, at jeg vil gøre så!

    David Lund23-04-22 06:59

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen