Moovy Exclusive: CPH:DOX: Manden bag Swiss Leaks

Hervé Falciani - der er sikkert ikke mange, som har hørt om ham. Ikke desto mindre er han bankverdenens svar på whistlebloweren Edward Snowden og mindst lige så betydningsfuld. Da franskmanden i 2008 stjal information for over 130.000 bankkonti fra schweiziske HSBC, verdens 2. største bank, afslørede han hemmelighedsholdt skattesnyd for 666 milliarder kroner. Dette blev starten på en heksejagt for at få umyndiggjort Falcianis omfattende data og fængslet manden, der den dag i dag stadig er efterlyst for industrispionage. "Falciani's Tax Bomb - The Man Behind the Swiss Leaks" handler om netop dette.

Opbygget af en lang række interviews og retro 8-bit animationer udstilles og latterliggøres den schweiziske finanssektor som hyklerisk og som direkte medansvarlig i finanskrisen. Den charmerende Falciani fremstilles lidt som en moderne Robin Hood, uden at der stilles alt for mange spørgsmålstegn ved motivationen bag det enorme læk - hvis handlinger såmænd også er svære ikke at bifalde.  

"Falciani's Tax Bomb - The Man Behind the Swiss Leaks" er et chokerende indblik i en kynisk finansverden, der trækker en ekstremt vigtig aktivist frem i lyset igen. Dette dog uden at filmen bliver helt lige så vellykket som den Oscar-belønnede "Citizenfour" om netop Snowden.

"Falciani's Tax Bomb - The Man Behind the Swiss Leaks" vises mandag 9. november kl. 19.00 i TELTET i Kongens Have samt torsdag 12. november kl. 17.00 i Empire Bio. 

Læs mere om CPH:DOX her.

Kommentarer

CPH:DOX: Manden bag Swiss Leaks

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen