Moovy Exclusive: CPH:DOX-omtale: "Light Needs"

Dokumentarfilm om potteplanters behov, og hvorfor mennesker har behov for dem, er et af de mest humoristiske og filosofiske bidrag på årets CPH:DOX.

"Light Needs" er en film om potteplanter. Det er først og fremmest en meget æstetisk dokumentar. Og det er jo måske også den mest umiddelbare attraktion ved potteplanter. At de er flotte at se på. Men potteplanter har også selv behov.

Planter er ikke bare flotte objekter. "Light Needs" er ligeledes ikke bare en række flotte billeder. Det er en både filosofisk og intim undersøgelse af relationen mellem mennesker og deres potteplanter. Hvad betyder planter for os? Hvorfor har vi dem overhovedet?

Disse spørgsmål besvares som udgangspunkt gennem en række interviews med forskellige "plantefolk". Deres personligheder spiller en vigtig rolle - især en biblioteksservice-medarbejder er nævneværdig - mens at der er en klar, men underspillet humoristisk tilgang til emnet som rød tråd igennem filmen.

Jesse McLean har før beskæftiget sig med menneskets forhold til ikke-menneskelige væsener med et særligt fokus på muligheden for forståelse. Det er også et vigtigt aspekt af "Light Needs", der eksplicit spørger om vi i virkeligheden kun hører os selv, når vi forsøger at give andre livsformer stemme. 

"Light Needs" vises den 26. marts på Statens Museum for Kunst. Den er nomineret i hovedkonkurrencen DOX:AWARD.

Kommentarer

CPH:DOX-omtale: "Light Needs"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen