Moovy Exclusive: CPH:DOX-omtale: "Os der lever"

Det gode liv i vindblæste nordvestjylland portrætteres poetisk i frisk dokumentarfilm. 

En film man kan komme til overse i programmet for årets CPH:DOX er "‘Os der lever", på engelsk "Somewhere by the Sea". Dokumentaren, ligesom dens emne, lyder måske ikke af så meget. Den portrætterer det stille liv i Nordvestjylland, hvor et gammelt fyrtårn er den største attraktion. 

Det er netop denne forudindtagethed omkring det mindre sensationelle som filmen sætter spørgsmålstegn ved. Kan der ikke også være noget storladent ved de små samfund i udkanten? Findes der ikke også et nærvær selv der, hvor man konstant er omringet af horisonten og vestenvindens ensomme tuden? 

Hvis man skal tro "Os der lever", der er instrueret af den nyligt hjemvendte datter af Vendsyssel, Anne Svejgård Lund, er svaret på alle disse spørgsmål et klart ja. Dette 'ja' iscenesættes dels gennem en konfirmationstale af Niels Hausgaard og dels gennem et fremtrædende soundtrack indspillet af Aalborg Symfoniorkester. Men i centrum er selvfølgelig havet, klitterne, horisonten og vendelboerne selv.

"Os der lever" vises under CPH:DOX den 25. marts på Bremen teater i København, hvor man kan møde instruktøren. Samme dag vises filmen på ÆRedningshus i Klitmøller.

Læs mere om filmen her.

Kommentarer

CPH:DOX-omtale: "Os der lever"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen