Moovy Exclusive: Temauge: "Sound of Metal" og den fede filmlyd

På torsdag genåbner de danske biografer med et brag takket være "Sound of Metal" – det fejrer vi her på Moovy ved at kaste vores kærlighed på filmlyd hele ugen.

Tilbage i december blev dørene til landets biografsale lukket, men om få dage kan de danske biografer omsider besøges igen. En af de nye film, der kan ses og (ikke mindst) høres i biografsalene fra og med torsdag den 6. maj er den Oscar-belønnede "Sound of Metal".

Filmens danske klipper, Mikkel. E.G. Nielsen, vandt en guldlakeret statuette for sit arbejde på filmen, og derudover blev filmens lamslående lydside også hædret under prisuddelingen i Hollywood.

Og det er der en god grund til – filmen handler om trommeslageren Ruben (spillet af den Oscar-nominerede Riz Ahmed), der mister hørelsen og derved tvinges til at genopdage sig selv og livsglæden. Og som tilskuer får vi et uafrysteligt indblik i, hvordan musikerens verdensbillede ændrer sig, takket være en opslugende, subjektiv lydside. En trailer til filmen kan ses her.

Læs også: Lydsiden i "Sound of Metal" vinder prestigefyldt pris

Vi har valgt at fejre filmens forestående premiere her på Moovy ved at se nærmere på filmens lydside (og filmlyd i al almindelighed) samt dens hovedrolleindehaver, Riz Ahmed, i både artikler, Moovy TV og Moovy Podcast.

På torsdag bringer vi vores anmeldelse af filmen, og på lørdag kan du se et eksklusivt Moovy TV-interview med filmens Oscar-belønnede lyddesigner, Nicolas Becker, og hans finske foley-makker, Heikki Kossi.

Samme dag udgiver vi et nyt afsnit af Moovy Podcast, hvori værterne Mikkel Abel og Joachim Jelle bl.a. diskuterer Riz Ahmeds glorværdige karriere.

Vi har også talt med den prisbelønnede, danske lyddesigner Peter Albrechtsen ("Idealisten", "QEDA", "Vores mand i Amerika"), som fredag kommer med sine bud på dette årtusinds fem stærkeste lydsider. Rock on!

Kommentarer

Temauge: "Sound of Metal" og den fede filmlyd

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen