Store lydoplevelser hyldes af Peter Albrechtsen med nyt filmfællesskab

Den prisvindende lyddesigners første udvalgte titel i FORMAT Bio er samtidig én af årets største Oscar-film.

FORMAT Biograf ønsker at sætte et større fokus på de audiofile lydoplevelser i biografen.

Biografen i Ballerup har allieret sig med Peter Albrechtsen, der har arbejdet som lyddesigner på en lang række danske og internationale produktioner. Heriblandt den aktuelle og Oscar-nominerede dokumentarfilm, "A House Made of Splinters". Det nye filmfællesskab hedder derfor ganske sigende Audiofile filmoplevelser.

SE OGSÅ: INTERVIEW MED DEN DANSKE SUNDANCE-VINDER BAG "A HOUSE MADE OF SPLINTERS"

"Film skal ses i biografen, men de skal i dén grad også høres i biografen, og jeg har længe drømt om at have mit eget filmfællesskab for filmlyd i perfekte biografomgivelser. Dét bliver nu en realitet med mine filmlydaftener i FORMAT, hvor jeg vil vælge de allerbedste lydfilm - som regel helt nye film, men også indimellem nogle ældre af slagsen - som jeg introducerer," siger Peter Albrechtsen om samarbejdet og fortsætter:

"Sommetider får jeg endda nogle af lyddesignerne bag filmene til at fortælle om deres arbejde, inden vi hører deres geniale lyde. FORMATs fantastiske Dolby Atmos-sale bliver den sublime ramme for disse filmaftener, hvor man kan høre filmene på det helt rigtige lydniveau og få en forrygende filmoplevelse for både øjne og ører.

Mads Viktorius og Jan Boye Thomsen, ejerne af FORMAT Bio, uddyber:

"Vi er meget stolte og beærede over, at Peter har udvalgt vores biograf som ramme for hans filmaftener. Vi byggede netop FORMAT Biograf for at tilbyde biografoplevelser i topklasse, hvor vi får brugt alle hestekræfter i Dolby Atmos-installationerne og demonstreret vores fantastiske lydrum. Vi er på helt samme frekvens som Peter, når det handler om kvalitet frem for kvantitet, og vi ser frem til, at alle, lige fra den kræsne lytter til dem der bare elsker god lyd, kan opleve audiofile filmoplevelser."

MERE OSCAR: BAG OM "BABYLON" MED STORFILMENS SKABERE

Første film bliver "Intet nyt fra Vestfronten", der med 9 Oscar-nomineringer er blandt årets allerstørste film i feltet. Heriblandt for Bedste film og Bedste lyd. Filmen vises i 4K og med Dolby Atmos-lyd den 22. februar kl. 19.00. 

Køb billetter til arrangementet via dette link.

Kommentarer

Store lydoplevelser hyldes af Peter Albrechtsen med nyt filmfællesskab

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen