Moovy TV: Bag om David Bowie-dokumentaren "Moonage Daydream" med filmens instruktør og lydmixer

"Moonage Daydream" tager os helt ind under huden på en af musikhistoriens største ikoner.

Det er på sin vis ganske passende, at en af musikhistoriens største kunstnere, David Bowie, nu er omdrejningspunktet i en af filmhistoriens bedste musikdokumentarer: "Moonage Daydream".

Forleden gav Moovy topkarakter til Brett Morgens ("Cobain: Montage of Heck") pragtfulde portræt af den afdøde Bowie, som er blottet for konventionelle interviews og i stedet lader Bowies egen kunst føre ordet i en fortryllende konstellation af musik, lyd og billeder, der er lige så gådefuld og genial som Bowie selv.

Læs også: Jennifer Connelly til Moovy TV: Anede ikke, at "Labyrinth 2" er på vej!

Og vi har talt med den Oscar-nominerede Morgen om hans kritikerroste, æstetiske pragtværk, som netop nu kan opleves i landets biografsale.

Og både Morgen og hans Oscar-belønnede lyddesigner, Paul Massey ("Bohemian Rhapsody", "Battleship") forklarer på fornem vis, hvorfor "Moonage Daydream" netop skal ses og høres i biffen.

Vi diskuterer også bl.a. den vedvarende mystik omkring Bowie og Morgens mangeårige kamp for at sortere gennem alt det råmateriale, han fik af Bowies bo. Det komplette indslag kan ses her:

Kommentarer

Bag om David Bowie-dokumentaren "Moonage Daydream" med filmens instruktør og lydmixer

 • ★★★★1

  Fedt at du fremhæver hans "Master & Commander" til sidst

  chandler7519-09-22 20:01

 • ★★★★★0

  Fedt at du fremhæver hans "Master & Commander" til sidst

  Det MÅTTE jeg bare gøre, så snart jeg spottede den på hans IMDb-side :-D Til gengæld er det jo helt ubeskriveligt pinligt, at jeg overhovedet ikke diskuterer "Battleship" med manden... :-/ Så meget for at være en "real journalist"!

  The Insider19-09-22 20:03

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen