1 milliard(!) kroner: "Five Nights at Freddy’s"-filmen sætter kurs mod rekordstor åbningsweekend

Biografpublikummet er besat af de besatte dræberrobotter.

"Five Nights at Freddy's"-filmen har været længe undervejs. Gyseren er baseret på den ekstremt populære spilfranchise af samme navn, som har oparbejdet en fanbase på millioner af mennesker over hele kloden, siden seriens første spil udkom i 2014.

Og en stor del af fanbasen har tydeligvis siddet i en biografsal her i weekenden, for ifølge The Hollywood Reporter ser "Five Nights at Freddy's" ud til at indtjene 130 mio. dollars globalt i sin åbningsweekend. Det svarer næsten til én milliard danske kroner.

"Five Nights at Freddy's" er ellers ikke just blevet overdynget med roser af verdenspressen, om end Moovys anmelder gav filmen 4 stjerner og betegnede den som en gyser, der både "giver noget til det gængse gyserpublikum og de loyale fans af spillene." Hvorom alting er, så har pressens ord altså ikke haft nogen nævneværdig indflydelse på filmens omsætning.

Læs også: "Dead by Daylight"-spillet er på vej som film

Det er til gengæld nævneværdigt, at "Five Nights at Freddy's" klarer sig langt bedre finansielt end forventet. Flere Hollywood-eksperter havde spået en åbningsweekend i USA i omegnen af 50 mio. dollars, men den nærmer sig i stedet et beløb i omegnen af 80 mio. dollars.

Det er vel at mærke den bedste åbningsweekend for en gyser nogensinde næst efter de to "It"-film baseret på Stephen Kings bøger om klovnen Pennywise. Det er også den næstbedste åbningsweekend nogensinde for en film baseret på et videospil – den familievenlige "Super Mario Bros. Filmen" indtjente 146,3 mio. dollars i sin åbningsweekend tidligere i år.

Tallene er også imponerende, når man tager i betragtning, at "Five Nights at Freddy's" udkom samtidigt i de amerikanske biografer og på Universals streamingtjeneste i Nordamerika: Peacock.

"Five Nights at Freddy's" har vel at mærke blot kostet 25 mio. dollars at producere, og med filmens succes in mente er det ikke usandsynligt, at vi får adskillige fortsættelser om de besatte dræberrobotter på den skumle Freddy's-restaurant.

Snart kan I se Moovy TV's komplette video-interview med filmens cheffotograf, Lyn Moncrief, men indtil da kan I høre den prisbelønnede filmfotograf tale lidt om filmen og sine inspirationskilder her:

Kommentarer

1 milliard(!) kroner: "Five Nights at Freddy’s"-filmen sætter kurs mod rekordstor åbningsweekend

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen