"Contagion"-skuespillerne samles for at give Corona-råd

"Contagion"-castet forklarer alvoren ved coronavirus.

Som coronavirus-pandemien har udviklet sig, har Hollywood-stjerner forsøgt at gøre opmærksom på alvoren og vigtigheden ved isolation. Senest så vi Simon Pegg og Nick Frost, der vendte tilbage til deres "Shaun of the Dead"-roller for at sprede budskabet.

Columbia University Mailman School of Public Health har nu også en lignende strategi. Ved at genforene medlemmer af castet fra Steven Soderberghs "Contagion" fra 2011 – hvilket inkluderer Matt Damon, Kate Winslet, Laurence Fishburne og Jennifer Ehle. Alle med hvert deres budskab.

en seriøs opsang

Modsat Pegg og Frosts humoristiske opsang er "Contagion"-castet dybt alvorlige. Matt Damon forklarer, hvorfor det er vigtigt, at man holder afstand til andre mennesker. Kate Winslet taler om selvhygiejne.

Laurence Fishburne fraråder nærkontakt med folk, hvor han påtaler noget så simpelt som et håndtryk. Og til sidst taler Jennifer Ehle kort om processen vedrørende at skabe en vaccine, og hvordan misinformation trives i disse pandemiske tider.

Ros fra forskere

De fleste har hørt disse råd og anbefalinger før. Men grunden til, at dette fremkalder opmærksomhed, er netop filmen, som de førnævnte skuespillere var en del af. "Contagion" udkom i 2011 og gav et realistisk blik på et vestligt samfund under en pandemi, som vi netop oplever i disse dage med corona. Filmen fik ros fra kritikere og forskere, hvor sidstnævnte gruppe roste filmen for at vise udfordringerne ved at skabe en vaccine – nærmest ned til mindste detalje.

Og siden coronavirussen opstod i Kina, har filmen fået fornyet interesse. Eksempelvis da den i denne måned var den 7. mest populære film på iTunes, hvilket også er grundlaget for, at dele af "Contagion"-castet samles viralt til denne dybe opsang. Alle videoerne kan ses her.

Kommentarer

"Contagion"-skuespillerne samles for at give Corona-råd

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen