Ny "Jason Bourne"-film på vej – Matt Damon vender måske tilbage

Og instruktøren bag "Intet nyt fra vestfronten" er blevet hyret til at styre slagets gang.

Det kom som en overraskelse, da filmstjernen Matt Damon og instruktøren Paul Greengrass valgte at genoplive actionhelten Jason Bourne i filmen af samme navn fra 2016 – for næsten 10 år tidligere lavede d'herrer "The Bourne Ultimatum", hvorefter de fastslog, at netop dén film (seriens 3. kapitel) var det perfekte punktum for franchisen.

I mellemtiden havde vi fået "The Bourne Legacy" fra 2012 med Jeremy Renner i rollen som en anden toptrænet agent i det samme univers, fordi netop Greengrass og Damon havde takket nej til at lave endnu en fortsættelse. Senere lavede de så alligevel "Jason Bourne" og gav derved tilsyneladende karakteren sin svanesang.

Men nu ser det ud til, at vi måske får Damon at se igen i rollen som Bourne – den menneskelige dræbermaskine "skabt" af CIA, som efter en fejlslagen mission mister sin hukommelse og dernæst går i clinch med alskens slyngler og sine tidligere arbejdsgivere.

Deadline rapporterer i hvert fald, at filmselskabet Universal har givet grønt lys til en ny "Bourne"-film, og de har tilmed allerede hyret en instruktør: tyske Edward Berger, som stod bag 1. verdenskrig-filmen "Intet nyt fra vestfronten", som vandt fire Oscars tidligere i år.

Læs også: James Cameron: Matt Damon er nødt til at få en rolle i "Avatar"-fortsættelserne

Berger skal formentlig også skrive manuskriptet til den sjette "Bourne"-film – alle de foregående blev skrevet af "Andor"-skaberen Tony Gilroy (indimellem i samarbejde med et par kollegaer), som lod sig inspirere af Robert Ludlums bøger om Bourne.

Så er det helt store spørgsmål naturligvis, om den efterhånden 53-årige Matt Damon vender tilbage igen. Det virker umiddelbart ikke særlig sandsynligt, idet Damon var fast besluttet på kun at lave de foregående film i samarbejde med Paul Greengrass.

Hvorom alting er, så håber Universal angiveligt på at lokke Damon med om bord, men de giver ham først et kald, når manuskriptet er færdigt, og det arbejder Berger og Co. altså stadig på. Det lyder umiddelbart en smule spøjst, da manuskriptet formentlig skal omskrives totalt, hvis Damon takker nej – medmindre Universal satser på at hyre en ny skuespiller til at overtage rollen. Ellers bliver der formentlig tale om et reboot med et omskrevet manus som fundament.

"Bourne"-franchisen har indtjent godt 1,6 mia. dollars på verdensplan, og flere af filmene er blevet skamrost af både kritikere og actionfans, mens "The Bourne Ultimatum" vandt tre Oscars for 15 år siden. Med andre ord: Det er fuldt forståeligt, at Universal har en ny "Bourne"-film i kikkerten.

Kommentarer

Ny "Jason Bourne"-film på vej – Matt Damon vender måske tilbage

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen