Danske "Du som er i himlen" vinder hovedprisen på Göteborg Film Festival

Og på torsdag kan det prisbelønnede drama omsider ses i de danske biografer.

På torsdag – den 10. februar – kan landets biografgængere omsider se det danske drama "Du som er i himlen", der allerede har vundet adskillige flotte priser på udenlandske filmfestivaler.

Og i går aftes vandt filmen endnu en stor, international pris, idet den blev hyldet som Årets nordiske film på Göteborg Film Festival, der er Skandinaviens største spillefilmsfestival.

Filmens instruktør, Tea Lindeburg, og producer, Lise Orheim Stender, var til stede og modtog prisen, der bærer titlen Dragon Award Best Nordic Film, og som også omfatter en prissum på hele 400.000 svenske kroner (cirka 315.000 danske kroner).

Læs også: "Flugt", "Kastanjemanden" og "Hvor kragerne vender" blev årets store Robert-vindere

Sidste år vandt "Du som er i himlen" to store priser på den spanske filmfestival i San Sebastián, Spanien, hvor Lindeburg blev hyldet som programmets Bedste instruktør, mens filmens blot 16-årige hovedrolleindehaver, Flora Ofelia Hofmann Lindahl, vandt prisen Bedste skuespiller – vel at mærke som den yngste nogensinde på festivalen.

"Du som er i himlen" er baseret på Marie Bregendahls gamle, danske roman "En dødsnat", om end filmen afviger betragteligt fra kildematerialet. Filmens omdrejningspunkt er den 14-årige Lise, som bor på en gård sammen med sin far, gravide mor og talstærke søskende, og vi oplever en problematisk og dramatisk fødsel gennem Lises øjne.

"Du som er i himlen" var oprindeligt udset til at udkomme i de danske biografer den 6. januar, men på grund af sidste års corona-nedlukning blev premieredatoen udskudt til den 10. februar. I kan i øvrigt se frem til dybdeborende Moovy TV-interviews med flere af filmens skabere. Traileren kan ses her:

Kommentarer

Danske "Du som er i himlen" vinder hovedprisen på Göteborg Film Festival

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen