Trailer: Se den første trailer til ’Kongekabale 2’: "Mørkeland"

20 år efter den første film vender Anders W. Berthelsen tilbage som graverjournalisten Ulrik Torp, der optrævler en politisk sammensværgelse.

Et par måneder efter at vi fik de første billeder fra filmen, har SF Studios frigivet den første dramatiske trailer til "Mørkeland", som er en fortsættelse til Nikolaj Arcels politiske thriller, "Kongekabale", fra 2004. Traileren kan ses herunder.

Det kommer måske bag på flere, at Arcels succesfulde debutfilm pludselig får en toer to årtier efter premieren, men det bør reelt ikke overraske nogen, eftersom "Kongekabale" blev en storsællert af rang med godt 550.000 solgte biografbilletter på samvittigheden.

Se også: Første foruroligende trailer til det amerikanske remake af "Speak No Evil" med James McAvoy

I "Mørkeland" vender Anders W. Berthelsen og Nicolas Bro tilbage som journalisterne Ulrik Torp og Henrik Moll. Og ligesom "Kongekabale" tager "Mørkeland" afsæt i Niels Krause-Kjærs krimibøger om Torp, som efter en fyringsrunde og længere tid på kontanthjælp ender i virksomhedspraktik på sin tidligere arbejdsplads, Dagbladet, hvor hans gamle kollega og nu chefredaktør, Henrik Moll, beder ham dække et mord på en ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet.

Sammen med de unge praktikanter Emma og Simon kommer Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der ikke skyr nogen midler for at sikre sig, at magten bliver på de rette hænder. Endnu en gang drages vi sammen med Torp ind i en politisk sammensværgelse – denne gang med selve fundamentet for vores samfund sat på spil.

Ud over Berthelsen og Bro medvirker bl.a. Patrick A. Hansen, Sofia Nolsøe, Mathilde Arcel, Charlotte Munck, Lene Maria Christensen og Tommy Kenter i "Mørkeland", som instrueres af Mikkel Serup, der bl.a. har lavet afsnit af tv-serierne "Forbrydelsen", "Friheden" og "Kastanjemanden" samt folkekomedien "Klassefesten 2: Begravelsen".

"Mørkeland" lander i de mørke biografsale herhjemme den 22. august – altså et par uger før den oprindeligt fastlagte premieredato (5. september), og den omtalte trailer kan ses her:

Kommentarer

Se den første trailer til ’Kongekabale 2’: "Mørkeland"

 • ★★★★0

  Det mest uhyggelige (her!) er...hvor blev de 20 år lige af!!??

  ^Damn kids and "stuff"/dét skide liv :-(

  Gasivodo 1-05-24 14:51

 • 0

  Jeg læste bogen. Den var meget uforløst... Filmen virker mere interessant, men det er svært at tage de her konspirationshistorier alvorligt i Danmark. Den første film virkede dog godt.

  Nickell 2-05-24 13:24

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen