"The Girl in the Trunk": Aarhusiansk thriller solgt til distribution i USA

Moovys egen Jonas Kvist Jensen står bag "The Girl in the Trunk", der har Katharina Sporrer og Caspar Phillipson i hovedrollerne.

Ud over at være en af Moovys fire medstiftere er Jonas Kvist Jensen også en erfaren instruktør med adskillige kortfilm og spillefilm på CV'et. Og nu er hans nyeste af slagsen, thrilleren "The Girl in the Truk", blevet solgt til distribution i USA. Det fastslår Jensens produktionsselskab, A Bigger Boat, i en pressemeddelelse.

Den intense spændingsfilm blev indspillet af et lille aarhusiansk filmhold midt under pandemien i 2020 og handler om en kvinde, Amanda, der pludselig vågner op i en bils bagagerum bundet på hænder og fødder.

Hun er iført sin bryllupskjole og har kun sin telefon som livline. Mens bilen brøler igennem natten, må hun regne ud, hvem den mystiske kidnapper er, forsøge at undslippe og i sidste ende konfrontere sine personlige dæmoner.

"The Girl in the Trunk" ligner umiddelbart en adrenalinfyldt, ærkeamerikansk gyser/thriller. Men hver eneste scene er altså optaget i Østjylland.

Filmen er således noget så sjældent som en engelsksproget spillefilm produceret i Aarhus. Den er lavet uden nogen som helst offentlig støtte, og optagelserne foregik primært i et improviseret studie i Skødstrup. Både Storcenter Nord og Fjellerup på Djursland har været stand-ins for locations i Texas, hvor filmens handling foregår.

Internationale ambitioner

Selvom "The Girl in the Trunk" egentlig er en lille, uafhængig Aarhus-film med et meget begrænset produktionsbudget, så har det ikke skortet på ambitionerne. Den er fra starten skrevet og designet til et internationalt publikum. Hovedrollen besættes af tysk/amerikanske Katharina Sporrer, og hun bakkes op af dansk/engelske Caspar Phillipson (kendt fra både store Hollywood-film som "Mission Impossible: Fallout", "Jackie" og "Blondine" samt danske shows som "Vild med Dans" og "Orkestret").

"The Girl in the Trunk" er produceret af det lille aarhusianske filmselskab A Bigger Boat, hvor instruktør og forfatter Jonas Kvist Jensen sammen med producer Martin Mortensen Søe til daglig producerer reklame- og virksomhedsfilm. Men drømmen har altid været også at få en fod ind i fiktionens verden, fortæller Martin Mortensen Søe, medejer af A Bigger Boat ApS:

"Vi fik uundværlig hjælp fra skuespillere, medproducenter og vores dygtige hold, men rigtig meget af arbejdet lå i vores eget lille firma. Og det havde nær taget livet af os. Derfor føles det også helt fantastisk, at filmen nu finder et publikum ude i den store verden. Sommetider kan det betale sig at drømme stort!"

På vej ud i den store verden

Efter filmens færdiggørelse indgik A Bigger Boat et samarbejde med salgsagenturet ReInvent International i København. Det samarbejde har nu båret frugt i form af en aftale med et internationalt distributionsselskab, der bringer filmen ud til publikum i både USA, Canada og England. Et af USA's største filmmedier, Deadline, har tilmed skrevet om filmens kommende udgivelse.

"The Girl in the Trunk" får premiere i de engelsktalende lande i maj. Der er også aftaler på vej i andre lande – herunder blandt andet Indien og Polen – og der arbejdes fortsat på mange flere.

Det vides dog endnu ikke, hvornår filmen kan ses herhjemme, idet der endnu ikke er blevet lavet en aftale med en nordisk distributør.

Herunder kan I se en stribe billeder fra filmen samt dens plakat:

Kommentarer

"The Girl in the Trunk": Aarhusiansk thriller solgt til distribution i USA

 • ★★1

  YAY! TILLYKKE!

  The Paki Don29-04-24 11:11

 • ★★★★★1

  Sejt, godt gået Jonas!

  chandler7529-04-24 11:29

 • 1

  flot gået. ikke at det er en slags film jeg ville se normalt. men gjorde gerne en undtagelse. 

  DonnieDingDong29-04-24 12:26

 • ★★★2

  Congrats....

  Men forstår ikke hvorfor en dansksproget film, ikke har en dansk titel. Det er selvf forståeligt at den får en engelsk titel udenfor Danmark, men altså.... alligevel!!!

  "Pigen i bagagerummet" er et oplagt og slavisk original dansk titel...

  Ryder66629-04-24 13:58

 • ★★★★★0

  Congrats....

  Men forstår ikke hvorfor en dansksproget film, ikke har en dansk titel. Det er selvf forståeligt at den får en engelsk titel udenfor Danmark, men altså.... alligevel!!!

  "Pigen i bagagerummet" er et oplagt og slavisk original dansk titel...

  Den er ikke på Dansk.

  Elwood29-04-24 14:16

 • ★★★1

  Den er ikke på Dansk.

  Ja, så giver det bedre mening :-)

  Ryder66629-04-24 14:19

 • ★★★1

  Ja, så giver det bedre mening :-)

  Det står også i nyheden.

  NSF29-04-24 14:21

 • ★★★★★★1

  Det er sgu en god film, som fortjener at komme ud over stepperne. Tillykke med det, her fra det kolde nord :)

  davenport29-04-24 14:30

 • ★★★★★0

  Stort tillykke med det Jonas. Det er sgu godt gået. :)

  NightHawk29-04-24 14:35

 • 0

  Svært ikke at se ligheden med "Buried", men lyder stadig meget interessant. Elsker one (eller få) locations-film. Håber, at den bliver mulig at se indenfor en overskuelig fremtid.

  ZimaBlue29-04-24 14:48

 • ★★★★0

  Kæmpe tillykke Jonas! Nu er jeg endnu mere træt af, at jeg ikke kunne være med til jeres første visning :(

  dyg29-04-24 14:57

 • ★★★1

  Det står også i nyheden.

  Der kan man se....det havde jeg vist lige overset!

  Ryder66629-04-24 15:34

 • ★★0

  Teløk Jonas, det er fortjent. Den er sgu godt skåret

  HelmerJ30-04-24 07:02

 • ★★★★★0

  Kæmpe tillykke! Det er super fedt.

  Kruse30-04-24 07:14

 • ★★★★★★0

  Hold da op - fantastisk. Tillykke!

  Wayne30-04-24 08:22

 • ★★★★1

  Fedt! Stort tillykke til Jonas og resten af holdet! 

  thomsen30-04-24 11:22

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen