"1917"-instruktøren Sam Mendes laver fire film om The Beatles – én om hvert bandmedlem

Det ekstremt ambitiøse filmprojekt indebærer, at både Ringo Starr, John Lennon, Paul McCartney og George Harrison får hver sin biopic.

Såkaldte biopics om berømte musikere er ekstremt populære i disse dage – det er ikke så længe siden, at vi fik film om Elton John ("Rocketman"), Whitney Houston ("I Wanna Dance with Somebody"), Freddie Mercury ("Bohemian Rhapsody") og Elvis Presley ("Elvis"), mens vi i sidste uge fik "Bob Marley: One Love", og film om bl.a. Amy Winehouse og Michael Jackson er også lige på trapperne.

Se også: Moovy TV: Bag om "Bob Marley: One Love" med skuespilleren Kingsley Ben-Adir og instruktøren Reinaldo Marcus Green

Her på Moovy har vi også flere gange skrevet om den kommende film "Midas Man", der stiller skarpt på The Beatles' legendariske manager, Brian Epstein. Men det er påfaldende, at genren endnu ikke har givet os den ultimative film om netop populærmusikkens ultimative band.

Jovist, film som "Nowhere Boy" og "Backbeat" har givet os et indblik i The Beatles' musikalske odyssé, men altid med en vis distance, og så har vi selvsagt fået dokumentarer som Peter Jacksons "The Beatles: Get Back" og bandets "egne" fremragende film fra 1960'erne, såsom "Help!" og "A Hard Day's Night".

Men jvf. Variety så får vi snart omsider storfilmen om The Fab Four, der har bandet og dets storhedstid som omdrejningspunkter. Eller rettere sagt filmene, for instruktøren bag "1917" og "American Beauty", Sam Mendes, skal simpelthen lave fire film om The Beatles – én film om hvert bandlem.

De unavngivne Beatles-film skildrer musikhistoriens største bands unikke rejse frem til gruppens opløsning i 1970. Og filmene lader os bevidne begivenhederne fra hhv. John Lennons, Paul McCartneys, George Harrisons og Ringo Starrs respektive perspektiver. Jagten på skuespillerne er allerede sat ind.

Sam Mendes udtaler om projektet: "Jeg er beæret over at få lov til at fortælle historien om det største rockband nogensinde, og jeg er spændt på at udfordre folks forestilling om, hvad en biograftur indebærer."

Sony Pictures producerer de fire spillefilm, som alle sammen udkommer i 2027. Både Paul McCartney og Ringo Starr samt George Harrisons og John Lennons (der døde i hhv. 2001 og 1980) respektive boer bakker helt op om projektet – og det er vel at mærke første gang, at en film har fået dén opbakning.

At udgive fire sammenhængende film det samme år er et unikt og vovet træk – men netop Mendes er vant til at udfordre konventioner, ligesom han gjorde med sin førnævnte krigsfilm, "1917", som vi interviewede Oscar-vinderen om tilbage i 2019:

Kommentarer

"1917"-instruktøren Sam Mendes laver fire film om The Beatles – én om hvert bandmedlem

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen