Den nye "Høj pistolføring" med Liam Neeson får en premieredato

Neeson skal løfte arven efter Leslie Nielsen i rebootet af den elskede komedie-franchise.

Liam Neeson ("Battleship", "Taken", "Retribution") skal snart spille med sine slapstick-muskler. Den garvede actionstjerne skal nemlig overtage hovedrollen i en af Hollywoods mest elskede komedie-franchises.

"The Naked Gun" – eller "Høj pistolføring", som er den danske titel – bliver nu rebootet, og da Leslie Nielsen jo desværre døde for år tilbage, må en ny skuespiller træde i komedielegendens store fodspor.

Liam Neeson skal ifølge de foreløbige rygter spille søn af Leslie Nielsens karakter, politibetjenten Frank Drebin, men ellers er det småt med detaljer om plottet.

Læs også: Liam Neeson er færdig med at spille Qui-Gon Jinn

Til gengæld har vi nu fået en premieredato: Den kommende "Høj pistolføring" udkommer i de amerikanske biografer den 18. juli 2025, og filmen får formentlig premiere herhjemme nogenlunde samtidigt.

Værket instrueres af Akiva Schaffer, der tidligere har stået bag kameraet på Disney-filmen "Chip 'n Dale: Rescue Rangers". Han er også en del af den populære og humoristiske musikertrio The Lonely Island, som i 2016 gav os den kritikerroste, komiske mockumentary "Popstar: Never Stop Never Stopping". Seth MacFarlane ("Family Guy", "Ted") og Erica Huggins ("The Dark Tower") skal producere løjerne via deres Fuzzy Door-selskab.

"Høj pistolføring" udsprang oprindeligt af den kortlivede komedieserie "Police Squad!" fra 1982 og har indtil nu udmøntet sig i tre spillefilm – alle sammen med Leslie Nielsen i den altoverskyggende hovedrolle.

Tiden må vise, om Liam Neeson kan løfte den tunge arv efter Nielsen, og svaret får vi som nævnt i sommeren 2025.

Kommentarer

Den nye "Høj pistolføring" med Liam Neeson får en premieredato

 • ★★★★0

  Hvorfor? (ja ja, penge... Men altså: Hvorfor??)

  dyg 1-03-24 10:04

 • ★★★★★★0

  Hvis de kan nå samme komiske højder, så ja tak. Der er alt for få film man kan grine af idag.

  Og jeg kan egentlig godt se Neeson holde masken, mens det hele gakker omkring ham.

  Wayne 1-03-24 10:21

 • ★★★0

  Jeg ser frem til det, da projektet kom frem for nogle år siden, synes jeg det var et perfekt match med Liam Neeson og Seth Macfarlane. Synes også Liam passer lidt til rollen, ihvertfald er det rart at se ham i noget andet end de samme action/thrillers film, men også at rollen ikke skal spilles af fx Steve Martin.

  Jeg er også tryg ved instruktøren, Chip`n Dale overraskede positivt hos mig. Tror det bliver en underholdene film, men det bliver nok svært at holde joksene i samme tempo og originalt som serien og filmene havde.

  MOVIE1000 1-03-24 10:22

 • 0

  Kan ikke lade sig gøre i dag. 

  Spike 1-03-24 11:48

 • ★★★0

  Kan ikke lade sig gøre i dag. 

  Hmm interessant, det får vi se…

  Gormanden 3-03-24 00:28

 • ★★★1

  Hvis filmen er i produktion er det vel bevis for at det kan lade sig gøre. Om det bliver godt, er et helt andet spørgsmål.

  NSF 3-03-24 00:48

 • 0

  Det kan ikke lade sig gøre i dag. Humor skal tage hensyn til så mange følelser, at det nærmere bliver Liam der bruger halvanden tilme på at undskylde, på sin bedstefars vegne 

  Spike 4-03-24 07:00

 • ★★★2

  Det kan ikke lade sig gøre i dag. Humor skal tage hensyn til så mange følelser, at det nærmere bliver Liam der bruger halvanden tilme på at undskylde, på sin bedstefars vegne 

  Det lyder mere som om at du ikke har set Naked Gun-filmene. Der er måske enkelte jokes der ikke lander så sikkert i dag, men overall vil jeg mene at det er meget ufarlig humor. Langt det meste af det fungerer ganske fint i dag.

  Det store spørgsmål er om dem der står bag filmen kan leve op til skaberne af serien, men jeg kan se Seth MacFarlane og et par andre der arbejder på Family Guy er med, samt Akiva Schaffer fra The Lonely Island. Og alle ved at de folk kun laver sikkert og woke humor, som aldrig fornærmer folk.

  NSF 4-03-24 07:38

 • 0

  Jeg vil ikke forudsige hvad folk får ondt i bagdelen over i dag, men Hollywood er gennemsyret af politisk korrekthed, og det ses på filmenes kvalitet og publikums manglende lyst til at se skidtet.

  Spike 4-03-24 08:49

 • ★★★2

  Ikke desto mindre får Naked Gun-filmene stadig positive anmeldelser fra publikum. Man skal blot gå på sider som Letterboxd, sortere efter nyeste anmeldelser og se næsten 100% positive brugeranmeldelser fra de sidste par år. Den første film har en rating på 3,8/5 på Letterboxd, hvilket er pænt højt for en komedie.

  Hvis de fæle gen y'ere og z'ere, som hader alt humor og har ødelagt Hollywood (en vis portion sarkasme findes), kan grine af Naked Gun, så kan den logiske konklusion jo kun være, at den specifikke slags humor som ZAZ stod for, stadig fungerer i dag.

  Det samme gør sig gældende for deres andre andre film, som Airplane og Top Secret, der ligger på omkring samme brugerscore og får næsten udelukkende positive anmeldelser.

  NSF 4-03-24 09:12

 • ★★★★0

  Kan ikke lade sig gøre i dag. 

  Seksuelt overfald med betondildo i år 2024?

  Hmm. Tror du har ret.

  Gasivodo 5-03-24 14:03

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen