Disney køber 21st Century Fox og overtager "Avatar" og "X-Men"

Rygterne har længe svirret, og nu bliver det en realitet: Disney køber størstedelen af 21st Century Fox for den nette sum af 330 milliarder kroner!

Udover 21st Century Fox' filmstudie og sportsnetværk får Disney også kabelkanalerne FX og National Geographic samt Fox' andele i Hulu og den europæiske betalingskanal Sky med i købet.

Rupert Murdochs FOX-netværk vil køre videre med Fox News Channel, Fox Business Network og nogle nationale sportsnetværk.

Med købet får Disney et ordentligt nyt arsenal i kampen mod streamingtjenester som Netflix, da Disney fremover også vil eje rettighederne til film som "Avatar", "X-Men" og "Fantastic Four".

I 2012 købte Disney Lucasfilm for 25 milliarder kroner og fik dermed "Star Wars"-franchisen ind under sin kappe.

Kommentarer

Disney køber 21st Century Fox og overtager "Avatar" og "X-Men"

 • ★★★★★0

  Shit, hvor er det vildt...

  The Insider14-12-17 14:50

 • ★★★★★0

  Det ender snart med, at de får monopol på markedet....

  David Lund14-12-17 14:55

 • ★★★0

  Det er jo vanvittige summer det der... Er det "bare" aktionerer der skummer fløden?

  MadMartigan14-12-17 14:55

 • ★★★★★★1

  Ja, Disney får også de sidste Star Wars-rettigheder i hus, som lå hos Fox. De får også Simpsons, Futurama og et utal af andre franchises.

  Det er et ret skræmmende perspektiv, at Disney mere eller mindre kan eje hele blockbuster-året. Og gad vide hvad der kommer til at ske med alle de projekter, som normalt går gennem Fox Searchlight.

  Zero Cool14-12-17 14:58

 • ★★★★★0

  Hvis det betyder, at Disney smider biografudgaverne af Star Wars-filmene ud på Blu-ray, så må de gøre LIGE, hvad der passer dem, bagefter.

  The Insider14-12-17 15:22

 • ★★★★★★2

  Det betyder ihvertfald at de kan, fordi forhindringen har tidligere været, at Fox havde distributionsrettighederne til A New Hope for tid og evighed, og havde rettighederne til resten af de seks første Star Wars-film indtil 2020, tror jeg det var.

  Så med mindre Lucas har en eller anden specielaftale om, at de aldrig kan udgives, hvilket jeg tvivler på, så kommer det næsten 100% til at ske. Der går også rygter om, at der allerede findes en 4K-udgave af A New Hope.

  Zero Cool14-12-17 15:26

 • ★★★★★0

  Jeg tænker også, at de er så forretningssnu, at de sagtens kan se ideen i at gøre det. Måske endda smide dem ud i 4K næste år, når de også udgiver The Last Jedi. Eller en komplet boks, når Episode IX udkommer. Åh Gud, lad det nu ske...

  The Insider14-12-17 15:32

 • ★★★★★0

  Da jeg hørte, at Disney ville ind på streaming-markedet, så havde jeg ikke overvejet, at de ville overtage Hulu :p 

  Lars!14-12-17 15:42

 • ★★★★★0

  Sjovt at Fox News ikke er inkluderet. Som om Disney sagde: "Det der lort ... det kan I bare beholde." 

  Lars!14-12-17 15:43

 • ★★★★★★1

  Ja, Disney kan godt lide penge, så det ville jo være helt tosset at lade være med at udsende dem og det ville jo bare være nemme point på kontoen fra alle gamle fans, som har skreget på de udgaver i snart 20 år.

  Zero Cool14-12-17 15:43

 • ★★★★0

  Hmmm, hvilken Disney film skal jeg se i Bio?

  Det er fint med muligheden for udgivelse af de org. IV,V og VI. Men ellers skræmmer GIGANTISKE firmaer mig! ....vel nok bare grundet for megen sci-fi læsning fra min side. 

  Gasivodo14-12-17 15:58

 • ★★★0

  Sjovt at Fox News ikke er inkluderet. Som om Disney sagde: "Det der lort ... det kan I bare beholde." 

  Det er vel fordi, at Fox netop ville sælge underholdningsdelen fra for at koncentrere sig om nyheder :) 

  HonoDelLoce14-12-17 16:20

 • ★★★★★★1

  Så de ejer altså også Aliens nu?

  davenport14-12-17 16:40

 • ★★★★★0

  Jeg er ellers helt trist over, at Disney ikke købte FOX News... de havde da i dén grad haft godt af at blive "disneyficerede".

  The Insider14-12-17 17:07

 • ★★★★★★1

  Så de ejer altså også Aliens nu?

  De ejer snart det lokum du pisser i og så vil du opleve at hver gang du trækker one-eyed-jack frem på toilettet, at Mickey råber "Pluto"!

  T. Nielsen14-12-17 17:09

 • ★★★★★★0

  Det bliver ret interessant at se hvordan de har tænkt sig at folde X-Men-universet ind i MCU. Deadpool behøver man ikke at ændre på, fordi han har jo indtil videre ikke haft ret meget med selve X-Men-universet at gøre, så han kan jo bare blive ved med at kommentere på ændringerne i sine film, som kører lidt i et sidespor. Legion står på egne ben og det håber jeg, at den får lov til at blive ved med, så den kan fortsætte, hvilket jo så "kun" efterlader resten af X-Men-universet.

  Selvom jeg godt kan lide de fleste X-Men-film, er der ingen tvivl om, at det univers er træt og aldrig rigtig har formået at bevæge sig ret langt fra hvad Singer lavede i den første film. Man sovser stadig rundt i de samme figurer og trods et forsøg på en slags soft reboot med Days of Future Past, er der stadig ingen sammenhæng i universet overhovedet. Dertil kommer en katastrofal Apocalypse og snart en slags "remake" af Phoenix-sagaen, selvom den del allerede blev behandlet i X-Men 3.

  Det hele bliver selvfølgelig ikke bedre af, at der kommer to X-Men-film til næste år, samt Deadpool 2, hvilket måske går hen og gør det lidt uoverskueligt for publikum.

  Så er der Fantastic Four, som ikke ligefrem har været succesfulde og på sin vis ikke helt passer ind i MCU, som det ser ud nu, hvis de skal have samme status som i tegneserien, hvor de ofte fremstår som det første superheltehold og Mr. Fantastic på mange måder er en slags "faderfigur", som mange ser op til.

  På sin vis tror jeg det ville være smart at lade FF blive lidt i skyggerne for nu og måske bruge nogle af de andre figurer fra den del af Marvel-universet, da de har nogle ret fede skurke.

  Zero Cool14-12-17 17:18

 • 0

  Så får vi vel langt om længe den rigtige udgave af Dr. Doom og Galactus på film!

  Gad så vide, om vi får Hugh Jackman og se i MCU, eller om de nu benytter muligheden til, at kaste en ny skuespiller til Wolverine?

  Med hensyn til, at Disney ikke købte Fox News tror jeg vist har lidt at gøre med, at de så netop ville nærme sig et monopol.

  Og som Johan skriver, så kunne det være dejligt, om vi kunne få de originale udgave af Star Wars ( på bluray ).

  Kviesgaard14-12-17 17:29

 • ★★★★★★0

  Der har gået et rygte et stykke tid om, at Jackman dukker op i Avengers 4.

  Zero Cool14-12-17 17:42

 • ★★★★★1

  Der har gået et rygte et stykke tid om, at Jackman dukker op i Avengers 4.

  Og QuickSilver? Nei, vent ... 

  Lars!14-12-17 18:03

 • 0

  Tiderne har i hvert fald ændret sig hos Disney, hvor de før mest af alt var kendt for "nuttede tegnefilm", så er det blevet et benhårdt konglomerat.

  Jeg må også sige at hvor jeg får anså Disneys streamingtjeneste som et nicheprodukt, så har de nu med opkøbet af 21st century fox, sat sig på nogle meget interessante projekter, som gør at de kommer til at have en del eksklusivt indhold. Og sådan som de ekspanderer kan jeg sagtens forestille mig, at det med tiden bliver en stor konkurrent til både Netlfix og Amazon.

  Whispering Horse14-12-17 20:41

 • 3

  Jeg er nærmest hamrende ligeglad med alt det der superheltepjat, det eneste jeg kærer mig om, er at de nu endelig kan få smækket 20th Century Fox logoet før Star Wars. 

  Kalle Ferm14-12-17 20:52

 • ★★★★★0

  Jeg er nærmest hamrende ligeglad med alt det der superheltepjat, det eneste jeg kærer mig om, er at de nu endelig kan få smækket 20th Century Fox logoet før Star Wars. 

  Ja, det har fandme føltes mærkeligt med den totale tavshed før Williams' bragende tema!

  The Insider15-12-17 11:33

 • ★★★0

  Så de overtager også Planet of the apes? Kan ikke rigtig finde rettighederne til dem nogen steder?

  MOVIE100015-12-17 12:36

 • ★★★★★★0

  De er også nødt til at se stort på bandeord nu.. Den går ikke med "fy" og "sørme" mere. Med mindre de begynder at klippe ord ind i gamle film. Kunne være sjovt at at se Aliens med erstattede ord (én enkelt gang, forstås!)

  davenport15-12-17 15:37

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen