Moovy Exclusive: Interview med stjernerne fra fantasyserien "Renegade Nell": Jack Sparrow var en inspiration!

Moovy har interviewet "Ted Lasso"-stjernen Nick Mohammed og hovedrolleindehaver Louise Harland, der fører an i Disneys nye fantasy-actionserie "Renegade Nell".

Der er rigeligt med episke fortællinger i øjeblikket. Hvad end de hedder "Shogun", "3 Body Problem" eller Netflix' opdaterede udgave af "Ronja Røverdatter". En anden premiereserie, der kan tilfredsstille et eventyrlystent fix, for dem der kræver episk underholdning, kunne være Disneys nye serie "Renegade Nell". En serie, der er landet på Disney+ i påskedagene. Her er der action og eventyr for alle pengene, når en lovløs heltinde kommer ud på en magisk rejse. Moovy har mødt stjernerne, Nick Mohammed og Louise Harland, der fører an i den nye serie, til et interview om hvordan det er at spille med i en periodefortælling, seriens inspirationer og arbejdet med fantasy og genrens effekter.

"Renegade Nell" er skabt af den engelske manuskriptforfatter Sally Wainwright, der er mest anerkendt for serierne "Happy Valley" og "Gentleman Jack". "Renegade Nell" udspiller sig i 1700-tallets England og omhandler den unge Nell. En fandenivoldsk kvinde, der må ty til en lovløs levevej, da hun som led i en større konspiration bliver anklaget for at havde myrdet en højtstående embedsmand. Nell bliver hurtigt berygtet som kvindelig landevejsrøver, som mange jagter. Da onde mørke kræfter truer Nell, og dem hun har kær, må hun ved et tilfælde alliere sig med Billy Blind - en lille flyvende magisk ånd, der viser Nell, at hun betyder langt mere i kampen mellem det gode og onde end hun tror.

Louise Harland er bedst kendt for sin rolle som den excentriske Orla McCool i den succesfulde, britiske komedieserie "Derry Girls". Nu står Harland overfor sit store gennembrud, som den karismatiske Nell. Den mere erfarne Nick Mohammed har medvirket i alt fra Ridley Scotts "The Martian" og "Jacob og Peter Plys". Mohammeds store gennembrud kom i fodboldserien "Ted Lasso" fra 2020, hvori skuespilleren spiller Nathan Shelley - en af Ted Lassos mest loyale venner, som senere bliver træner for West Ham United. Her kan du læse Moovys interview med de to skuespillere om deres medvirken i "Renegade Nell":

Hvad tiltrak jeg ved manuskriptet?

Louise Harland: "Sally Wainwright, som har skrevet serien, var en god start og fantasyelementet var virkelig spændende. Sally var så sej under det hele, og gjorde hele processen virkelig let."

Nick Mohammed: "Jeg vidste Louise [Harland] allerede var ombord, da jeg fik tilbudet, så det var oplagt at sige ja. Ben Taylor, som har instrueret flere afsnit, og Sally [Wainwright] er jeg også kæmpe fans af, så det var en fantastisk trio at gå i møde. Ben Taylor og jeg har også arbejdet sammen før. Det var kun et spørgsmål om hvor og hvornår jeg kunne skrive under!"

I kommer begge fra mere realistiske serier som "Ted Lasso" og "Derry Girls". Nu skal I pludselig stå i en periodefortælling med kostumer og magiske elementer. Hvordan var det at gå ind i dén verden?

Nick Mohammed: "Det er jo selvfølgelig meget forskellige universer, men der er noget ved "Renegade Nell", der er så oprigtigt med hvem der er gode og onde. Selvom det er en periodefortælling fra 1700-tallet, så er den stadigvæk meget moderne i sine temaer. Og autentisk og umiddelbar, selvom der er masser af eventyrlige elementer, såsom min egen karakter Billy Blind. Men det føltes altid, som om der var en sandhed i det hele, og det er nok der Sally Wainwrights genialitet ligger."

Louise Harland: "Ja, for selvom "Ted Lasso" og "Derry Girls" er sjove sitcoms, så har de også rørende øjeblikke ligesom "Renegade Nell". Det er en serie, der snakker ind i mange følelser."

Nick Mohammed: "Præcis. Og problemer der vedrører samfundet og alt muligt andet."

Hvordan går man som skuespillere ind til en periodefortælling, hvor man skal skabe illusionen om en svunden tid? Er der fordele og ulemper for jeres evner som skuespillere?

Louise Harland: "Uden tvivl. Vi levede jo selvfølgelig ikke på det tidspunkt, så det kræver, at det visuelle i kostumer og kulisser rammes spot on, før man kan overbevise publikum om tidsperioden. Dét bliver man også opmærksom på som skuespiller. Vores kostumededesigner, Tom Pye, gik virkelig meget op i detaljerne og jeg synes han er lykkedes vidunderligt."

Nick Mohammed: "Ja, helt fantastisk! Detaljegraden i kostumerne er fuldstændig fænomenale."

Louise Harland: "Det må også havde været sjovt for dig [Nick] med ørerne og vinger?"

Nick Mohammed: "Meget. Jeg kan kun snakke for mig selv, men hvis jeg har paryk, proteser eller andet på, så kan jeg slappe af på en helt anden måde. Man ligner eller lyder ikke som sig selv, og det giver en distance, som sælger karakteren bedre. Du kan lege meget mere med rollen."

Louise Harland: "Det gælder også med accenter!"

"JACK SPARROW VAR KLART EN INSPIRATION"

Nick, hvordan var det at spille det magiske væsen Billy Blind, når man ved det færdige produkt kommer til at være defineret af computereffekter? Bliver man selvbevidst om måden man spiller rollen på?

Nick Mohammed: "Det fede er man er omringet af de folk, som laver effekterne, under optagelserne. Så man har hele tiden en ide om hvordan scenerne kommer til at se ud. Det er også nødvendigt, fordi post-produktionen med at skabe Billy Blinds udseende (en lille flyvende magisk ånd, red.) kræver man rammer nogle særlige punkter under optagelserne, så det kan overføres til alt hvad der sker i computerne."

"Første gang jeg så det færdige resultat var ret vildt og overraskende. Jeg har aldrig prøvet at optage på den måde før. Kostumet var virkeligt, men ellers er alt jo computereffekter og jeg har svævet i wires, som bagefter bliver redigeret væk."

Hovedkarakteren Nell er en ung og typisk standhaftig protagonist, som vi kender fra andre eventyrfortællinger. Louise, var der nogle inspirationer du gik til for at spille Nell?

Louise Harland: "Ikke som sådan. Hun er meget sin egen. Men du kan helt sikkert finde inspirationer og Jack Sparrow fra "Pirates of the Caribbean" er klart en af dem. Jeg så "Butch Cassidy and the Sundance Kid" forleden, som er en af mine yndlingsfilm. Når jeg kigger på de to karakterer er det helt sikkert også nogen der har påvirket mig. Men Nell er virkelig sin egen. En ny og original karakter, som selvfølgelig låner fra heltene før hende."

"Det var ikke noget jeg og Sally [Wainwright] snakkede om, men jeg er egentlig interesseret i hvad inspirationerne har været for hende. For selvfølgelig kan jeg genkende ting fra andre steder, bl.a. "Robin Hood", men fortællingen er sin egen."

Første sæson af "Renegade Nell" kan streames på Disney+.

Kommentarer

Interview med stjernerne fra fantasyserien "Renegade Nell": Jack Sparrow var en inspiration!

 • 0

  Nick Mohammed' karakter hedder da ikke Billy Black men Billy Blind?!

  Buschaka 2-04-24 08:16

 • ★★0

  Ups - hermed rettet. :-)

  Mikkel Abel 2-04-24 08:35

 • ★★★★★1

  Virkelig fint interview, Mikkel! Oven på det og anmeldelserne er jeg fristet til at springe på – når jeg engang får fritid igen om 18-21 år!

  The Insider 2-04-24 17:23

 • ★★★★★★1

  Virkelig fint interview, Mikkel! Oven på det og anmeldelserne er jeg fristet til at springe på – når jeg engang får fritid igen om 18-21 år!

  Forvent op til 30 år - til den tid koster en etværelses + 50 millioner, så ingen har råd til at flytte hjemmefra ;-)

  Wayne 2-04-24 17:34

 • ★★★★★1

  Forvent op til 30 år - til den tid koster en etværelses + 50 millioner, så ingen har råd til at flytte hjemmefra ;-)

  Har faktisk tænkt det samme :D omvendt er der forhåbentlig færre danskere og dermed flere domiciler, der skal afsættes ASAP!

  The Insider 2-04-24 18:46

 • ★★★★★★1

  Har faktisk tænkt det samme :D omvendt er der forhåbentlig færre danskere og dermed flere domiciler, der skal afsættes ASAP!

  Ja - drømme kan man jo altid <3

  Wayne 2-04-24 19:02

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen