Gareth Edwards’ roste sci-fi-film "The Creator" lander på Disney+ i starten af 2024

Du skal ikke langt ind i 2024, før du kan se den roste science fiction-thriller hjemme hos dig selv.

En af årets mest omtalte sci-fi film er uden tvivl "The Creator". Både fordi den er en stort anlagt original blockbuster, som ikke er en del af en eksisterende franchise, og fordi Gareth Edwards, der bl.a. har lavet "Rogue One: A Star Wars Story" og "Godzilla" fra 2014, stod bag og instruerede John David Washington ("Tenet") i hovedrollen.

Trods et mindre budget for den slags film ("The Creator" kostede 80 millioner dollars) blev filmen desværre ikke en succes i biograferne trods pæne anmeldelser. Men nu kan du snart selv få syn for sagen, hvis du ikke fangede den i biffen.

"The Creator" lander nemlig på Disney+ i det nye år. Onsdag d. 17 januar 2024 kan filmen ses på streamingtjenesten. Det skriver Disney selv i en dansk pressemeddelelse. 

LÆS OGSÅ: MOOVY TIL VIRTUEL PRESSEKONFERENCE MED "THE CREATOR"-INSTRUKTØREN GARETH EDWARDS

"The Creator" foregår i fremtiden, hvor AI er allestedsnærværende. Mennesker og robotter har været i krig, men en tidligere soldat finder nøglen, der måske kan skabe fremtidig fred i verden: En robotlignende pige, der nu skal transporteres gennem slagmarkerne.

Moovys egen anmelder, Eirik Bull, kvitterede med topkarakter ved premieren og udråbte filmen til en af årtiets bedste science fiction-film: 

"Gareth Edwards demonstrerer endnu en gang sin science fiction-ekspertise med 'The Creator'. Edwards signaturstil er åbenlys gennem hele filmen, både i de storslåede asiatiske landskaber og i filmens mere følelsesladede øjeblikke. Filmen skiller sig ud, netop fordi den udfordrer vores forventninger på så mange måder. 'The Creator' minder om Edwards' indie-film, 'Monsters', i den måde, han fastholder det ægte og det følelsesladede på lærredet."

Du kan læse hele anmeldelsen her.

"The Creator" lander som sagt på Disney+ 17. januar 2024. Se en trailer her:

Kommentarer

Gareth Edwards’ roste sci-fi-film "The Creator" lander på Disney+ i starten af 2024

 • ★★★0

  Dejligt, nåede den ikke i biffen, så jeg sidder klar den 17 :)

  Gormanden15-12-23 18:34

 • 0

  Dejligt, nåede den ikke i biffen, så jeg sidder klar den 17 :)

  Den går ellers stadig i biografen, selvom det nærmest er dumt så tæt på online premiere.

  Sichlau15-12-23 21:00

 • 0

  Den kortere ventetid før ankomst på streaming har helt klart fået mig til ikke at se nogle typer film i biografen, men et tilbud som Nordisk Films abonnement kan måske trække mig i den anden retning.

  steadi16-12-23 10:03

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen