Golden Globes ændrer reglerne efter "The Martian" vandt komediepris

Mange studsede over udnævnelsen af "The Martian" som årets film i kategorien Bedste film – komedie eller musical ved årets Golden Globes. Selv filmens instruktør, Ridley Scott, lagde i sin takketale ud med at sige: "Komedie? Men vi er uanset hvad meget taknemlige." Nu ændres reglerne. 

Næste gang vil noget lignende ikke ske igen, så vidt det står til Hollywood Foreign Press Association. De har finjusteret mange kategorier og har ikke mindst ændret på genreklassifikationer, så det bliver lettere at skelne komedier og dramafilm fra hinanden. Det lyder nu, at dramafilm med komiske overtoner deltager som dramafilm. 

De nye regler siger også, at skuespillere ikke kan nomineres for cameo-roller, hvor de spiller sig selv, at film, hvor karakterer er animeret under 75 % af spilletiden, ikke kan nomineres som animationsfilm, og at musicalfilm er film, hvor sange bruges i tillæg til dialog til at drive plottet videre.

Kåringen af "The Martian" skabte meget postyr på nettet og ved andre uddelinger, hvor blandt andet komedieinstruktøren Judd Apatow ("Trainwreck") reagerede med at sige direkte til Matt Damon: "Vi fik bare én pris, Matt. Det var alt, vi fik. Jeg er som nørden i skolegården, og du har stjålet mine penge til skolemælk."

Samtidig med offentliggørelsen af de nye regler har Hollywood Foreign Press Association sat datoen for næste Golden Globe-uddeling, som bliver 8. januar 2017. 

Kommentarer

Golden Globes ændrer reglerne efter "The Martian" vandt komediepris

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen