Jake Gyllenhaal sammenligner kommende monsterfilm med "Pans labyrint"

Jake Gyllenhaal er en af tidens mest interessante skuespillere, der gnidningsfrit skifter mellem roller i blockbusters og i mere skæve film. Blandt hans mange kommende film er der specielt én film, som skiller sig særligt ud.

Der er tale om filmen "Okja", som ifølge Gyllenhaal "er mind-blowing. Bong Joon-ho laver fascinerende ting. Jeg tror, han er gået lidt tilbage og har taget 'Snowpiercer' og film som 'Mother' og 'The Host' og blandet dem sammen til én film. Han har taget ånden fra indie-film og overført den til den her store ide," siger skuespilleren og fortsætter i samme ekstatiske tone:

"Den er vidunderlig, vanvittig og rørende på én og samme tid. Det er virkelig denne barn/voksen-film næsten i stil med 'Pans labyrint', men meget Bongs."

Det er endnu lidt uklart, hvad "Okja" præcis handler om udover en sydkoreansk pige ved navn Mija og hendes kamp for at stoppe et stort multinationalt selskab fra at stjæle hendes bedste ven, den kunstigt skabte gris Okja. Præmissen lyder besynderlig, men som Gyllenhaal påpeger helt i tråd med instruktøren Bong Joon-Hos tidligere værker.

I flere år har Jake Gyllenhaal prøvet at lave en film med Bong Joon-Ho og med god grund. Med krimien "Memories of a Murder", monsterfilmen "The Host" samt den hitchcock'ske "Mother" var han nemlig en stor årsag til, at Sydkorea pludselig var et af de hippeste filmlande i 00'erne. Bong Joon-Hos første engelsksprogede film, "Snowpiercer", gav ham et større publikum i vesten.

Det skal blive spændende at se, om han kan nå ud til et nyt publikum med "Okja" til næste år. Det skulle der være gode muligheder for, da filmen får premiere via Netflix og desuden også tæller navne som Paul Dano og Tilda Swinton.

Hvad angår Jake Gyllenhaal, kan han næste gang ses i de danske biografer 5. januar i Tom Fords imødesete nye film med den danske titel "Natdyr" ("Nocturnal Animals").

Kommentarer

Jake Gyllenhaal sammenligner kommende monsterfilm med "Pans labyrint"

 • ★★1

  Fra nyheden: "Den er vidunderlig, vandvittig og rørende på én og samme tid."

  Har Jake Gyllenhaal virkelig sagt dét? ... "water-witty"? ;-)

  BN 9-11-16 09:19

 • ★★★★★0

  Rettet, tak :)

  chandler75 9-11-16 11:43

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen