Japansk filmfestival i Kolding byder på gyserklassiker og kult-hits

Den 24.-26. maj kan du blive klogere på japanske film, når Nicolai Biograf slår dørene op til festival i Kolding.

Det skranter med festivaler i Danmark, der fokuserer på spillefilm. Men nu kommer der altså en ny, og det er intet ringere end japanske film, som er i centrum. Kolding – og den tilhørende biograf, Nicolai Biograf – kan nemlig invitere til japansk filmfestival d. 24.-26. maj.

Festivalen er skabt af non-profit organisationen Japansk-Dansk Kultur Forening (JDKF), der ønsker at styrke et kultur- og filmdygtigt samarbejde mellem Japan og Danmark.

Festivalen løber over tre dage og byder på kultklassikere, diverse genrefilm, premiereevents, Q&A's med besøg fra japanske stjerner, udendørsvisninger og meget andet. Der er med andre ord masser at se frem til, hvad end man er garvet i japanske film eller helt ny i film fra Østen.

Billetter til festivalen kan købes her.

hør også: MOOVY PODCAST - 5 JAPANSKE FILM DU SKAL SE!

EIHII SHIIDA FRA "AUDITION" KOMMER TIL KOLDING

Filmfestivalens program byder på masser at gå på opdagelse i. Her kan du bl.a. komme til verdenspremiere på kunstfilmen "VISUALBUM", der er skabt af skuespillerikonet Eihi Shiina, der bl.a. har medvirket i "Audition" og "Tokyo Gore Police". Som ambassadør for festivalen er Shiina også selv til stede på festivalen.

Takashi Miikes gyserklassiker, "Audition", bliver også vist, og her stiller hovedrolleindehaveren Eihi Shiina op til Q&A, som er modereret af værterne fra Moovy Podcast, Joachim Jelle og Mikkel Abel.

JAPANSKE FILM I ALLE GENRER

Foruden dette kan man finde film fra alle genrer med potentiale for kultdyrkelse. Det gælder bl.a. "Love & Other Cults" (2017), den nyrestaurerede gyser "Door" (1988), "One Cut of the Dead" (2017), "The Legend of the Star-Dustbrothers" (1985) og den syrede komedie "Fuku-chan of Fukufuku Flats" (2014).

I programmet indgår også festivalens officielle konkurrenceprogram, som byder på både spille- og kortfilm, der aldrig har været vist uden for Japan. Søndag aften rundes konkurrencen af med prisoverrækkelse.

Du kan finde hele programmet til festivalen her.

Kommentarer

Japansk filmfestival i Kolding byder på gyserklassiker og kult-hits

 • ★★★0

  Ikke tosset, jeg har slet ikke hørt noget om den, her på den anden side af vandet.

  Og en biograf der drives af frivillige ovenikøbet, det kunne være jeg skulle rulle forbi den en dag, hvis jeg kommer på de kanter.

  NSF15-05-24 10:08

 • ★★★★★0

  Megastærkt program. Så fedt, altså!

  The Insider15-05-24 10:42

 • ★★★★★★0

  Og så siger man, at der ikke sker noget i Knolding?

  davenport15-05-24 10:57

 • ★★★★0

  Fedt program! Hvis jeg var på de kanter, så ville jeg klart smutte forbi!

  thomsen15-05-24 16:04

 • ★★★★★★1

  Man er kun på de her kanter, hvis man bor her, eller har lyst til at sidde i kø på motorvejen...

  davenport15-05-24 16:16

 • ★★★★★★0

  Kolding er klart undervurderet af dem der bor der :-)

  Wayne15-05-24 16:32

 • ★★★★★★2

  Det var en hyggelig by engang, men så lavede de Kolding Storcenter, og så er der kommet forretninger overalt derude. Alt er lige flyttet 4 km. fra midtbyen, så alt det der engang var hyggeligt og fyldt med liv, er nu stort set dødt. Der er lige A.L. passagen, hvor Den Engelske ligger, hvor der kan være gang i den en sommerdag, med musik og fodbold på storskærm.

  Ellers er det et glimrende sted at få en pizza. Man kan næsten ikke sparke sig vej frem for pizzeriaer. (Hence - Slicetown)

  Slottet var også fedt i gamle dage. Alle unge i byen sad deroppe hele sommeren og drak bajere. Der var flere tusinde mennesker hver eneste dag. Nu går de der unge op i ting som uddannelse og den slags... (Det skulle vi andre sgu nok også ha gjort ;) )

  davenport15-05-24 18:15

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen