Podcast: Fem til fredag #22 - 5 japanske film du skal se!

I anledning af premieren på Hirokazu Koreedas seneste film kommer Moovy Podcast med fem japanske anbefalinger, der spænder fra stilistisk gangsterfilm til usædvanligt gys.

For et par uger siden varmede Moovy Podcast op til Park Chan-wooks "Decision to Leave" med fem sydkoreanske anbefalinger, der kom rundt i det alsidige filmland. Denne uge tager vi igen til Asien, for her står den nu på japanske anbefalinger.

Mesterinstruktøren Hirokazu Koreeda har premiere på sin nye film, "Regnen skyller alt bort" (på engelsk: "Broker" og på japansk: "Beurokeo"), og i dén anledning varmer Moovy Podcast op med fem forskellige japanske film fra nationens anseelige filmiske smykkeskrin.

HØR OGSÅ: SPOTLIGHT #9 - NYBEGYNDERENS GUIDE TIL OLD HOLLYWOOD + DAMIEN CHAZELLES "BABYLON"

Værterne Joachim Jelle og Mikkel Abel kommer godt rundt i filmlandets forskellige kvaliteter. Her bliver der blandt andet hevet den ældre Koreeda-film "Still Walking" op af hatten, som værterne ikke tøver med at udråbe til et mesterværk.

En anden japansk mester, Seijun Suzuki, får også sin tid i rampelyset, når snakken falder på den overdrevne cool gangsterfilm "Branded to Kill" – her kæmper en ris-afhængig lejemorder for at stige til tops i branchen.

Blodigt og syret bliver det i den giallo-inspirerede gyserfilm "Evil Dead Trap" fra 1988, mens Japans ukronede body horror-mester, Shinya Tsukamoto, forarger og fascinerer med den psykoseksuelle "A Snake of June".

Og mindre opsigtsvækkende bliver det ikke med det fire timer lange mastodontværk "Love Exposure" af Sion Sono – en komplet vanvittig film, der omhandler en katolik med aparte, erotisk fotografering som sit speciale, der ender i et trekantsdrama med et manipulerende kultmedlem og en mandehadende kvinde(!).

De fem film og Japans kvaliteter som filmland kan du blive meget klogere på i episoden.

Vi lyttes ved!

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Fem til fredag #22 - 5 japanske film du skal se!

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen