"Langt fra andedammen" nærmer sig de 200 mio. dollars ved billetlugerne

Illuminations nyeste animationsfilm har for alvor fået luft under vingerne på indtjeningsfronten.

Som vi rapporterede lige efter nytår, så har animationsfilmen "Langt fra andedammen" (som i sit amerikanske hjemland er blevet døbt "Migration") klaret sig hæderligt ved billetlugerne uden ligefrem at hitte i samme grad som Illuminations andre animationsfilm, herunder "Grusomme mig", "Sing" og "Minions".

Men efter en lettere skuffende åbningsweekend på 12,3 mio. dollars har "Langt fra andedammen" uge efter uge konsekvent lokket et imponerende antal biografgængere ind i salene over hele kloden.

Således har "Langt fra andedammen" jvf. Collider lige straks indtjent 200 mio. dollars på verdensplan.

Læs også: Pixar arbejder på nyt "Cars"-projekt

Det er ganske vist ikke just astronomiske boxoffice-tal, men eftersom "Langt fra andedammen" kostede lidt under 80 mio. dollars at producere, har den for længst sikret sig et pænt overskud.

Og det er selvsagt glædeligt nyt for animationsbranchen, som har haft lidt trange kår, siden pandemien brød ud i 2020, og mange børnefamilier dernæst vænnede sig til at streame de nyeste animationsfilm derhjemme i stedet.

"Langt fra andedammen" kan i øvrigt stadig ses i mange danske biografer – herunder i FORMAT Biograf, som viser filmen med dansk tale. Book billetter her.

Sidste år talte Moovy TV i øvrigt med to af Hollywood-stjernerne, som har pustet liv i filmens originale, engelske lydside: Elizabeth Banks ("The 40 Year Old Virgin") og Kumail Nanjiani ("The Big Sick"). Det interview kan I se her:

Kommentarer

"Langt fra andedammen" nærmer sig de 200 mio. dollars ved billetlugerne

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen