"Langt fra andedammen" har fået luft under vingerne ved billetlugerne

Efter en lidt sløv start har Illuminations nyeste animationsfilm indtjent over 100 mio. dollars globalt.

Filmselskabet Illumination er nærmest synonymt med "megasucces". De tre seneste "Grusomme mig"-film har hver især indtjent omtrent 1 milliard dollars globalt, og også "Minions" og "Kæledyrenes hemmelige liv" har indtjent astronomiske summer.

Men animationsselskabets seneste opus, "Langt fra andedammen" (originaltitel: "Migration"), kom lidt sløvt ud af starthullerne – dens amerikanske åbningsweekend lød på sølle 12,3 mio. dollars (lavere end alle Illuminations andre film), og den debuterede således på tredjepladsen bag "Aquaman and the Lost Kingdom" og "Wonka" på biografernes boxoffice-podium.

Men ligesom en anden af 2023's animationsfilm, Pixars "Elementært", der ligeledes fik en skuffende finansiel start, men som så senere vandt biografgængernes gunst, så har "Langt fra andedammen" nu fået vind i, ja, vingerne.

Jvf. Cartoon Brew har filmen nu indtjent 100 mio. dollars på verdensplan, og dens daglige indtjeningstal har været meget stabile siden premieren for et par uger siden.

Læs også: Pixar arbejder på nyt "Cars"-projekt

Det er i øvrigt bemærkelsesværdigt, at "Langt fra andedammen" på blot et par uger har indtjent kun 2 mio. dollars færre i USA's biografer end Disneys store animationssatsning i år, "Ønsket", som vel at mærke har været i biograferne en hel måned længere end Illuminations fuglefilm. De to film har hhv. indtjent 59,1 mio. dollars og 61,1 mio. dollars på den anden side af Atlanterhavet.

Således ser det ud til, at "Langt fra andedammen" ender med at blive en af de mest succesfulde animationsfilm siden pandemiens begyndelse, der ikke er en fortsættelse eller baseret på et forlæg (såsom en bog eller et videospil), og et overskud er mere eller mindre garanteret nu.

"Langt fra andedammen" kan også stadig ses i biograferne herhjemme – bl.a. i FORMAT Biograf, som fremviser filmen med dansk tale. Book billetter her.

Moovy TV har talt med to af Hollywood-stjernerne, som har pustet liv i filmens originale, engelske lydside: Elizabeth Banks ("The 40 Year Old Virgin") og Kumail Nanjiani ("The Big Sick"). Det interview kan I se her:

Kommentarer

"Langt fra andedammen" har fået luft under vingerne ved billetlugerne

  • 1

    Den ser også god ud. Skulle ha' set den i dag med den bette men the snow, the snow.

    ccbj 3-01-24 10:40

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen