Ny dokumentar om den famøse "Star Wars Holiday Special" får snart premiere

Vi må håbe, at "A Disturbance in the Force" bliver bedre modtaget end filmen, den handler om...

Stort set samtlige "Star Wars"-fans, der har været så (u)heldige at se "The Star Wars Holiday Special", bliver tomme i blikket, når talen falder på den berygtede tv-film fra 1978.

Filmen betegnes nemlig af de fleste som et rodet makværk af intergalaktiske dimensioner – komplet med bizarre musicalnumre og særegne gæsteoptrædener af eksempelvis rockgruppen Jefferson Starship.

End ikke castet fra den originale "Star Wars"-film, der året før havde blæst filmbranchen omkuld, stod til at redde det fejlslagne projekt, som byggede på en idé af George Lucas himself.

Læs også: "The Star Wars Holiday Special" er på vej til Disney+ – sådan da!

"The Star Wars Holiday Special" er aldrig blevet genudsendt, og i årevis kunne pinligheden kun opstøves på uofficielle VHS-bånd. Internettet har givet "Star Wars"-fans mulighed for at opdage den famøse tv-film, og for et års tid siden opgraderede en særlig ihærdig fan "The Star Wars Holiday Special" til 4K og smed den på YouTube

Nu forsøger en kommende dokumentarfilm med titlen "A Disturbance in the Force" at forklare, hvorfor "The Star Wars Holiday Special" overhovedet blev lavet, og hvordan det færdige resultat endte med at være så pivringe.

I dokumentaren optræder navne som 'Weird' Al Yankovic og Seth Green foran kameraet, mens Jeremy Coon og Steve Kozak har instrueret.

"A Disturbance in the Force" får premiere på dette års South by Southwest-filmfestival i Austin, Texas, der finder sted midt i marts.

Forhåbentlig finder dokumentaren også på et tidspunkt vej til vores breddegrader, så vi alle kan blive klogere på, hvad hulen George Lucas havde gang i, da han fik idéen til "The Star Wars Holiday Special".

Kommentarer

Ny dokumentar om den famøse "Star Wars Holiday Special" får snart premiere

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen