"Paranormal Activity" bliver til et teaterstykke

Spøgelserne indtager snart de skrå (og skræmmende) brædder.

Det er ikke usædvanligt, at populære teaterstykker og musicals fra Broadway og omegn bliver omdannet til succesfulde spillefilm.

Og de seneste år har vi også kunnet rapportere om biograffilm og serier, der nyfortolkes på scenen – herunder "Star Trek II: The Wrath of Khan", "Dronninggambit" og "Prinsen af Egypten". Og seneste eksempel på dén trend bliver gyserhittet "Paranormal Activity" fra 2007.

Den oprindelige "Paranormal Activity" blev dengang produceret for blot 15.000 dollars og indtjente næsten 200 mio. dollars på verdensplan. Derfor affødte den ikke overraskende en masse fortsættelser, som tilsammen har skovlet næsten 900 mio. dollars ind på verdensplan.

Læs også: "Karate Kid" bliver til en musical

Ergo er det ikke overraskende, at teaterscenen gerne vil have en bid af kagen. Og The Hollywood Reporter skriver, at der altså ikke er tale om en luset amatørproduktion, men et storstilet stykke produceret af teaterveteranen Simon Friend til Londons prominente teaterdistrikt, West End.

Friend har tidligere lanceret en teaterversion af "Life of Pi" på både Broadway og West End. Netop dét stykke vandt flere prestigefyldte priser, herunder fem Olivier-priser og tre Tony-priser. Sidstnævnte er teaterbranchens svar på Oscar-prisen.

Fans af "Paranormal Activity" og gyserfilm/-stykker kan altså godt se frem til en seriøs og seriøst uhyggelig teaterproduktion. Vi krydser naturligvis fingre for, at Ray Parker Jr. hyres ind som sangskriver.

"Paranormal Activity"-filmene foregår i umiddelbart almindelige forstadshjem i USA, hvor beboerne åbenbart terroriseres af paranormale væsner. Via skrabede og stemningsfulde hjemmevideooptagelser oplever vi spøgelsernes angreb.

Kommentarer

"Paranormal Activity" bliver til et teaterstykke

  • 0

    Den første var DRÆÆÆBENDE kedelig. Har ikke set efterfølgerne. Til gengæld har jeg set den spoof-film der blev lavet over filmen nøjagtig dobbelt så mange gange som den første Paranormal Activity, hvilket vil sige 2. Den er også omtrent dobbelt så god.

    Johnny4218-09-23 20:57

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen