"Star Trek"-symbol fundet på Mars

Er "Star Trek" i virkeligheden science fact?

I den første "Star Trek"-film, "Star Trek: The Motion Picture" fra 1979, vender en af NASA's gamle Voyager-sonder tilbage til Jorden med en masse viden om galaksens yderste afkroge.

Nu har en af NASA's ægte sonder så sendt et billede tilbage til Jorden, der afslører, at "Star Trek" tilsyneladende har sat sit præg på virkelighedens solsystem – nærmere bestemt vores røde naboplanet, Mars.

For som man kan se på ovenstående nyhedsbillede, så har NASA's Curiosity-vogn taget et foto af Mars' overflade, hvor man bl.a. kan se en stor sten, der i påfaldende grad ligner Starfleet-logoet på officerernes uniformer. En større udgave af Curiositys billede kan ses hos NASA her.

Læs også: Tom Cruise og Elon Musk planlægger at optage en actionfilm i det ydre rum

Curiosity har været aktiv på Mars' overflade siden 2012, og det er ikke første gang, at et billede fra Mars' overflade afføder finurlige associationer. I juli 1976 tog NASA's Viking 1 et billede, der viste en bakke på Mars, som lignede et menneskeansigt og naturligvis førte til en masse spøjse spekulationer.

Men hvis en Starfleet-officer vitterligt havde efterladt et "Star Trek"-logo på Mars, ville vedkommende formentlig blive stillet for en krigsret, da Starfleets vigtigste direktiv er, at man ikke må påvirke andre civilisationers udvikling.

En anden NASA-vogn, Perseverance, kører rundt på Mars frem til 2031, før den sender en række sten hjem til Jorden, så de kan analyseres. Vi satser naturligvis på, at "Star Trek"-stenen er iblandt dem og bliver installeret på et science fiction-museum.

Apropos "Star Trek" og astronomi – sidste år interviewede vi skuespilleren Anson Mount, som spiller Enterprise-kaptajnen Christopher Pike i "Star Trek: Strange New Worlds". Og en helt særlig, ægte rumrejse havde sat sit aftryk på Mounts "Star Trek"-karriere:

Kommentarer

"Star Trek"-symbol fundet på Mars

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen