Stephen King-filmatisering med Pilou Asbæk får ikke biografpremiere

I stedet bliver "Salem’s Lot" lanceret på HBO Max.

Helt tilbage i april 2020 skrev vi her på Moovy, at en ny filmatisering af Stephen Kings "Salem's Lot" (på dansk: "De dødes by") var på trapperne.

Kings bog var en af horror-koryfæets allerførste og blev trykt i 1975, før den i 1979 blev lavet til en tv-miniserie instrueret af Tobe Hooper ("The Texas Chainsaw Massacre", "Poltergeist"). Miniserien fik en fortsættelse i 1987 og blev i 2004 genindspillet af danske Mikael Salomon med bl.a. Rob Lowe foran kameraet.

Men selvom den nye "Salem's Lot" oprindeligt var udset til at udkomme i biograferne i september 2022, før den blev udskudt til april i år, så lanceres den længe ventede gyserfilm nu samme sted som sine forløbere: på flimmerkassen.

Læs også: Paul Greengrass filmatiserer Stephen Kings "Fairy Tale"

Variety skriver nemlig, at "Salem's Lot" springer biograferne over og i stedet udkommer direkte på HBO Max.

Umiddelbart skulle man tro, at filmselskabet Warner Bros. ikke har den store tiltro til filmen, når nu den har været 100% færdiggjort i et helt år og slet ikke får lov til at leve lidt i biografsalene. Men kilder hos filmselskabet fortæller Variety, at streaming-lanceringen ikke skyldes filmens kvalitet, men at Warner Bros. simpelthen har brug for mere originalt indhold på HBO Max oven på de nylige Hollywood-strejker, som satte produktionen af en masse tv-serier og film på pause.

King selv har allerede set den nye filmatisering og rost den på X/Twitter: "Warner Bros.' remake af 'Salem's Lot', som de har liggende på hylden, er stærk og medrivende. Den føles som 'gammelt Hollywood' – dengang film fik lov til at trække vejret, før de kom til sagen. Dengang folk havde større tålmodighed."

Vi glæder os naturligvis også til at se filmen, fordi vor egen Pilou Asbæk har en stor rolle i den. Han spiller den nådesløse Richard Straker, der er overvampyren Kurt Barlows (se nyhedsbilledet) højre hånd. Mon ikke Asbæk er lige så uhyggelig i filmen, som han var, da Moovy TV mødte ham i 2018?

Kommentarer

Stephen King-filmatisering med Pilou Asbæk får ikke biografpremiere

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen