Podcast: Spotlight #4 - Fra Elm Street til "Scream": Wes Cravens morderiske mareridt

Vi giver dig den ultimative gennemgang af gyserlegenden Wes Cravens karriere, når vi gennemgår alle(!) filmene og finder ud af, hvad der definerer filmmageren.

Er "Shocker", "Swamp Thing", "The Serpent and the Rainbow", "Deadly Blessing", "Red Eye" og "The People Under the Stairs" titler, der vækker genklang hos dig? Ikke nødvendigvis?

Hvad så med gyserklassikere som "The Hills Have Eyes", "Scream", "The Last House on the Left" og "A Nightmare on Elm Street", hvor sidstnævnte byder på Freddy Krueger, der hjemsøger unges mareridt?

Vi snakker selvfølgelig om gysermesteren Wes Craven, der har skræmt generationer igennem mere end 40 år. I den ultimative gennemgang af den afdøde gyserlegendes filmografi gennemgår vi hver og én af de 29 værker, som Craven skabte gennem karrieren.

HØR OGSÅ: FEM TIL FREDAG #9 - DE 5 BEDSTE FILM AF JOHN CARPENTER + HALLOWEEN KILLS

Tag værterne Joachim Jelle og Mikkel Abel i hænderne, når vi bevæger os helt ned i Wes Cravens makabre og kulørte univers.

Fra starten som litterær og den strengt religiøse opvækst, som forbød film, over en overraskende start på filmkarrieren med en en af filmhistoriens mest chokerende film til skabelsen af nogle af gysergenrens største kassesucceser. Craven genopfandt gysergenren mindst tre gange.

Bliv klogere på de mange eventyr med tv-film og -serier, der både byder på op- og nedture. Fra biografsuccesenerne til sammenstød med producere, der har smadret Cravens visioner, samt filmmagerens evige kamp for at slippe ud af gysergenrens lænker på godt og ondt.

Så fejr "Scream"-seriens 25-års jubilæum med en maraton-gennemgang af en både undervurderet og hyldet legendes arv sammen med os på Moovy Podcast, når vi støvsuger hvert et hjørne af, hvad der definerede Wes Craven.

Vi lyttes ved! (Bemærk: episoden er i 2 dele)

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Breaker, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Spotlight #4 - Fra Elm Street til "Scream": Wes Cravens morderiske mareridt

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen