Podcast: Spotlight: Psycho (1960) m. Nikolaj Tarp

Moovy Podcast får besøg af Alfred Hitchcock- og filmekspert Nikolaj Tarp til en snak om legendariske "Psycho", når den skelsættende gyserfilm hyldes på alle parametre.

Det har været en travl måned på Moovy Podcast. Oscar-væddemålet nåede sit klimaks med en lødig gennemgang af det eksplosive mesterværk "Uncut Gems", mens den sydkoreanske auteur Park Chan-wooks film blev rangeret fra værst til bedst.

Derudover kunne værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, også fejre podcastens treårs fødselsdag ved at kåre de bedste film fra 1994 – i et ny draft-format.

April får også lov til at slutte med et brag. I et nyt Spotlight, hvor podcasten stiller skarpt på en udvalgt film, bliver det nemlig ingen ringere end Alfred Hitchcocks mesterlige "Psycho", der ryger under luppen. For kan gyserfilmen overhovedet leve op til sin status som en af filmhistoriens store mesterværker?

Til at svare på dét spørgsmål får Moovy Podcast igen besøg af filmmager- og filmekspert Nikolaj Tarp, der har brugt årevis på at nærstudere Alfred Hitchcocks lange og glorværdige karriere.

HØR OGSÅ: TOP 10 - STEVEN SPIELBERG M. NIKOLAJ TARP

I vanlig stil kommer episoden vidt omkring filmens tilblivelse, anekdoter fra produktionen, modtagelsen i samtiden og eftermælet. Der skal selvfølgelig også kåres vindere i diverse kategorier. Kan nogen scene overgå brusebadsscenen? Hvor flexer Hitchcock allerhårdest sit talent? Og hvor mange Hitchcock-troper byder filmen overhovedet på fra skønne blondiner til psykoseksuel voyeurisme?

Samtalen kommer også omkring filmens banebrydende marketingstrategi, hvor den selviscenesættende Hitchcock tog initiativer i brug for at forhindre folk i at afsløre filmens twists. Der skal også sættes ord på Anthony Perkins, Janet Leigh og de andre skuespillere. Og hvor er Alfred Hitchcock på dettes tidspunkt i sin karriere, for har den ombejlede instruktør virkelig ikke andet at hengive sig til end et billigt gys?

Derudover kan du glæde dig til kåring af de sjoveste scener, mest opsigtsvækkende replikker og meget andet. Der kigges også nærmere på filmens modtagelse i samtiden – både i Danmark og i resten af verden, hvor filmen blev en box-office-succes. Alt det og meget mere kan du glæde dig til, når Moovy Podcast kaster sin kærlighed over "Psycho".

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Spotlight: Psycho (1960) m. Nikolaj Tarp

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen