I lørdags var jeg på Under Lindetræet i Odenses, om er lidt af en klassiker. Her kommer en form for anmeldelse :) - min telefon tager ikke gode billeder, men har linket til dem også.
Under Lindetræet
Under Lindetræet er en klassiker i odenseansk gastronomi, og er egentlig mest kendt for sin brunch, som jeg aldrig har prøvet. Den ligger i det gamle H.C. Andersen kvarter - lige overfor H.C. Andersens Hus - og byggen er fra 1771. Det er et helt enormt charmerende sted, der dog skuffede en anelse på madfronten prisen taget i betragtning.
Vi ankommer til en meget venlig betjening, og tjenerne er hele vejen igen meget behagelige og opmærksomme. Vi får et menukort, og får forklaret lidt om deres menu. Det er egentlig meget simpelt: der er én menu, og så kan man tilkøbe 2 retter - en stenbiderrogn og ost - til. Vin drikker jeg ikke, hvilket altid giver mig lidt dårlig samvittighed, fordi jeg ved, at restauranter generelt ikke tjener så mange penge på deres mad alene. Men altså, jeg får vildt ondt i maven af det.
Anyway...vi bestiller en stenbiderrognen til 125 kr (for 100 kr mere bliver det opgraderet til caviar) og så ellers bare vand.
Først har de nogle snacks, som jeg desværre ikke billede af, men de bestod af en mozarella-creme, en lækker, syltet cherrytomat, en skål med reje og noget kød, jeg har glemt, hvad var, og en butterdejspakke med laks og noget røget snaks af en art. Kan ikke helt huske den, men det smagte fint.
Derefter kom stenbiderrognen, og det var en meget simpel ret med hjemmerørt creme fraiche, finthakket rødløg og en utrolig lækker vaffel. Jeg ved ikke helt, om det var 125 kr værd, men det smagte godt. Og før nogen brokker sig over, at kokken har lagt vaflen udover kanten, så er det mig, der har gjort det - den blev serveret ved siden af: Billede 1
Næste ret var havtaskehale med jomfruhummervinaigrette og nogle brunoise af selleri, og det var lidt af en skuffelse. Det er ikke stærke smage, men derfor må den gerne smage af noget. Billede 2
Brødet, der kom løbende, var utrolig lækkert brød bagt i andefedt og med ramsløgsmør og friskost til.
Næste ret var en lille grøntsagsret, der smagte bedre end den ser ud. Hvid asparges med brunet smør og en anelse skorzonerødder. Jeg har ikke smagt skorzonerødder før, men jeg tænker, at de skal smage af noget...det gjorde de ikke her. Men ellers var det en god, lille forret. Billede 3
Så blev det tid til en hovedret, som også var fin nok, men alligevel en smule utilfredsstillende. Det var kalvefilet vilket om oksehale med morkler, grønt og sauce til. Det var første gang, jeg smagte morkler, så jeg har ingen ide om, om de var gode eller normale, men skidegodt, det smagte de. Kødet var under-saltet, men som der kan ses på billedet - fint steg. Der var kartofler med maltstøv til, som jeg ikke lige fik med på billedet. Billede 4
Der kom en lille ganerenser, der bestod af panna cotta med citronsorbet drysset med en smule lakrids. Dejlig frisk.
Desserten - og jeg er 100% en dessertmand - var den bedste af retterne. Dejlig ymersorbet og rabarbersorbet med en lækker rabarbermoisse. Det grøn-hvide snask er fløde skilt med en olie af citronverbena - fin fedme til det syrlige sorbet og den søde mousse og marengs. Lidt nærig med den hvide chokolade, men ellers en god afrunding. Billede 5
Prisen blev 1385 kr. 545 for menu, 125 kr for stenbiderrogn og 45 kr for vand til bordet. Det er ikke en afsindig pris, og vi følte os ikke snydt, men jeg havde forventet lidt mere smag. Generelt tilberedning var rigtig god, det var tilsmagningen, der var lidt mangefuld. Betjeningen var fin, og vi kunne ikke mærke den store forskel på, da vi kom, hvor vi var 4, og da restauranten var fyldt efter 45 minutter.
4/6
Næste besøg - forhåbentlig i juli - bliver enten Pasfall eller The Balcony