Anmeldelse: Legend

Berømmelse og forbrydelse er ikke en holdbar kombination. Det måtte tvillingebrødrene Reggie og Ronnie Kray sande, da de blev fængslet på livstid i 1969. Kray-brødrene regerede Londons East End i the swinging sixties som famøse gangstere. De var i toppen af Londons organiserede kriminalitetsfødekæde og frygtet af alle. De er oplagte kandidater som omdrejningspunkt i en gangsterfilm.

"Legend" er baseret på den sande historie om Kray-brødrenes liv. Den fokuserer på Reggie Kray (Tom Hardy), som kæmper mellem styringen af sit gangsterimperium og forholdet til den smukke Frances Shea (Emily Browning). Samtidig gør hans skizofrene og voldelige tvillingebror Ronnie (Tom Hardy) det svært at bevare grebet om magten.

Brian Helgeland ("A Knight's Tale", "42") har skrevet og instrueret "Legend". Han ville som udgangspunkt kun have Tom Hardy til at spille Reggie, mens Hardy var mere interesseret i at spille den mentalt uligevægtige Ronnie. Kompromiset blev, at Hardy tog begge roller. Det skulle vise sig fordelagtigt både for filmens underholdningsværdi og i markedsføringsøjemed.

For det er i særdeleshed Tom Hardys dobbeltpræstation, der får "Legend" til at træde frem i mængden. Reggie og Ronnie er vidt forskellige karakterer, og Hardy spiller begge lige overbevisende og indlevende. Yderligere skuespillere, såsom Christopher Eccleston, Emily Browning og John Sessions, leverer også solide præstationer, og "Legend" er med cinematograf Dick Popes billeder en visuelt lækker produktion. Det redder den dog ikke fra at være en noget uengagerende oplevelse.

En god gangsterfilm er svær at lave. Publikum skal fatte sympati for sociopater og kriminelle, uden at deres natur og forbrydelser glorificeres. Historien og karaktererne skal skrives så inddragende, at de retfærdiggør de portrætterede ulovligheder. Brian Helgeland var manuskriptforfatter på den komplekse "L.A. Confidential" og burde således have den fornødne erfaring indenfor genren. "Legend" virker derfor overraskende flad og uambitiøs. I "Legend" er 1960'ernes London fuld af kulørte fester og mørke gyder, men vi føres på intet tidspunkt synderligt langt ind i mørket. Portrættet af Kray-brødrene samt deres omgangskreds bliver aldrig dybdegående nok til at gøre dem rigtigt interessante, og historien behandler begivenhederne for overfladisk til at blive vedkommende. Den fornødne sympati for karaktererne vækkes aldrig – til gengæld reduceres de og deres forbrydelser til ligegyldig voldsunderholdning, der heller ikke formår at blive rigtigt seværdig.

"Legend" er et særdeles velspillet og visuelt flot portræt af to af Londons mest notoriske gangstere. Men selv om Kray-brødrene var farverige personer, er nuancerne i skildringen af dem sort-hvide, og "Legend" ender med at virke som en udvandet Guy Ritchie-film. Historien og karaktererne mangler substansen og det emotionelle nærvær til at gøre filmen rigtigt gribende og til mere end bare halvtomme kalorier. Det er en skam, for historien om Reggie og Ronnie Kray er ellers et potentielt stærkt forlæg til at skabe et gedigent gangsterdrama.

Legend

Kommentarer

Legend

 • ★★★★★0

  Billede 1
  Hrmm You put to much salt on my food you prick!

  Watch out! Hrmm
  We got a Badass Hrmm over here!

  Billede 2
  Hrmm okay where is that goofball that put Viagra in my coffe Hrmm hrmm?

  Billede 3
  You know you could just call the cable company to cancel your Tv package?

  Hrmm Hrm no I think I will proced with my Method Hrmm

  Billede 4
  Oh Honey I Love Mmmm you ahhh Mmmmmmm sooo much mmmm

  Hrmmm Hrm love you too sweetheart Hrmmmmm

  Elwood12-11-15 01:30

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen