Brugeranmeldelse: The Godfather: Part III (1990)

Åbningen er en langgaber af rang.

At filmen har svært ved at leve op til mesterværker som de to første film, er i sandhed ingen skam i sig selv. Det er store krav og meget at forlange. Men selv med mindre forventninger skuffer sidste kapitel her, som efter et længe ventet gensyn desværre bekræfter mig i, at jeg havde ret første gang, jeg så den.

Det er en middelmådig og svingende affære, som da besidder scener, der nærmer sig det mesterlige, men som generelt ellers slet ikke kan ramme den ofte næsten lyriske stemning og det fortællermæssige overskud, man kunne håbe på. I de værste scener virker det som billigt tv-drama, men ellers er filmens største problem, at den ikke rykker sig nok på historiesiden, hverken som et indre liv eller i det direkte billedsprog.

Åbningen er en langgaber af rang med vores Don, der søger frelse for så at træde vande i en alt for lang fest, der skal gøre det ud for en indledning, der præsenterer og ridser hele præmissen op mere eller mindre. Et endnu større problem er det, at jeg ikke helt tror på historien. Tematisk kunne det ellers være interessant nok at søge ned i den pris, vores hovedperson betaler for sine synder, og der er da også noget menneskeligt vedkommende her. Det er selvfølgelig set før, men beklageligvis også meget bedre.

Pacino er stadig udmærket, men hverken ham eller resten af skuespillere overbeviser mig aldrig helt.

The Godfather: Part III (1990)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

The Godfather: Part III (1990)

  • ★★★0

    Det slår mig, at Pacino her ligner "sin" udgave i "The Irishman"...

    Rasmus Drews24-10-19 18:27

  • ★★★★★0

    Jeg synes dog scenen, eller måske mere replikken “Just when i think i'm out they pull me back in” er klasse!

    T. Nielsen25-10-19 08:24

  • ★★0

    Jeg har nu aldrig været direkte skuffet over 3 del. Selvfølgelig kunne man ønske sig endnu et mesterværk, som de to første. Men på mange måder er det jo formatet og fortællingen som er storslået og langt fra Pacinos Don, som for længe siden har solgt sin sjæl og kærlighed for magt.

    Derfor fortjener han ikke en storslået afgang. Jeg synes der er mange fine ting ved sidste del, og måler man den med andre gode film er den absolut godkendt.

    Jeg gav den 8/10 og 5/6

    De første to topper min liste over bedste film jeg har set.

    Wayne25-10-19 09:42

  • ★★★★★1

    Jeg ønsker ikke en storslået afgang, men så gerne en bedre film uanset;-)

    T. Nielsen25-10-19 10:06

  • ★★1

    Jeg ønsker ikke en storslået afgang, men så gerne en bedre film uanset;-)

    Så langt er vi enige :-)

    Wayne25-10-19 10:23

  • ★★★★★0

    Så langt er vi enige :-)

    Hvis jeg ønsker at se Al i en storslået afgang, så smider jeg sgu bare Scarface på. Dens klimaks er vitterligt så herligt over-the-top at det er en fryd:-)

    T. Nielsen25-10-19 10:28

  • ★★1

    Hvis jeg ønsker at se Al i en storslået afgang, så smider jeg sgu bare Scarface på. Dens klimaks er vitterligt så herligt over-the-top at det er en fryd:-)

    Enig - men klimakset er også det bedste ved den film. På en eller anden måde har Scarface aldrig rigtigt ramt mig.

    Wayne25-10-19 10:32

  • ★★★★★1

    Enig - men klimakset er også det bedste ved den film. På en eller anden måde har Scarface aldrig rigtigt ramt mig.

    Det er vitterligt mange år siden jeg sidst så den. Men har de 3-4 gange jeg nok har set den, altid fundet den fremragende. Så den oprindeligt da den gik i biografen.

    T. Nielsen25-10-19 10:37

  • ★★1

    Det er vitterligt mange år siden jeg sidst så den. Men har de 3-4 gange jeg nok har set den, altid fundet den fremragende. Så den oprindeligt da den gik i biografen.

    Ja. Man burde måske give den et "skud" mere, snart :-)

    Wayne25-10-19 10:56

  • ★★★★★1

    Ja. Man burde måske give den et "skud" mere, snart :-)

    Lad os aftale det:)

    T. Nielsen25-10-19 10:58

  • ★★1

    Lad os aftale det:)

    :-)

    Hvis vi taler Pachino og De Palma - så foretrækker jeg klart Carlito's Way (Fanget af fortiden 1993) - som er en glimrende film.

    Wayne25-10-19 11:06

  • ★★★★★1

    :-)

    Hvis vi taler Pachino og De Palma - så foretrækker jeg klart Carlito's Way (Fanget af fortiden 1993) - som er en glimrende film.

    Den er glimrende, enig. Sådan husker jeg den i hvert fald. Om jeg finder den bedre, tror jeg ikke. Men har vist kun set den en gang for virkelig mange år siden, så det da muligt jeg kan have ændret mening hvis jeg genså dem begge. Ved ikke om jeg har adgang til den. Det har jeg til Scarface.

    T. Nielsen25-10-19 11:11

  • ★★0

    Den er glimrende, enig. Sådan husker jeg den i hvert fald. Om jeg finder den bedre, tror jeg ikke. Men har vist kun set den en gang for virkelig mange år siden, så det da muligt jeg kan have ændret mening hvis jeg genså dem begge. Ved ikke om jeg har adgang til den. Det har jeg til Scarface.

    Jeg har begge i samlingen. Kan huske jeg blev skuffet over gensynet med Scarface for måske 5 år siden, mens Carlito's Way stadig virkede skarp. 

    Wayne25-10-19 11:14

  • ★★★1

    Carlito's Way

    Enig, den er en af de bedste film inden for genren. Ikke mindst scenen, hvor Pacino i en vildt intens scene begynder på sit pooltrick og så efterfølgende ("Here comes the pain!")

    "Scarface" er mere af en tour-de-force, men ganske underholdende, hvis man tager den, for hvad den er ("Say hello to my little friend!")

    Under alle omstændigheder er det to vidt forskellige Pacino-roller, der virkelig viser hans vid.

    Rasmus Drews25-10-19 11:15

  • ★★0

    Here comes the pain

    Ja, fed scene. 

    Selvom han sjældent skifter ansigtsudtryk, så kan han alligevel udtrykke både frygt og raseri - som få. 

    :-)

    Wayne25-10-19 11:25

  • ★★★★★0

    Ja, fed scene. 

    Selvom han sjældent skifter ansigtsudtryk, så kan han alligevel udtrykke både frygt og raseri - som få. 

    :-)

    Der er så meget gemt i både øjne og persona. Manden har jo karisma som få :-) Hooah

    T. Nielsen25-10-19 11:30

  • ★★★★★1

    www.youtube.com/watch

    T. Nielsen25-10-19 11:33

  • ★★1

    www.youtube.com/watch

    Nøj, jeg savner Robin Williams 

    Wayne25-10-19 11:41

  • ★★★★★0

    Nøj, jeg savner Robin Williams 

    Han var fantastisk til det han gør her:-) Han er savnet!

    T. Nielsen25-10-19 11:50

  • ★★1

    Hvis jeg ønsker at se Al i en storslået afgang, så smider jeg sgu bare Scarface på. Dens klimaks er vitterligt så herligt over-the-top at det er en fryd:-)

    www.imdb.com/title/tt0086250/videoplayer/vi3939802137

    Wayne25-10-19 11:50

  • ★★★★★1

    Fuuuuck for 197. gang:-D

    T. Nielsen25-10-19 11:53

  • ★★1

    Fuuuuck for 197. gang:-D

    :-)

    Wayne25-10-19 11:54

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen