Brugeranmeldelse: The Boys (2019)

Det er forfriskende, hvis man er træt af Marvels duksedrenge.

Hold på hat og briller, for "The Boys" er ikke for sarte mennesker!

Præmissen er simpel: I en verden med helte, som styres af et professionelt selskab, er en flok "almindelige" mennesker trætte af den råddenskab, som fejes ind under gulvtæppet. Efter et stort tab samles tøsedrengen Hughie op af den storbandende og fandenivoldske Billy Butcher (Karl Urban i sit es, omend accenten virker lidt for kunstig). Makkerparret vil gerne have hævn, og den koster liv på alle sider.

Se også: Ny super-voldelig trailer til tegneseriefilmatiseringen "The Boys"

Superheltene er plagieret fra DC's univers: Vi har Homelander (Superman), Queen Maeve (Wonder Woman), Black Noir (Batman), The Deep (Aquaman) med flere, men deres personligheder har et twist, som gør dem knap så sympatiske som deres forbilleder, ligesom at de menneskelige konsekvenser af deres handlinger sættes i et andet lys efter rosenrøde portrætteringer de senere år. Det er forfriskende, hvis man er træt af Marvels duksedrenge.

De senere år har budt på ultravold, spandevis af blod og masser af sex i mange nyere serier, og her mangler ej heller intet. Dog er humoren så grotesk og tilpas chokerende, at det hele flyder sammen i en perfekt symfoni. Tempoet er velholdt, hvor kun et enkelt sideplot med en asiatisk pige trækker ud.

Seth Rogen har været med til at udvikle denne, ligesom han også har en finger med i "Preacher". Dog fungerer denne langt bedre i min optik.

Fed humor, godt cast, god historie, lækker produktion og kun otte afsnit. Hvad venter du på?

The Boys (2019)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

The Boys (2019)

 • ★★★★★★2

  Jeg har set The Boys og det var ikke helt noget for mig.

  Jeg har læst hele serien i tegneserieform nogle gange og i forhold til den, føles det som om at TV-serien forsøger at være hardcore og edgy, men ikke tør at være så hardcore og edgy som tegneserien. Givet, tegneserien føles til tider lidt som noget der kunne være skrevet af en 14-årig, når det kommer til sex og vold, men man er gået lidt for langt i den pæne retning, efter min mening.

  Dertil kommer ændringerne. Wee Hughie er i tegneserien baseret på Simon Pegg og jeg synes at det giver god mening at caste en anden, nu når Pegg er næsten 50, men det er lidt synd, at de så har valgt at gøre figuren amerikansk, i stedet for at være skotte. Det ændrer ved dynamikken mellem Hughie og Butcher, fordi noget af det som de bonder over i tegneserien, er at de begge er udlændinge fra de britiske øer, som arbejder for CIA på amerikansk jord.

  Jeg er heller ikke vild med forholdet mellem Butcher og The Homelander i tv-serien, fordi man har gjort det ekstraordinært kompliceret, tilsyneladende uden der er en grund til at gøre det.

  Selvom det sikkert ændrer sig i sæson 2, er der kun en enkelt i gruppen som har superkræfter i tv-udgaven. Det ændrer ret fundamentalt en af de andre figurer i The Boys, fordi han har fået sine kræfter ind med modersmælken, bogstaveligt talt.

  Og den sidste store forandring, som gør at serien ikke helt spiller for mig er seriens opbygning. Der lægges ret meget vægt på at finde ud af hvad præcis Vought American og superheltene render rundt og pønser på, hvor The Boys og CIA i tegneserieudgaven har et nogenlunde komplet billede af hvor fucked up firmaet er, og missionen er en anden. I lyset af at tegneserien består af 12 TPBs, er der potentielt materiale til 12 sæsoner, selv hvis man holdt sig stramt til forlægget, så det virker lidt unødvendigt at bruge tid på den del. Det får mig også til at frygte, at man har valgt at skære en af de bedste karakterer ud af tv-serien "The Legend", som i bund og grund er en "dark" Stan Lee.

  Zero Cool17-08-19 18:51

 • 0

  DEt må være forkert du mener -6 stjerner håber jeg

  Earthrush17-08-19 18:58

 • ★★★★★0

  Karl Urban var herlig med hans altid lumre smil, og Antony Starr var skræmmende god som Homelander, hans skiften fra fuldt ud Christopher Reeve Superman smil og tale, til det direkte modsatte nød jeg i stor stil, og der var rigtig mange gode scener med ham, og resten af castet, fed velskrevet dialog, og mange scener der lige gir en holy it! Reaktioner, selv om en del af dem er rimelig telegraferede, måden cam'et lige skifter tilbage til en person, for en reaktion man har fået, så man ved der er noget andet i vente. Men mange steder tog den også og overraskede mig. 

  Elskede hele måden den også tog satirisk blik på hele superhelte franchise maskinen, med en meget seriøs PR specialist, og så de fake commercials. 

  Blir spændende om de kan holde niauvet i sæson 2. Jeg er, hvertfald klar til en tur til med The Boys.


  Har sidenhen fået læst tegneserien, og tv serien er tonet noget ned i forhold til tegneserien, fandt jeg hurtigt ud af, men det er også forskellige ting som gør sig best i de to medier.

  hvor kun et enkelt sideplot med en asiatisk pige trækker ud.

  Som blir omtalt som The Female i tegneserien og er en ret fed karakter i den, har grint mange gange over hendes små udbrud, hvertfald :)

  Queen Maeve har de også gjort en del mere sympatisk fra start af i tv serien, i tegneserien er hun så meget mere usympatisk, men også ret sjov fordi hun netop er det.

  Og så har Butcher en Hund i tegneserien kaldet Terror jeg også har moret mig en del over.

  Nu gav Simon Peggs rolle i tv serien også mere mening, da Karakteren Hughie i tegneserien var direkte inspireret af ham. Så det gav fin mening at give ham en rolle i tv serien for en Tegneserien han har haft en slags indflydelse på.

  Elwood17-08-19 19:05

 • 1

  DEt må være forkert du mener -6 stjerner håber jeg

  Niks, jeg er helt vild over denne. Du må undskylde, hvis min entusiasme støder dig.

  Karl Urban var herlig med hans altid lumre smil

  Nemlig, han må gerne få flere af disse letbenede roller. Han var også supersej som Dredd!

  Nickell18-08-19 13:44

 • ★★★★★★0

  Niks, jeg er helt vild over denne. Du må undskylde, hvis min entusiasme støder dig.

  Nemlig, han må gerne få flere af disse letbenede roller. Han var også supersej som Dredd!

  Enig i din vurdering. Også et stort hit for mig - elsker det anderledes take den har på genren.

  Man er faktisk nødt til at skabe både helte og modstandere, for at opnå reel spænding. Glæder mig til næste omgang, pæn cliffhanger til slut.

  Wayne11-10-19 11:05

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen