Moovy Exclusive: Fem til fredag: Vroom, vroom! De fem bedste "Fast & Furious"-film

I anledningen af seneste trailer til "F9", det niende kapitel i "Fast & Furious"-serien, kigger vi nærmere på bilseriens fem bedste film.

Hvis du har bare lidt benzin i blodet, elsker Vin Diesels skaldepande eller er nede med Dwayne "The Rock" Johnson, så har du nok set en enkelt "Fast & Furious"-film. Eller otte. Den box office-dygtige bilserie spytter nemlig efterfølgere ud lige så hurtigt, som nitro-bilerne kan køre. Inden længe består serien af et tocifret antal indslag, og det kommende niende kapitel fik vi endnu en smagsprøve på for nylig i form af en ny trailer. Coronavirussen har udskudt filmens premiere, så i mellemtiden kigger vi i ugens fem til fredag på filmseriens fem bedste kapitler.

5. "2 Fast 2 Furious" (2003)

Vi starter kontroversielt ud. Toeren i serien er af mange – med undtagelse af "Tokyo Drift" – den mest udskældte. Om det skyldes introduktionen af Tyrese Gibsons møgflabede Roman Pearce, den ligeså irriterende Ludacris, som får mere skærmtid, eller Paul Walkers dengse-attitude skal være usagt her. Men hear me out: I kontrast til etteren har "2 Fast 2 Furious" et glimt i øjet og langt mere cool attitude takket være John Singleton, der ikke er bleg for at tage pis på de hurtige biler, undercover-agenter og letpåklædte damer. Det er især fraværet af Vin Diesels Dom Toretto og hans besættelse af familie, som kendetegner resten af serien, der gør, at andet kapitel får lov til at vise nye sider af franchisen.

"2 Fast 2 Furious" kan streames/lejes på Netflix, iTunes, Blockbuster, SF Anytime m.fl.

4. "Fast & Furious: Hobbs & Shaw" (2019)

Reglen for "Fast & Furious"-serien er, at filmene er blevet mere overdrevne, jo længere frem vi er kommet i serien. "Hobbs & Shaw" er seneste kapitel i filmserien, og her overgår serien igen sig selv i, hvor vildt det kan blive med filmmagi og fremtidens teknologi. Som et spin-off indstilles rampelyset for en stund på The Rocks godhjertede agent, Hobbs, der må slå sig sammen med slynglen Deckard Shaw i kampen mod en større fjende. Dwayne Johnson og den evigt sarkastiske Jason Statham udgør den umage, iltre duo i en humørbombe af svinere og håndmadder. Det er også her, serien træder ind i "Mission: Impossible"-territorium med overdådige gadgets og snedige set-ups.

"Fast & Furious: Hobbs & Shaw" kan streames/lejes på Viaplay, Blockbuster, iTunes, Rakuten TV m.fl.

3. "Fast & Furious 7" (2015)

Hvis du aldrig har forstået begrebet pikmåling, så vil "Fast & Furious 7" gøre alt for at vise dig, hvad netop dét betyder. Her går Vin Diesel, The Rock og Jason Stathams egoer i clinch, hvor der uddeles tæsk til højre og venstre. Men ingen må helst ende som rigtige tabere – eller vindere – og det står så grelt til, at skuespillerne har indført i deres kontrakt, at de ikke må slutte en kampscene med nederlag. Det giver selvfølgelig rig anledning til fan-diskussion om, hvem der virkelig kan slå hvem. Og ikke desto mindre får vi en hæsblæsende actionfilm, der skider højt og helligt på al logik og bryder fysikkens love i jagten på vilde stunts.

"Fast & Furious 7" kan streames/lejes på Netflix, Blockbuster, iTunes, SF Anytime m.fl.

2. "Fast & Furious 6" (2013)

Sjette kapitel i den nitro-glade bilserie er også franchisens mest alvorlige. Her tilfører Justin Lin noget potent drama til en fortælling, der i den grad har manglet det. Dom, Brian og resten af familien må slå sig sammen med Hobbs i kampen mod terroristen Owen Shaw (Deckards bror!). Udspekuleret spillet af Luke Evans får vores fartglade hovedpersoner for første gang rigtig røven på komedie i en kamp, hvor de udfordres på både fysik og intelligens. Det er kejserlig underholdning at se brødet Kim Kold og martial arts-mesteren Joe Taslim smadre løs på Vin Diesel og The Rock i en kamp, der for en gangs skyld efterlader blå mærker.

"Fast & Furious 6" kan streames/lejes på Blockbuster, Netflix, iTunes, Google Play m.fl.

1. "Fast & furious 5" (2011)

Med Justin Lin ved styret markerede den femte film et altafgørende stilskifte for "Fast & Furious"-serien. Som et mindre mirakel blev franchisen forvandlet til den milliardsucces, den er i dag. "Fast & Furious 5" skulle gøre comeback for dødssejleren "Fast & Furious", der som fjerde film lignede seriens endegyldige. Men med The Rocks involvering blev der fyldt ny benzin på tanken, og tilbage står en vanvittig adrenalinfyldt biljagt igennem lækre Rio de Janeiro som resultat af et veloplagt heist. Diesels Dom Toretto har aldrig været mere charmerende end i de tropiske omgivelser, og der opstår synergi mellem familien, som hver får deres shine under al den veleksekverede action.

"Fast & Furious 5" kan streames/lejes på Blockbuster, Netflix, iTunes, Google Play m.fl.

Kommentarer

Fem til fredag: Vroom, vroom! De fem bedste "Fast & Furious"-film

 • ★★★★0

  Fordi?

  Gasivodo20-02-21 02:10

 • 0

  Tokyo Drift er i min optik langt bedre end dens rygte. 

  PatrickJane20-02-21 08:34

 • 0

  Jeg prøvede at se dem alle, men gik i stå efter Tokyo Drift. Den var svær at komme igennem.

  Popeye20-02-21 09:14

 • ★★★★★★0

  Jeg prøvede at se dem alle, men gik i stå efter Tokyo Drift. Den var svær at komme igennem.

  Det er godt nok også en ringe film!

  T. Nielsen20-02-21 09:33

 • ★★★★0

  Det er sjældent, at jeg er enig i andres top 5, men ovenstående rammer næsten plet. Jeg ville vælge de samme 5 film, men lige bytte lidt rundt på nogle af dem. 

  Jeg så hele molevitten for første gang for et års tid siden. Hobbs & Shaw er derfor den eneste, som jeg har set i biffen, og den fede bio-oplevelse løftede den op på en samlet 3. plads:

  1. F&F 5

  2. F&F 7

  3. F&F: Hobbs & Shaw

  4. F&F 6

  5. F&F 2 

  S. Rico20-02-21 11:04

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen